Dit moet je proberen: Latte Caramel van Albert Heijn


Als het even kon, zou ik elke dag wel speciale koffie willen drinken. Pumpkin Spice Lattes, Caramel Macchiato's en Cacao Cappuccino's... het kan niet gek genoeg, ik vind het allemaal super lekker! Het enige jammere van deze heerlijke koffies is dat ze vooral lekker zijn in koffiezaakjes en moeilijk thuis na zijn te maken. Zeker als je alleen maar een filterkoffiezetapparaat hebt, zoals wij. 

En mijn portemonnee wordt er ook niet heel blij van als ik elke dag dure koffie buiten de deur drink. Ik had er dan ook al bijna mee leren leven dat ik nooit zelf zulke lekkere, speciale koffie kon maken, totdat ik in de vlogs van Bonnie de Latte Caramel van de Albert Heijn spotte.
Een doosje met acht zakjes instant koffie waarmee je zelf Latte Caramel kunt maken. En dat voor €2,09, dat moest ik proberen!
In een doosje zitten acht zakjes om Latte Caramel mee te maken. Dat betekent dat je slechts €0,26 per kop koffie betaalt, wat vergelijkbaar is met een kopje Nespresso-koffie. Dat is nog eens een stuk goedkoper dan de gemiddelde Latte bij een koffiezaakje!


Wat ik zo lekker vind aan de Lattes in koffiezaakjes, is dat er zo'n lekkere dikke laag opgeklopt melkschuim op zit. Zonder melkopschuimer is dat onmogelijk na te bootsen thuis en zeker als je thuis instant koffie uit een zakje maakt, moet je het in principe zonder schuimlaagje doen.
Toch belooft de Latte Caramel van Albert Heijn een 'laag romig melkschuim' en wonder boven wonder is dat ook echt zo. De foto hierboven is het bewijs!

En geloof me: dit is de lekkerste instant koffie die ik ooit heb geproefd. Qua smaak doet het echt niet onder voor de dure Lattes die ik het liefst dagelijks bij mijn favoriete koffietentje in Veenendaal drink. Het lijkt echt alsof je koffie met een verse scheut karamel en melk drinkt.

Ondanks dat instant koffie natuurlijk niet echt gezond te noemen is, is de koffie wel verbouwd door UTZ-gecertificeerde boeren die betere landbouwmethodes gebruiken met respect voor mens en de natuur. En ach, soms moet je jezelf verwennen toch?!

De instant Latte Caramel koffie van Albert Heijn kost €2,09 en is verkrijgbaar in alle Albert Heijn filialen en online. Er zijn nog meer bijzondere instant koffies verkrijgbaar bij Albert Heijn zoals de Latte Amaretto en Ciao Cappuccino. Deze heb ik ook gekocht en ik kan niet wachten om ze uit te proberen!  

2 opmerkingen:

  1. De latte caramel vind ik inderdaad ook heerlijk. Heb een tijdje steeds die zakjes gekocht, maar uiteindelijk ben ik toch maar overgegaan op een dolce gusto speciaal voor de latte caramel & vanille.

    BeantwoordenVerwijderen