Mijn plannen voor het balkon | Stylingtips


Toen ik hier begin juni met een vriendin kwam wonen, hadden we grootse plannen met ons balkon. Plantenbakken vol kleurrijke plantjes, vlonders op de grond en een gezellig bankje om de vele warme zomeravonden op door te brengen. Oh, en vergeet niet die leuke buitenlichtjes aan de railing. Kortom: ons balkon zou worden omgetoverd tot een fantastisch, Pinterest-waardig balkon.

Maar goed, je weet hoe dat gaat...  na al dat geklus in huis, hadden we totaal geen zin om nog iets aan het balkon te doen. Oké, we hebben wat plantjes gekocht, maar met onze plantverzorgingsskills, was er van die plantjes een paar weken later nog weinig over. Een foto van ons balkon in de huidige staat durf ik dan ook niet te delen. Er hangt een slappe waslijn, er staat een paar centimeter water op het balkon (lang leve een verstopte afvoer) en de dode plantjes in de potten hebben we nog steeds niet weggehaald.

Tja, niet bepaald een Pinterest-waardig balkon.

Mijn goede voornemen is dan ook om daar volgend jaar verandering in te brengen. Met de herfst in het vooruitzicht, laat ik het balkon nu maar even voor wat het is, maar zodra de eerste zonnestraaltjes in het voorjaar tevoorschijn komen, ga ik alles op alles zetten om dat droombalkon te realiseren.

En daarvoor heb ik plannen genoeg!

Vlonders of kunstgras?

Allereerst wil ik iets doen aan die spuuglelijke betonnen vloer van het balkon. Ik zit zelf te denken aan de volgende opties:

  1. Vlonders. In deze vlog van Bonnie zie je hoe zij haar balkon 'pimpt' met hele toffe vlonders van de IKEA. Zoiets vind ik ontzettend mooi!
  2. Kunstgras. Ook dit vind ik een heel grappig idee: een kunstgrasmat op je balkon. Je kunt natuurlijk voor een normale, groene grasmat gaan, maar je kunt tegenwoordig ook allerlei verschillende kleuren kunstgras kopen. Wat dacht je van roze kunstgras op je balkon? Daarnaast hoeft kunstgras ook helemaal niet duur te zijn, bij Tuin en Kunstgras vind je goedkoop kunstgras vanaf €7 per vierkante meter. Ik ga me hier volgend jaar eens in verdiepen, want het lijkt me een hele leuke en betaalbare optie.
Toen de plantjes nog mooi in hun pot stonden...

Planten op het balkon

Als er één les is die ik heb geleerd de afgelopen maanden, dan is het wel dat planten water nodig hebben. Heel. Veel. Water. Dat hebben wij dus niet gegeven, met als gevolg dat onze super leuke plantjes binnen een paar weken van ellende uit elkaar vielen.

Volgend jaar wil ik dus gaan voor planten die makkelijk te verzorgen zijn en genoeg hebben aan een regenbuitje op z'n tijd. Als je tips hebt, hoor ik dat natuurlijk graag!
We hebben een mooie grijze plantenbak aan de railing hangen waar we een aantal plantjes in kwijt kunnen en twee hangende plantenpotten (zie foto hierboven) die ik ook heel leuk vind. Daarnaast lijkt het me ook tof om een grote plant in pot op het balkon te zetten.


Lichtjes op het balkon

Dit vind ik zoooo leuk: een slinger met lichtjes aan de railing of aan de zijwand van het balkon. Hoe gezellig is het om die aan te zetten als je op een warme zomeravond nog op het balkon zit?!

Stoelen & Tafel

We hebben nu vier witte klapstoelen op het balkon staan met foeilelijke, gebloemde tuinstoelkussens. Ook staat er een klein, rond tafeltje dat absoluut niet bedoeld is om buiten te staan, waardoor daar op dit moment niet veel meer van over is.
Het liefst wil ik een leuk (hoek)bankje met heerlijke kussens op het balkon zetten, waardoor je zelfs op je balkon languit kunt liggen. Heerlijk lijkt me dat!

Op Pinterest vond ik bovenstaande foto. Hoe leuk en makkelijk is dit?! Je stapelt een aantal pallets op en legt er een matrasje en kussens op.
Een grotere tafel lijkt me daarnaast ook wel praktisch, zeker omdat ik van plan ben om heel veel te barbecuen volgend jaar :-)

Heb jij nog leuke stylingtips voor mijn balkon?
Ik hoor het graag!

Dit artikel is gesponsord door Tuinenkunstgras.nl 

1 opmerking:

  1. Je zou je balkon kunnen schilderen met betonverf. Niet duur, groot effect. En het blijft echt wel een paar jaar mooi. Met pallets kun je trouwens ook leuke plantenbakken maken voor aan de muur, google maar eens. En als je een grotere tafel wil, is het misschien een goed idee een uitklaptafel te maken aan het balkonhek. Dan heb je'm wel als je bbqt, maar niet als je lekker zit te zonnen. Succes :) Ik heb tegenwoordig een tuin waar ook héééél veel aan moet gebeuren, maar een fijn plekje om buiten te zijn is het!

    BeantwoordenVerwijderen