Last Month's Budget: Wat waren mijn uitgaven in juni? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat waren mijn uitgaven in juni?In de rubriek Last Month's Budget vertel ik je wat ik afgelopen maand uitgaf, waar ik mijn geld aan besteedde en hoe ik heb bespaard. Gewoon, omdat ik vind dat we allemaal best wat transparanter mogen zijn over onze financiën en ik je hopelijk kan inspireren om ook je uitgaven bij te houden zodat je jouw financiën en besparingskansen inzichtelijk kunt maken.

Vaste lasten: €643,67

Dit is het bedrag wat ik in principe elke maand kwijt ben aan mijn vaste lasten. Ik heb dit bedrag nog nooit eerder echt gespecificeerd, dus het leek me de hoogste tijd om dat eens te doen.

 • Huur: €425,00
 • Zorgverzekering: €83,35
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Autoverzekering: €50,22
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Sportschool: €15,95 (de laatste maand... ik heb ein-de-lijk mijn sportschoolabonnement opgezegd!)
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50 (Gedeeld abonnement)
 • Rabobank: €2,70
 • Goede doelen: €15,00

Boodschappen: €284,00

Voordat je denkt: hallo Nicole, hoe kun jij in je eentje bijna €300,- uitgeven aan boodschappen per maand... de helft van dit bedrag waren boodschappen voor mijn verjaardag die ik begin juni samen met een vriendin vierde. Dat betekent dat ik voor ongeveer €150,- zelf boodschappen deed, wat ik voor mezelf als maandelijks boodschappenbudget heb vastgesteld.

Auto & Vervoer: €178,35

Een relatief dure maand dit keer wat betreft vervoer. Ik moest twee keer tanken omdat ik lange afstanden reed deze maand, reisde ook twee keer met de trein (nu pas kom ik erachter hoe belachelijk duur dat is...), waste mijn auto en parkeerde een aantal keer in een parkeergarage. Zeker met de hoge benzineprijzen van het moment, kom je zo aan zo'n hoog bedrag.

Leuke dingen (doen): €191,45

Met een hotelovernachting, een vrijgezellenfeest en wat koffietjes & lunches buiten de deur, kom je zo op een flink bedrag voor leuke dingen doen. Ach, dat is toch ook waarom ik werk? ;-) Ik heb in ieder geval volop genoten van alle leuke dingen die ik afgelopen maand heb gedaan.

Leuke dingen (spullen): €40,14

Deze maand kocht ik vrij weinig spullen, het bleef bij een bijzettafeltje en bloemen & tuingereedschap voor mijn balkon.

Kleding: €88,89

Met een bruiloft op de planning, moest ik deze maand wel een nieuw jurkje kopen. Vervelend hoor! ;-) Het was een flinke zoektocht, maar het is uiteindelijk gelukt. Voor nog geen €50 scoorde ik een super leuk rode jurkje in de sale. De sandaaltjes die ik erbij kocht waren ook in de uitverkoop, voor €39,99. Een complete bruiloftsoutfit voor nog geen €90 dus!

Cadeautjes: €55,00

Een envelop met inhoud voor het bruidspaar én een cadeau van de vriendinnengroep.

Totale uitgaven: €1.509,29

De tweede maand op rij die vrij duur was. Ik heb dan ook niet veel gespaard de afgelopen maanden, maar wat een meevaller is, is dat ik de afgelopen maanden veel blogcampagnes heb gehad die een leuk zakcentje opleveren. Al het geld dat ik met mijn blog verdien gaat trouwens linea recta naar mijn spaarrekening. Heel af en toe haal ik er wat af als ik iets koop voor mijn blog, maar het grootste gedeelte laat ik lekker staan. Ik vind het nog steeds tof dat ik geld kan verdienen met mijn grootste hobby!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Wat een lage wegenbelasting, ik betaal 40 euro per maand voor mijn 5-deurs seat ibiza!
  Heb je gewoon een kleiner autootje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn auto weegt minder dan 800 kg en schijnt milieuvriendelijk te zijn, vandaar dat ik zo weinig betaal!

   Verwijderen