Budget challenge: balkon make-over met een budget van €100 - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budget challenge: balkon make-over met een budget van €100Eind vorig jaar deelde ik mijn plannen voor een heuse balkon make-over al op mijn blog. Toen leek het voorjaar nog héél ver weg, maar nu is het alweer eind februari en staat de lente (en dus de zomer!) voordat we het weten alweer voor de deur. Yes!

Ik woon samen met een vriendin in een heel fijn appartement op de 11e verdieping van een flat net buiten het centrum van Veenendaal. We hebben een heerlijk balkon waar de zon tot 's avonds laat nog op staat en daar hebben we afgelopen zomer dan ook heel wat middagen en avonden doorgebracht.
Hoe ons balkon er op dit moment uit ziet?  Er staan vier lelijke plastic tuinstoelen, aan de reling hangt een plantenbak met twee zielige hoopjes onkruid die ooit plantjes waren, in de linkerhoek staat mijn barbecue, ergens aan de andere kant van het balkon ligt de deksel van mijn barbecue en oh ja, in de rechterhoek ligt ook nog kale kerstboom.

Kortom: als ik straks bruin wil bakken of wijntjes wil drinken op het balkon totdat de zon onder gaat, kan ik nu maar beter beginnen met het balkon leegruimen en enigszins toegankelijk maken.
En als het aan mij ligt, blijft het daar niet bij. Het balkon is eigenlijk de enige plek van ons appartement die er écht niet uit ziet. Stiekem ben ik al maanden aan het fantaseren over een heus droombalkon: een gezellig zitje, planten, lichtjes... ik zie het al helemaal voor me.
Nu wonen we in een huurappartement en vind ik het zonde om honderden euro's uit te geven aan het balkon. En ik zou Nicole van The Budget Life niet zijn, als ik er geen budget challenge van zou maken om mijn balkon in te richten.

Daarom ga ik de komende maanden de uitdaging aan: een mooi én gezellig balkon realiseren met een budget van slechts €100. Vandaag deel ik vast mijn plannen, inspiratie en zelfs een 3D-tekening van mijn droombalkon met jullie!


Gezellig zitje

Ook al is ons balkon best groot (+/- 11m2), ruimte voor een complete loungeset met tafel is er niet. Het is dus belangrijk om slim om te gaan met de ruimte die we hebben. 
Het lijkt me leuk (en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk) om zelf met oude pallets een zitje te maken met kussentjes. Het balkon is ongeveer 2 meter breed en ik wil dan ook een zitje maken over de gehele breedte: van de muur tot aan de reling. Ik twijfel nog of ik er eventueel een hoekbank van wil maken, zoals ik nu in mijn 3D-tekening heb verwerkt. Zo'n plattegrond kun je trouwens maken via Floorplanner.com.

Pallets heb ik alvast héél voordelig (lees: GRATIS) gescoord bij het bedrijf van mijn oom. Kijk, dat scheelt al in de kosten!
Kussens wil ik zelf maken: oude kussentjes kan ik makkelijk kopen in de kringloop, ik heb thuis nog een oud matras liggen en van stof wil ik zelf kussenhoesjes maken. 

Tafel op het balkon

Als er één ding is waar ik me afgelopen zomer aan heb geërgerd, dan is het het piepkleine tafeltje dat we op het balkon hadden staan. Je zette er twee wijnglazen op en hij was praktisch vol. Deze zomer wil ik dus graag een wat grotere tafel die ik ook makkelijk op kan bergen. Bij de Action spotte ik bijvoorbeeld een super leuke houten klaptafel voor maar €9,95. Groot genoeg om glazen en eten op te zetten en daarna weer in te klappen en op te bergen.


Tropische sferen op het balkon 

Een balkon met een tropisch tintje lijkt me helemaal fantastisch. Ik wil dus dolgraag één of meerdere mooie, tropische planten die ik in felgekleurde potten op het balkon kan zetten.

Ik zit zelf te denken aan bijvoorbeeld een olijfboompje, een palm of een fruitboompje. Het voordeel van deze planten is dat ze temperaturen tot wel -15 graden Celcius aan kunnen en ze dus zelfs de Nederlandse winterse kou tot op zekere hoogte overleven! Kijk, dat is nog eens handig voor iemand zonder groene vingers.

Planten kunnen prijzig zijn, maar ik houd de komende maanden de aanbiedingen goed in de gaten en sla toe op het moment dat één van deze leuke, tropische planten in de aanbieding is.

Plantenbakken met 'makkelijke' planten

Zowel de reling als de rest van de grond wil ik graag opvullen met een aantal mooie plantenbakken. Vorig jaar maakte ik de fout om plantjes te kiezen die drie keer per week water nodig hadden. En tja, dat is iets wat ik absoluut vergeet en dus was er binnen een week of drie niet veel meer over van onze leuke plantjes.
De uitdaging is dus om 'makkelijke' planten te vinden die - als het even kan - genoeg hebben aan een regenbuitje op z'n tijd en ook niet veel extra voeding of verzorging nodig hebben. 

Plantenbakken kun je natuurlijk op de grond zetten of aan de reling hangen, maar wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet, is hangende plantenpotten die je aan de muur of het dak/plafond kunt hangen. Plantenhangers kun je super makkelijk zelf maken. Het enige dat je nodig hebt is een stuk stevig touw en een plantenpot, dus dat lijkt me ook een leuk DIY-projectje voor de komende tijd!

Mini-moestuin op het balkon

Eens kijken of mijn niet-zo-groene-vingers dit aan kunnen: moestuinieren! Om je eigen groenten of fruit te kweken, heb je geen enorme tuin nodig, maar heb je aan een plantenbak al genoeg. Een mini-moestuintje op het balkon, dus! Ik ben van plan om maar eens makkelijk te beginnen met aardbeien en cherrytomaatjes. Ik ben benieuwd!

Lichtjes & Lantaars

Niets is fijner dan een lange zomeravond op het balkon inclusief het prachtige uitzicht dat we hebben over Veenendaal. Lichtjes maken zo'n avond nog gezelliger! Zowel aan de reling als aan de houten zijwand wil ik graag lampjes ophangen. Bij de Action scoorde ik vorig jaar bijvoorbeeld super leuke ananas- en flamingolampjes, die ook nog eens perfect passen bij de tropische plannen die ik voor het balkon. 

Ook spotte ik via Pinterest balkons waarop her en der lantaarns en lampionnen waren neergezet of opgehangen, wat ik er super leuk uit vind zien. Ik moet dus maar snel weer een bezoekje aan de kringloop brengen om wat mooie lantaarns te scoren! 

Op Pinterest heb ik alvast wat leuke inspiratie verzameld voor mijn 'droombalkon':


Benieuwd of het gaat lukken om mijn balkon een volledige make-over te geven met een budget van €100? Dat lees je de komende maanden op mijn blog! 

Dit artikel is gedeeltelijk geschreven in samenwerking met Tuincentrum.nl.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten