Mijn goede voornemens voor 2018


Goede voornemens: hoe cliché ze ook zijn, stiekem maak ik ze elk jaar. In mijn hoofd, in mijn dagboek... en nu maar eens in het openbaar op mijn blog.

1. Minder dromen, meer doen! 

Ik ben van mezelf een enorme piekeraar en twijfelaar. Ik bedenk honderd en één toffe dingen, maar wanneer voer ik nu echt één van die dingen uit? In 2018 wil ik dan ook minder dromen en meer doen. Ik heb in ieder geval al een goede start gemaakt, want ik heb een reisje geboekt naar Berlijn. All by myself. Omdat ik al jaren eens uit wil proberen hoe het is om alleen op reis te gaan. Eind januari ga ik voor drie dagen met de trein naar Berlijn en ik ben zowel doodzenuwachtig als super excited.

2. Slimmer inkopen doen 

Ik zou Nicole van The Budget Life niet zijn als er geen goed voornemen gerelateerd aan geld op mijn lijstje zou staan. Een voor de hand liggend voornemen is ‘meer sparen’, maar met die ellendig lage spaarrente van tegenwoordig (momenteel is het bij mij 0,05%...) kun je je geld beter slim uitgeven en investeren.

In 2018 wil ik meer letten op aanbiedingen, met name als het gaat om boodschappen. Ik geef de afgelopen maanden onnodig veel geld uit aan eten/boodschappen en gooi ook nog eens veel eten weg. Ik moet dus streng zijn voor mezelf: ik ga met een lijstje naar de winkel en koop alleen de producten die op mijn lijstje staan. En ik ga weer diehard folders doorspitten, op zoek naar de beste aanbiedingen.

Ook wil ik meer gebruik maken van veilingsites om spotgoedkoop reisjes, uitjes en producten te scoren. Zo overnachtte ik ooit met mijn zusje in een super leuk hotel in Bergen, inclusief ontbijt voor maar €30!
Eén van die veilingsites waar je online kunt bieden op allerlei producten, is HelloSpecial. Van diverse gadgets tot aan sieraden en stofzuigers… er is van alles te vinden waar je op kunt bieden. Heb jij het hoogste bod en is er niemand die jou overbiedt binnen een bepaalde tijd? Dan is het product voor jou!

3. Eén keer per week sporten

Vorig jaar nam ik me nog voor om elke weer 2 keer te sporten, maar daar is niets van terecht gekomen. Alhoewel, dit goede voornemen is niet helemaal in het water gevallen, want sinds juni heb ik praktisch gezien elke week wel één keer gesport.

En goede voornemens werken het best als ze ook realistisch zijn, dus mijn goede voornemen voor 2018 is om minstens één keer per week te sporten. Zodat ik lekker chips, koek en chocola kan blijven eten. Want als het om eten gaat, maak ik geen goede voornemens... Alleen als het om 'meer' eten gaat, haha!

4. Meer boeken lezen

Mijn grootste uitdaging op dit moment is 'ontspannen'. Het was de afgelopen maanden druk en stressvol op mijn werk en dat in combinatie met mijn persoonlijkheid (moeilijk nee kunnen zeggen, teveel van mezelf eisen, bla bla bla...) zorgde ervoor dat ik nu tijdelijk een stuk minder werk en mijn rust moet pakken.

Toen ik een jaar of 11 was, las ik gerust 7 boeken per week uit. Nu, ruim 10 jaar later, mag ik blij zijn als ik 7 boeken per jaar lees.

Lezen is dus iets wat ik weer op wil gaan pakken. En ik ben op de goede weg, want ik heb al twee boeken uitgelezen in twee weken!

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Dit artikel is gesponsord door HelloSpecial.

6 opmerkingen:

 1. Vorig jaar had ik ook als voornemen om meer te lezen. Met 29 boeken op de teller kan ik zeggen dat dat aardig gelukt is. De site goodreads.com heeft me daar echt bij geholpen. Je kunt daar bijhouden wat je leest en anderen volgen om te kijken wat zij lezen. Ideaal om inspiratie op te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede en leuke voornemens! Die van mij (doelen) komen redelijk overeen. Ik zou ook echt meer moeten doen in plaats van alleen maar dromen over doen... Alvast een fijn 2018 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Nicole, meer lezen staat bij mij ook op het lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook wel meer willen lezen, maar dat zeg ik al een jaar haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie voornemens mop! Op naar een mooi jaar <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie voornemens! Sommige zijn heel herkenbaar. Ik wens je een mooi en succesvol jaar toe!:)

  BeantwoordenVerwijderen