Last Month's Budget: Wat waren mijn uitgaven in augustus?


In de rubriek Last Month's Budget vertel ik je wat ik afgelopen maand uitgaf, waar ik mijn geld aan besteedde en hoe ik heb bespaard. Gewoon, omdat ik vind dat we allemaal best wat transparanter mogen zijn over onze financiën en ik je hopelijk kan inspireren om ook je uitgaven bij te houden zodat je jouw financiën en besparingskansen inzichtelijk kunt maken.


Vaste lasten: €647,71

Mijn vaste lasten zijn nog steeds super laag, doordat ik de huur, gas, water, licht, internet en overige kosten aan ons huis elke maand kan delen met mijn huisgenootje. Als ik straks een huis heb gekocht, ga ik natuurlijk zelf opdraaien voor al deze kosten, dus ik geniet nu nog maar even van de lage vaste lasten die ik elke maand heb ;-)

Deze maand wil ik kijken of ik nog een goedkopere autoverzekering af kan sluiten. Ik gebruik mijn auto heel erg weinig en heb wel eens gelezen dat je bij ANWB een verzekering afsluit op basis van je rijgedrag. Hoe minder en milieuvriendelijker je rijdt, hoe lager je maandelijkse verzekering. Ik ga eens kijken of het de moeite waard is om te switchen.

 • Huur (incl. internet, water, elektriciteit etc.): €417,95
 • Zorgverzekering: €83,35
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Autoverzekering: €50,22
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50 (Gedeeld abonnement)
 • Rabobank: €2,80
 • Goede doelen: €25,00

Boodschappen: €147,63

Applaus, applaus: ik ben eindelijk binnen mijn maandelijkse boodschappenbudget van €150,- gebleven. Deze maand deed ik verrassend weinig boodschappen bij de Turkse supermarkt, terwijl dat normaliter mijn go to supermarkt is. Ik ben er inmiddels achter dat als ik daar kom, ik twee keer per week mijn winkelmandje bomvol laadt omdat ik toch denk: 'Alles is zo goedkoop!'. Zo zie je maar dat het echt in de kosten scheelt als je een boodschappenlijstje maakt en je daar daadwerkelijk aan houdt.

Verzorgingsproducten: €26,16

Een bezoekje aan de kapper (een vriendin knipt mij voor €10,-!), wattenschijfjes en een nieuwe shampoo. De kosten lagen deze maand voor deze categorie lekker laag.

Auto & Vervoer: €70,73

Een volle tank, een fles met ruitenwisservloeistof (we laten even achterwege dat het een kwartier duurde voordat ik door had hoe ik de vloeistof aan moest vullen) en een aantal keer parkeren in een parkeergarage in de stad of bij een recreatieplas. Al met al blijven de kosten voor mijn auto elke maand nog steeds heel laag, ik gebruik mijn auto immers super weinig!

Leuke dingen (doen): €207,20

In augustus heb ik superveel leuke dingen gedaan. Ik ging met vrienden een dagje varen op de Vinkeveense plassen, ben een paar keer uit eten geweest, ging op woensdagmiddag spontaan de kroeg in met een vriendin en heb heel veel koffietjes gedronken met vrienden. Kortom: een hele leuke maand, dat mag dan ook best wat kosten ;-) 

Leuke dingen (spullen): €7,94

Door mijn uitgaven elke maand netjes bij te houden, ben ik er sindskort achter dat ik vooral geld uit geef aan leuke dingen doen. Ik koop bijna nooit zomaar wat leuks voor mezelf, op kleding na. Ik geef mijn geld liever uit aan ervaringen en gezellige uitjes met vrienden.
Deze maand kocht ik alleen wat dingetjes voor in huis bij de Action wat me nog geen €8 heeft gekost!

Kleding: €120,40

Deze maand ben ik goed geslaagd qua kleding en heb ik ook nog wat leuke items in de sale weten te scoren. Ik kocht een heel leuk jurkje voor slechts €13,50 in de sale bij een boetiekje hier in Veenendaal, een nieuwe spijkerbroek bij The Sting, nieuwe sandalen bij Ziengs (€30,- in de sale, alvast voor volgend jaar) en een trui bij Most Wanted.
Bij die laatste webshop bestelde ik voor bijna €500,- aan kleding, maar heb ik uiteindelijk maar één trui gehouden. Jammer, want ik vond de items allemaal super leuk, maar ze zaten voor geen meter.

Cadeautjes: €31,50

Twee vrienden vierden hun verjaardag en mijn moeder was jarig. Ik vind het altijd mega leuk om cadeautjes voor anderen (en mezelf! ;-)) te kopen.


Totale uitgaven: €1.259,27


Zoals ik al eerder zei, was augustus echt een hele leuke maand waarin ik veel leuke dingen heb gedaan, maar ook hard gewerkt. Al die leuke dingen kon ik dan ook prima bekostigen deze maand, want ik had een aantal leuke blogcampagnes die weer voor een extra zakcentje zorgden. De komende maanden probeer ik toch echt hier en daar wat te besparen, omdat ik bezig ben met het kopen van een huis. Elke €100,- is daar natuurlijk mooi in meegenomen!

5 opmerkingen:

 1. Ik vind dit altijd weer zo leuk om te lezen! Ik denk dat het inderdaad ook echt wel helpt om gewoon een boodschappenlijstje te maken en je daaraan te houden. Dat scheelt stiekem toch best een hoop onzinnige aankopen en geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weer om te zien wat je hebt uitgegeven! Ik ben dol op dit soort artikelen. Grappig hoe onze uitgaven precies het tegenovergestelde zijn haha. Ik geef weer liever geld uit aan kleding dan aan koffie drinken etcetera. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke rubriek! Je noemt altijd de inboedel- en autoverzekering, maar nooit de aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering (ik werk zelf in de verzekeringen vandaar dat het me opvalt). Is het een bewuste keuze om deze dingen niet te verzekeren? Ben ik wel benieuwd naar! Aangezien je ook vaak op reis gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Naast zelf betalen van hypotheek gas water stroom en internet koen er bij zelfstandig wonen meer kosten. Gemeentelijke belastingen, rioolbelasting, afvalstoffenheffing, opstalverzekering, Vereniging Van Eigenaren(ik neem aan dat je appartement dat heeft, zo niet, moet je er toch achteraan, zij zorgen nl voor groot onderhoud van de flat,een slapende VVE is geen goed idee) Probeer op een rij te krijgen wat de maandelijkse kosten gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen idee hoe jij dat doet om eten te kopen voor €150 per maand - 3 maaltijden per dag ?... ik heb 1 op 2 weken mijn zoon van 14 thuis.

  BeantwoordenVerwijderen