Nicole in de wondere wereld van cryptocurrency - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Nicole in de wondere wereld van cryptocurrency


Cryptowattes?!

Deze meid heeft zojuist haar eerste voetstappen gezet in de wonderlijke wereld van cryptocurrency. Cryptowattes?! Ja, je weet wel, die Bitcoin en dat soort ongein. Je kunt geen nieuwssite openen zonder iets te lezen over blockchain, cryptocurrencies en dan met name Bitcoins.

Maar wist je dat er naast de Bitcoin nog veel meer cryptocurrencies zijn? Wilco, de vriend van mijn huisgenootje Annemijn investeerde een aantal jaar geleden een paar honderd euro in één van die cryptocurrencies en is daar inmiddels flink rijk van geworden. Nou ja, fictief gezien natuurlijk, want als de markt instort, ben je die geïnvesteerde euro’s mooi kwijt.

Maar ach, in het leven moet je een beetje risico nemen toch? Bovendien levert het feit dat ik elke maand braaf een deel van mijn salaris op mijn rekening stort me ook niet veel op. Ik krijg maar liefst 0,05% rente over de centjes waar ik zo hard voor werk. Niet bepaald de moeite waard dus.

Ik werd toch wel nieuwsgierig naar de wonderlijke wereld van cryptocurrencies en dus vroeg ik Wilco om een spoedcursus cryptocurrency. Een klein uurtje later was het zover: ik had mijn eerste cryptocurrencies gekocht en een gedeelte van mijn spaargeld geïnvesteerd in de Gulden.

Wat is de Gulden?

De Gulden is één van de vele cryptocurrencies op de markt die geadministreerd wordt in een blockchain. Daar ga ik nu inhoudelijk niet teveel op in, maar via internet kun je genoeg vinden over het blockchainprincipe.

De Gulden wordt gezien als de Nederlandse Bitcoin, maar werkt een stuk makkelijker. Het grootste voordeel ten opzichte van de Bitcoin is de transactiesnelheid. Bij de Bitcoin moet je vaak uren wachten totdat je je Bitcoins uit kunt laten betalen in euro’s en bij de Gulden kan het al binnen een paar minuten op je rekening staan.

De Gulden is meer dan een investering alleen, want het is ook een betaalmiddel. Langzaamaan heb je in Nederland steeds meer mogelijkheden om met de gulden te betalen, zoals bijvoorbeeld een taxirit in Groningen of een bestelling op deonlinedrogist.nl.  Een overzicht van alle mogelijkheden om met guldens te betalen vind je hier.

Heb je nou geen Wilco tot je beschikking? Ik vond via Google deze blog over Guldens die haarfijn uitlegt wat blockchain, cryptocurrencies en in het bijzonder Guldens nu eigenlijk zijn. En ik hoop dat het stappenplan in deze blog je een beetje verder helpt!

De Gulden als cryptocurrency

Op woensdagavond legde ik €150 in en kreeg ik in ruil daarvoor 1.152 Guldens (gemiddelde waarde van ongeveer €0,13 per Gulden). Toen ik de volgende ochtend wakker werd, zag ik dat mijn Guldens inmiddels al bijna €170 waard waren, wat betekent dat ik in één nacht €20 ‘winst’ had gemaakt. Geld verdienen terwijl je slaapt… wie wil dat nu niet? ;-)  

Ik heb gisteren de koers goed in de gaten gehouden en mijn Guldens fluctueerden qua waarde tussen de €159 en €173. Zelfs mijn stagiaire deed enthousiast mee en fungeerde als een heuse Gulden Personal Assistant en Adviseur door de koers nauwlettend in de gaten te houden.

Toen ik zag dat de koers ’s avonds weer onder de €0,14 uitkwam, besloot ik weer voor een kleine €50 Guldens te kopen. Met dat het geld in mijn Gulden Wallet terecht kwam, was het alweer €2 meer waard geworden, kaching!

Zelf Guldens kopen

Nu denken jullie natuurlijk: hey, heel leuk allemaal Nicole, maar ik wil ook rijk worden, leg eens uit hoe dat werkt.

Bij deze zeg ik je direct dat ik niet één of andere cryptocurrency-expert ben (of een GuldenGuru, zoals Annemijn, Wilco en ik onszelf noemen, haha!)

Ik denk dat ik nog geen 50% snap van wat ik nu precies aan het doen ben, maar het is een feit dat de Gulden één van de makkelijkste cryptocurrencies is om in te investeren en mee te betalen. Daardoor kun jij het ook met dit superhandige stappenplan van Nicole de cryptocurrency noob.Stap 1: Download de Gulden App op je telefoon

De app is beschikbaar voor zowel Apple als Android en is gratis te downloaden in de app store.  Ook is de app te downloaden voor Mac, Linux en Windows via Gulden.com. Je kunt je desktop-app dan koppelen aan je mobiele wallet. Op iPhone krijg je zelfs een complete rondleiding door de app.

In de Gulden-app maak je een zogenaamde wallet aan. Dit is de plek waar al je Guldens terecht komen en waar je continu de waarde van eerdere transacties bij kunt houden.

De app is supermakkelijk opgebouwd en spreekt – zeker met de rondleiding door de app – voor zich. Op het dashboard verschijnt een QR-code met het zogenaamde ‘Gulden-adres’ eronder. Dit is een code bestaande uit cijfers en letters en is jouw unieke Gulden-adres. Deze verandert wel met elke transactie, maar de codes die je ooit hebt gebruikt, blijven altijd gekoppeld aan jouw Gulden-wallet.

Als je de app installeert krijg je een code die ervoor zorgt dat je ook via een andere telefoon toegang kunt krijgen tot je Guldens. Het is echt essentieel om deze code ergens op te schrijven, want als je telefoon gestolen wordt, heb je zonder deze code nooit meer toegang tot je Guldens.Stap 2: Houd de koers in de gaten

Als je er echt zeker van wilt zijn dat je Guldens voor een aantrekkelijke prijs koopt, is het slim om de koers in de gaten te houden. Dit doe je op www.guldenrate.com. Je kunt daar per dag, per uur en zelfs per minuut zien hoe de koers zich ontwikkelt. Als deze laag is, is het tijd om toe te slaan en je Guldens aan te schaffen.Stap 3: Koop Guldens

Je kunt Guldens kopen via verschillende platformen, ik koop ze nu via www.guldentrader.com. Zoals ik al eerder zei in deze blog, ben ik totaal geen Gulden-expert, dus weet ook nog niet hoe het precies zit met de andere platformen.

Via Gulden Trader kun je in ieder geval heel makkelijk Guldens kopen én verkopen.

Je vult het bedrag in euro’s in (of het aantal guldens dat je wilt (ver)kopen) en je Gulden-adres, die je dus in je Gulden-app terug kunt vinden.
In het rechterformulier vul je dit bedrag of aantal nogmaals in en vink je aan of je wilt kopen of verkopen.

Je kunt vervolgens je betaling voldoen met iDeal. Let op: je betaalt per transactie €0,48 en nog eens 1% over het totale aantal Guldens dat je hebt aangeschaft. Dit kun je zien als een soort fee wat in principe op elk platform waar je cryptocurrency koopt, gehanteerd wordt.

Onder aan het formulier zie je hoeveel euro’s je betaalt en hoeveel guldens je daarvoor terugkrijgt. Als je Guldens koopt, staat je aankoop binnen enkele seconden in je app. Als je Guldens weer omwisselt voor euro’s, duurt het bij de meeste banken ongeveer een dag voordat het geld op je rekening staat. Als je ABN Amro hebt, kunnen je uitgekeerde Guldens al binnen 30 minuten op je rekening staan.


Een gratis tip

Geen idee of dit een echte ‘truc’ is, maar voor mij werkte het in ieder geval wel.
Ik hield de koers nauwlettend in de gaten op guldenrate.com en deze kwam op een gegeven moment onder de €0,14 uit. Toen ik direct via guldentrader.com nieuwe Guldens wilde kopen, zag ik dat je daar nog bijna €0,15 betaalde voor een Gulden.

Ik heb een minuut of 5 gewacht en steeds gerefresht totdat de koers ook op Guldentrader.com heel dicht bij de €0,14 in de buurt kwam. Dat was het moment dat ik mijn Guldens kocht. Koop je Guldens dus niet direct als je ziet dat de koers omlaag gaat, maar wacht nog een paar minuten totdat de koers ook op het platform waar je Guldens gaat kopen bij dat bedrag in de buurt komt.

Tot zover mijn eerste ervaringen met de Gulden en cryptocurrencies. Ik vind het een fantastische, interessante wereld en ben helemaal aangestoken met het cryptocurrency-virus. Omdat ik denk ik niet de enige ben die hier meer van wil weten (en rijk wil worden...) lijkt het me super leuk om de komende weken/maanden mijn cryptocurrency-avonturen met jullie te delen. En nu maar hopen dat ik over een paar maanden vet rijk ben en niet al mijn geld kwijt ben! ;-)


Disclaimer: Deze blog is qua inhoud gecheckt door Wilco Wietsma, die met zijn jarenlange ervaring een heuse GuldenGuru is. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. Mijn vriend kwam laatst helemaal enthousiast thuis toen hij hoorde dat het zo goed ging met de Bitcoin. Die avond ging hij het nog helemaal uitzoeken, maar ik snap er werkelijk he-le-maal niets van, haha. Vind het heel eng om mee te beginnen, dus vind het heel knap dat je er zo bent ingedoken. Misschien is dit (de Gulden) nét iets meer voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kimberly22.12.17

  Leuk, maar wat doe je er verder mee? Je hebt digitaal geld. Wat kan je er mee? Je zegt dat je om sommige plekken het al als betaalmiddel kan gebruiken (zoals een taxi in Groningen), maar kan je het ook bijvoorbeeld weer opvragen in euro's als je er klaar mee bent? Want alleen in dat geval lijkt het me interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In principe kun je alle cryptocurrencies in euro's uit laten betalen. Zeker bij de Gulden gaat dat heel makkelijk, via guldentrader.com kun je je Guldens uit laten betalen in het aantal euro's dat je Guldens op dat moment waard zijn. Net als wanneer je nieuwe Guldens koopt, betaal je ook een kleine fee zodra je ze uit laat betalen. Als je een rekening hebt bij ABN AMRO staat het geld al binnen 30 minuten op je rekening, bij andere banken meestal binnen een dag.

   Verwijderen
 3. Oh, ik vind dit allemaal wel wreed interessant maar ik durf het echt niet, haha. Knap dat je het wel aandurft! Maar ik geef je wel gelijk hoor, op de bank brengt het toch minder op, dusja, waarom niet he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh interssant om te lezen dit! Heb zelf ook wat gekocht, en mijn vader ook haha :)

  BeantwoordenVerwijderen