Ben ik al miljonair? Cryptocurrency update - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Ben ik al miljonair? Cryptocurrency updateHet verbaast me dat ‘cryptocurrency’ niet het woord van 2017 is geworden, want man, man, man… wat was dat een enorme hype.
Iedereen had het over Bitcoins en allerlei vrienden om me heen begonnen spontaan te investeren in verschillende cryptocurrencies. Het was lang een ver-van-mijn-bed-show, maar ook ik besloot in december om cryptocurrencies te kopen.

Nu zijn we inmiddels ruim twee maanden verder en vond ik het de hoogste tijd voor een update: hoe gaat het met mijn cryptocurrencies? Ben ik inmiddels al miljonair? Je leest het in dit blogartikel!

De cryptocurrency Gulden

In december heb ik me over laten halen om ook mee te doen aan de cryptocurrency hype. De vriend van mijn huisgenootje maakte me enthousiast over de oer-Hollandse cryptocurrency Gulden en ik besloot mee te doen aan de rage en Guldens te kopen. Met als doel om een paar maanden later natuurlijk multimiljonair te zijn.

Ik besloot het maar meteen ‘goed’ te doen en voor €150 aan Guldens te kopen. Op dat moment was de Gulden €0,13 waard en kreeg ik daar om precies te zijn 1.152,5 guldens voor. Toen de Gulden binnen 24 uur zoveel steeg in waarde, besloot ik om de dag erna nog eens voor €50 aan Guldens te kopen tegen een prijs van ongeveer €0,145 per Gulden.

Ik hield meerdere keren per dag trouw Guldenrate.com in de gaten, waar ik kon checken hoe het stond met de koers. En dat ging eigenlijk heel erg goed! De Gulden steeg continu in waarde en ik kreeg langzaamaan dollartekens in mijn ogen.

Gecrashte telefoon… Guldens weg?!

Je Guldens worden opgeslagen in je zogenaamde wallet die verbonden is aan je telefoon. Via de Gulden-app kun je nieuwe Guldens kopen of ze weer uit laten betalen in euro’s.
Als je telefoon crasht en je de enorm lange, ingewikkelde beveiligingscode niet netjes ergens hebt opgeslagen, ben je je Guldens kwijt.

En je raadt het al: nog geen anderhalve week nadat ik mijn Guldens had gekocht, crashte mijn telefoon tijdens oud & nieuw. Er was niets meer van over, er moest een nieuw scherm op gezet worden en omdat ik geen goede back-up had gemaakt, wat ik alles kwijt.

Maar gelukkig was ik zo slim geweest om direct de beveiligingscode te noteren toen ik de Gulden-app installeerde. Een geluk bij een ongeluk, want het zou echt iets voor mij zijn omdat te zijn vergeten. Gelukkig was dit dus mijn redding. Toen mijn telefoon gemaakt was, kon ik mijn wallet gewoon weer herstellen met de beveiligingscode. Het duurde uren voordat de app weer geïnstalleerd en gesynchroniseerd was, maar ik had mijn Guldens gewoon weer terug!

Stijging van de Gulden. Bron: www.guldenrate.com 

Bizarre stijging in waarde

De weken erna steeg de Gulden explosief in waarde, wat je goed kunt zien in de grafiek hierboven. Op zaterdag 6 januari was er even een mini dipje – de Gulden was toen ongeveer €0,21 waard - wat voor mij het teken was om Guldens bij te kopen. En dus waagde ik een poging om voor €100 Guldens kopen. 
Ik kan je vertellen dat het bij die poging bleef, want in plaats van voor €100 nieuwe Guldens toe te voegen aan mijn wallet, keerde ik per ongeluk voor €100 aan Guldens uit op mijn bankrekening. Ik was zo blij dat we precies op het goede moment toe hadden geslagen, dat ik in mijn enthousiasme op de verkeerde knop drukte.

Tja… ;-)

Uiteindelijk stond de €100 de dag erna al netjes op mijn bankrekening. Dat is het grote voordeel van de Gulden ten opzichte van bijvoorbeeld de Bitcoin, die een veel ingewikkelder uitkeringsproces kent.

De week erna bleef de Gulden maar stijgen in waarde totdat hij zijn absolute hoogtepunt bereikte. Op zaterdag 13 januari, ik weet het nog goed, was de Gulden op €0,4143 waard. De €200 die ik in december had geïnvesteerd, was op dat moment dus €651,27 waard. Wow! Je kunt je wel voorstellen dat ik enorm baalde dat ik die €100 per ongeluk had uitgekeerd, want die was inmiddels al het driedubbele waard.

Achteraf was zaterdag 13 januari het perfecte moment geweest om mijn Guldens uit te keren, maar ik heb inmiddels ervaren dat het investeren in cryptocurrency net zoiets is als het meedoen aan Miljoenenjacht. Je wilt al-tijd meer. Zeker als je ziet dat de Gulden zo hard stijgt, dan wacht je nog wel even totdat de coin nog meer waard zou zijn.

Zijn cryptocurrencies dood?

Als je het nieuws gevolgd hebt, weet je dat vrijwel alle soorten cryptocurrencies in de tweede helft van van januari flink in waarde zijn gedaald.
Waar mijn cryptocurrencies op 13 januari nog ruim €650 waard waren, was daar anderhalve week nog maar de helft van over. En nog eens anderhalve week later, begin februari, was de Gulden nog maar €0,14 waard, wat betekent dat hij bijna terug was op de waarde waar ik de Guldens in december voor had gekocht.

Inmiddels blijft de Gulden al een aantal weken schommelen tussen de €0,11 en €0,13 en ben ik heel benieuwd of er dit jaar nog een explosieve stijging in waarde gaat plaatsvinden of dat cryptocurrencies echt verleden tijd zijn. Als ik de trendblogs moet geloven, gaat de Gulden dit jaar nog stijgen, maar ik heb er een hard hoofd in. Zeker als je kijkt naar de cryptocurrencymarkt in het algemeen, zie je dat alle munten in waarde zijn gedaald.

Nu ben ik in ieder geval blij dat ik destijds die €100 heb uit laten keren, daardoor heb ik nog steeds geen verlies gemaakt op mijn investering van december.
Ik heb nu nog 1.083 Guldens in mijn wallet, die samen zo’n €130 waard zijn. Dat betekent dat ik nog steeds €30 in de plus sta ten opzichte van het bedrag dat ik destijds heb geïnvesteerd.

Conclusie

Miljonair ben ik dus (nog) niet geworden, maar ik vind het wel tof om te zien hoe je op zo’n laagdrempelige manier kunt ‘beleggen’. Ik vond en vind het nog steeds een super leuk experiment en ik laat mijn Guldens dan ook lekker in mijn wallet staan, omdat ik ben benieuwd wat er dit jaar mee gaat gebeuren.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie tegen cryptocurrencies aankijken. Heb je zelf ook cryptocurrencies gekocht? En hoe denk jij over de cryptocurrencymarkt anno 2018? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

  1. Bij crypto is het juist fantastisch als het zakt. Zakken betekend bijpakken, nooit bijkopen als het stijgt! Leuk dat je er nog steeds mee bezig bent. Hopelijk levert het nog iets meer voor je op! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit vind ik dus echt vet interessant! Maar dit is, zoals jij ook al zegt, zoiets waarbij ik altijd meer zou willen haha. Dus denk niet dat ik me eraan ga wagen. Maarrrr, vind je updates wel tof! Ben benieuwd wat het doet over en aantal maanden!

    BeantwoordenVerwijderen