Photo Diary #134 | Kerstoutfit shoppen, productieve blogdag & een spannende reis boeken...Op vrijdag is het foute kersttruiendag. Ik voer al de hele week campagne op werk en probeer iedereen te overtuigen om in een foute kersttrui naar kantoor te komen. Uiteindelijk zijn er nog drie andere collega's zo gek om ook in een foute kersttrui naar kantoor te komen. En hoe fantastisch is dit: mijn koffiemok matcht met mijn pinguin kersttrui!


Begin deze maand is Tim, een goede vriend van mij, samen met zijn vriendin in onze flat komen wonen. Dat betekent dat we maar een paar trappen op en af hoeven te lopen zo bij elkaar naar binnen kunnen lopen! Op vrijdagavond eten we samen bij de snackbar om de hoek.


Daarna gaan we naar vrienden waar we - uiteraard - weer een potje Kolonisten spelen.


Op zaterdag ga ik de stad in om een nieuwe outfit voor kerst te scoren. Je raadt het al: ik vind he-le-maal niks. Wel koop ik deze nieuwe bronzer van Essence. Volgens mij kost hij €3 en ik vind hem heel fijn!


Eén van de fijnste dingen van de winter? Het lekkere, winterse eten! Als lunch eet ik op zaterdag én zondag erwtensoep. Uiteraard met heel veel rookworst.


Op zondagavond ga ik met Jurrian en Marjolein uit eten bij Proeflokaal Bregje, een Nederlandse keten die sinds een aantal weken in Veenendaal zit. Je kunt hier doordeweeks voor €12,50 en in het weekend voor €14,50 een driegangendiner eten. Super goedkoop dus!


Op de kaart staan ook hele lekkere cocktails die allemaal maar €5 kosten. Ik neem de Sweet Chai met o.a. Peachtree, ijsthee en limoen. Super lekker!


En ook met toetjes zoals deze maak je mij heel blij: warm, ambachtelijk appelgebak met vanille-ijs. Ondanks dat het wel vrij lang duurde voordat we bediend werden, vind ik Proeflokaal Bregje echt een aanrader. Het eten is heerlijk (zeker voor dat geld!) en de sfeer is gezellig.


Nog meer winters eten! Ik maak een grote pan boerenkool waar ik meerdere keren van kan eten. Ik vind het trouwens super lekker om boerenkool met augurk te eten... wie heeft er nog meer van deze gekke boerenkoolcombinaties? :-)


Op dinsdagavond ben ik in de kerk te vinden om met de band te repeteren voor de kerstnachtdiensten. 


Op woensdag ben ik een dagje vrij en waag ik een nieuwe poging om kerstoutfits te scoren. Bij de H&M heb ik een lekker groot pashokje mét goed licht, yes!


Gelukkig slaag ik deze keer wel goed. Ik koop een mooie kanten top, een zwart shirtje met verticale strepen, een zwarte blazer en deze lakschoentjes. Deze kocht ik voor maar €30 bij de Bovendeert Outlet. Met mijn brede voeten is het nog wel eens lastig om zulk soort schoenen te vinden, maar deze zitten heel fijn.


Een oliebol als lunch... mij hoor je niet klagen hoor! ;-)


Ik probeer de rest van de middag thuis aan mijn blog te werken, maar ik heb 0,0 concentratie. Aangezien men altijd zegt dat een andere werkplek je weer nieuwe inspiratie kan geven, besluit ik om mijn laptop in mijn tas te stoppen en naar mijn favoriete koffiebar in Veenendaal, de Fazant, te gaan. Daar werk ik ruim 2 uur lang non-stop aan mijn blog. Ik schrijf twee artikelen, bewerk foto's en beantwoord eindelijk mails die al weken op een antwoord wachtten. Ik ben in tijden niet zo productief geweest, dit ga ik echt vaker doen!


's Avonds doe ik iets heel 'spannends'. Iets wat ik al heel lang wil, maar steeds niet durfde... ik boek mijn tickets naar Berlijn! Nu is dat an sich niet heel spannend natuurlijk, maar het feit dat ik alleen ga wel. Ik wil al jaren eens ervaren hoe het is om een paar dagen alleen op reis te gaan. En dat ga ik nu dus doen! Eind januari stap ik in de trein en ga ik voor drie dagen naar Berlijn (het lijkt wel een gedichtje...) Ik heb er super veel zin in!


Op vrijdag sluiten we het jaar af met een hele gezellige kerstborrel op mijn werk en worden we verwend met een kerstpakket vol lekkers.


Op zaterdagochtend ben ik al om 10 uur in de kerk. Deze kerst zijn er in mijn kerk maar liefst zes kerstnachtdiensten en speel ik gitaar in alle zes de diensten. Op zaterdag repeteren we alle nummers voor de laatste keer, lopen we de dienst in z'n geheel door en is het 's avonds tijd voor de eerste twee diensten.


En ook op zondag zijn we de hele dag in de kerk te vinden en spelen we maar vier diensten. Super tof en bijzonder om dit met z'n allen te doen!


En de volgende dag zit ik gewoon weer fris en fruitig (ahum) aan het kerstdiner met familie. Het is weer heerlijk en super gezellig!

Deze week heb ik lekker een weekje vakantie waar ik heel erg van ga genieten! Ik ga met mijn zusje een dagje winkelen in Arnhem, naar de film, uit eten en natuurlijk oud & nieuw vieren met vrienden. Geniet van de laatste week van 2017!

2 opmerkingen:

  1. Grappig ik wil dus altijd augurk bij mijn spinazie :) met boerenkool heb ik het nog niet geprobeerd haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh Berlijn! Ik hou van Berlijn. Ben er afgelopen jaar voor de derde keer geweest. Als je nog tips wil, vraag maar raak. Eventueel via pb op instagram (bananaomi).

    BeantwoordenVerwijderen