Een nieuwe lamp boven de eettafel


Als mijn interieur te lang hetzelfde blijft, word ik onrustig. Ik hoef nog geen tien minuten op Pinterest te spenderen voordat ik besluit dat alles in mijn huis anders moet. Voordat ik het weet, ben ik met al mijn meubels aan het schuiven, koop ik nieuwe woonaccessoires en speur ik Marktplaats af naar de beste koopjes.
Dit keer was het de lamp boven de eettafel die aan mijn veranderingsdrang moest geloven. Toen ik hier in juni kwam wonen, hing de lamp van de vorige bewoners er nog (een hele lelijke, plastic IKEA-lamp) en besloot ik deze in eerste instantie gewoon te laten hangen. Maar ik begon me er steeds meer aan te storen en stond dan ook te trappelen om een nieuwe lamp uit te zoeken voor bij de eettafel.

Een aantal weken geleden deed ik al inspiratie op voor mooie industriële lampen die ik boven mijn eettafel kon hangen of op tafel kon zetten. En inmiddels heb ik een hele mooie lamp gescoord die perfect bij mijn interieur past én erg mooi staat boven de eettafel.Deze fantastische industriële lamp heb ik gekregen van de lampenwebshop Straluma. Het was nog een hele opgave om een lamp uit te zoeken, want de webshop heeft zoveel mooie lampen die precies mijn smaak zijn! Uiteindelijk ben ik voor dit industriële exemplaar gegaan die ik in de lampen outlet vond voor slechts €52,95. Een hele nette prijs voor zo'n mooie lamp!


De zoektocht naar de juiste lamp...

Het vinden van de juiste lamp voor in zo'n open, industriële lamp was nog een hele opgave. Mijn vorige lamp was een simpele LED-lamp die erg fel was. Prima voor in een dichte lampenkamp, maar toen ik deze in mijn nieuwe lamp van Straluma draaide, raakte ik half verblind. Ik kwam er dus al snel achter dat ik op zoek moest naar een lamp die een stuk minder fel was.
Ik kocht een LED-lamp met 35W en een Halogeen lamp met 23 Watt. Beide lampen heb ik geprobeerd, maar deze gaven allebei een ontzettend kil, ongezellig en veel te fel licht af. Het zorgde ervoor dat ik een week lang 's avonds niet aan mijn eettafel ging zitten, omdat ik het licht niet aan wilde doen, haha!

Toch maar even om hulp vragen dus. Gelukkig wist de klantenservice van Straluma me goede tips te geven en heb ik uiteindelijk een hele mooie, rustieke LED Filament lamp gekocht met 4 Watt. Zo'n lamp is een stuk duurder dan de gemiddelde LED-lamp, want ik betaalde er maar liefst €17 voor. Als het goed is, gaat hij wel enorm lang mee en geeft hij bovendien een warm en gezellig licht af, wat perfect is voor zo'n open hanglamp.


Ik ben super blij met deze mooie nieuwe lamp boven mijn eettafel! Wat mij betreft is mijn eethoek helemaal 'af' zo!

2 opmerkingen:

  1. Wat is deze mooi Nicole! Ik ben ook nog op zoek naar een mooie lamp voor boven de eettafel. We hebben de onze inmiddels bijna 10 jaar en mag echt wel vervangen worden voor een iets meer trendy lamp :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk, ik houd ook wel van industriële lampen! Hij ziet er vooral mooi uit als 'ie aan is!

    BeantwoordenVerwijderen