Spannend! Ik ga mijn eerste huis kopen - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Spannend! Ik ga mijn eerste huis kopen'Achter de schermen' ben ik er al maanden mee bezig. Het gaat de grootste aankoop zijn van mijn leven en ik vind het stiekem dan ook best wel spannend: ik ga namelijk mijn eerste huis kopen!
De rente is nog steeds laag, ik ben toe aan een plekje voor mij alleen én heb uitzicht op een vast contract, kortom: de timing is voor mij nu perfect om de zoektocht naar mijn droomhuis te starten.

Videoserie in samenwerking met funda

Als je als starter een huis gaat kopen, is de kans groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Er komt namelijk super veel bij kijken en al die moeilijke begrippen maken het er ook niet makkelijker op.

Daarom leek het me super leuk om het proces van een huis kopen als starter vast te gaan leggen en wel in videovorm. Ja, je hoort het goed... na drie jaar niet op 'bewegend beeld' te zijn verschenen, ga ik mijn vlogcamera er weer bij pakken.
In samenwerking met funda maak ik een vijfdelige videoserie - van het in kaart brengen van mijn woonwensen tot het uitbrengen van een bod en het daadwerkelijk inrichten van mijn huis. 
Op dit moment bevind ik me nog aan het prille begin en is het natuurlijk maar de vraag hoe lang het gaat duren voordat ik uiteindelijk een woning heb kunnen kopen, maar de videoserie zal naar verwachting in 2019 te zien zijn op funda. Sinds een tijdje vind je op funda namelijk ook informatie over het kopen en verkopen van een huis en vind ik het super leuk dat ik mijn verhaal op het platform mag delen!

Ik heb er in ieder geval super veel zin in om alle stappen vast te leggen en hoop andere starters hiermee te kunnen informeren én inspireren. Want als ik het kan, kan jij het ook!

Vragen? Let me know!

Bevind jij je nu ook in dezelfde fase als ik en wil je als starter je eerste woning gaan kopen? Dan is de kans groot dat je prangende vragen hebt. Ik vind het super leuk om die vragen mee te nemen in mijn videoserie, dus stel ze ook vooral in de reacties zodat ik op onderzoek uit kan gaan en een antwoord ga zoeken op jouw vraag.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

 1. Oooh wat leuk! Voor mij komt het nét een tikkeltje te laat, wij zijn namelijk al een stapje verder en zijn al bezig met bezichtigingen plannen. Veel succes en plezier in ieder geval met het hele proces, en wat een leuke samenwerking ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!! Zeker een spannende periode. Wij begonnen ruim 3 jaar geleden aan het avontuur en we hebben nog altijd geen spijt van onze aankoop. Zo leuk om al die huizen te bekijken en verschillende omgevingen te ontdekken. Veel verklaarden ons voor gek dat we met 22 en 24 jaar een huis gingen kopen, haha. Wat ik vooral leuk vond is dat we alle bezichtigingen, onderhandelingen en het regelen van de hypotheek zelf geregeld hebben zonder enige hulp. Scheelde enorm in de kosten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sanne6.7.18

  Wat leuk dat je dit vast gaat leggen! Ik ben heel benieuwd naar de eerste video.

  BeantwoordenVerwijderen