Mijn nieuwe (betaalbare!) telefoon: Huawei P10 - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn nieuwe (betaalbare!) telefoon: Huawei P10Toen ik een aantal jaar geleden overstapte op iPhone, dacht ik niet dat ik ooit nog terug zou switchen naar Android. Oh boy, I was wrong. Want toen mijn iPhone 7 een aantal weken geleden voor de zoveelste keer binnen drie seconden van 40 naar 0 procent ging en ik daardoor zonder navigatie in Venlo stond, was ik er klaar mee. Tijd voor een nieuwe telefoon! En zoals je aan de titel al hebt kunnen lezen, is dat een Android telefoon geworden...

Die veel te dure iPhone...

De iPhone 7 kocht ik een klein jaar geleden tweedehands van een collega, maar heeft nu zijn beste tijd dus wel gehad. Hoewel ik eigenlijk best wel tevreden ben over de functionaliteiten van Apple, staat de hoge prijs van de nieuwe iPhone me enorm tegen.
De nieuwe iPhone 8 kost rond de €700 en de iPhone X zelfs meer dan €1.000, wat ik belachelijk veel geld vind voor een telefoon. Bovendien is een telefoon die zowel van de voorkant als achterkant van glas is, al helemaal niets voor mij, aangezien ik het scherm van mijn iPhone 7 al een keer heb moeten laten repareren en er twee maanden later alweer een barst in zat (oeps).

De hoge prijs van de iPhone en het materiaal, zorgde ervoor dat ik op zoek ging naar een nieuwe telefoon. Deze moest wat mij betreft voldoen aan de volgende eisen:

 • Niet meer dan €500
 • Goede camera
 • Voldoende geheugen, of uitbreidbaar geheugen
 • Krasvrij / minder breekbaar scherm dan de iPhone
 • Ongeveer zelfde grootte als de iPhone 7
Met deze wensen in mijn hoofd, begon de zoektocht naar een nieuwe telefoon. 

Goedkoop Sim Only abonnement

Dat ik zo makkelijk over kan stappen op een andere telefoon, heeft te maken met het feit dat ik al jaren een Sim Only abonnement heb. Niet alleen zorgt een Sim Only abonnement ervoor dat je geen BKR-registratie krijgt, maar zijn er tegenwoordig zoveel betaalbare Sim Only abonnementen, dat het bijna niet meer voordeliger is om een telefoon samen met een abonnement aan te schaffen.
Bovendien geeft een Sim Only abonnement je ook meer vrijheid om tussentijds van smartphone te wisselen, als deze bijvoorbeeld stuk gaat of je gewoon het nieuwste van het nieuwste model wil hebben.

Ik ben er in ieder geval heel blij mee, want het zorgt ervoor dat ik een stuk flexibeler ben!

Specificaties Huawei P10

Na wat research te hebben gedaan op het internet (en laaiend enthousiast te zijn geworden door de Instagram en blogfoto's van Marlous) ben ik uiteindelijk bij de Huawei P10 terecht gekomen. 

 • Prijs: €479,-
 • Camera: Dubbele Leica-camera met 12 MP en 20 MP
 • Geheugen: 64GB + mogelijkheid toevoegen MicroSD 
 • Scherm: 5.1 inch (iets groter dan de iPhone 7 met 4.7 inch)
Ook is het scherm overduidelijk een stuk minder breekbaar dan het glazen scherm van de nieuwste iPhones en in combinatie met bovenstaande specificaties, voldeed de Huawei P10 eigenlijk volledig aan mijn wensen en eisen.

Camera Huawei P10

Eén van de belangrijkste redenen dat ik voor de Huawei P10 heb gekozen, is de camera. Of ik moet eigenlijk zeggen: de camera's, want de P10 beschikt over twee Leica-lenzen: een 12 megapixel-camera en een 20 megapixel-lens. 
Wanneer je een foto maakt, worden de beelden van de twee camera's gecombineerd met als resultaat superscherpe foto's met mooie, heldere kleuren.

Onderstaande twee foto's heb ik bijvoorbeeld de afgelopen weken met mijn Huawei P10 gemaakt:


Dat de Huawei P10 scherpe foto's maakt en de kleuren erg warm en helder zijn, zie je op onderstaande foto's. Ik maakte vanuit dezelfde hoek, onder dezelfde (licht)omstandigheden een foto van mijn vaas met tulpen. De linker met mijn spiegelreflexcamera (Canon 550D) en de rechter met mijn Huawei P10. Beide foto's zijn onbewerkt. Dankzij de intensiteit van de kleuren, vind ik de foto die mijn P10 heeft gemaakt nog mooier dan de foto die ik maakte met mijn spiegelreflex!


Ook over de frontcamera a.k.a. 'selfiecam' ben ik enthousiast. De foto's zijn scherp en de kleuren erg helder:


De camera's presteren vooral goed als het licht is, in het donker vind ik de foto's tot nu toe wat minder qua kwaliteit. Zeker de kwaliteit van de foto's die de frontcamera maakt, nemen sterk af als er minder (dag)licht aanwezig is.

Huawei P10 SuperCharge

Wat ik ook een leuk en handig extraatje vind, is de SuperCharge functie. Dat betekent dat de accu van de P10 razendsnel oplaadt. Hij belooft in een half uur al 50 procent extra op te laden en dat maakt de P10 meer dan waar. 

Eindconclusie Huawei P10

Na het lezen van dit artikel is het denk ik geen verrassing meer: ik raad de Huawei P10 zeker aan. De prijs is een stuk aantrekkelijker dan de iPhone, de camera's zijn onwijs goed en ook al is het besturingssysteem van Android altijd weer even wennen, ik ben inmiddels al helemaal gewend en ben heel blij met mijn nieuwe Huawei P10.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Wendy (B)26.4.18

  Ik heb nog nooit een dure telefoon durven kopen :s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem26.4.18

  Ja fijn is de huawei he? Ik kan alleen uit eigen ervaring helaas wel zeggen dat het scherm breekbaar is. Je kunt het best een hoesje er omheen doen zodat hij eerst het hoesje raakt ipv direct je telefoon :) Of je moet niet zo'n kluns zijn als ik, dan kan het misschien ook wel zonder ;p

  BeantwoordenVerwijderen