Tips voor een goedkoop telefoonabonnement - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips voor een goedkoop telefoonabonnementJarenlang ben ik een trouwe KPN-klant geweest. Mijn aller-allereerste telefoonabonnement inclusief telefoon met antenne (ja, echt!) sloot ik af bij KPN. Door de jaren heen heb ik al minstens acht mobiele telefoons versleten, maar omdat KPN elke keer weer met een geweldig goede aanbieding kwam, heb ik nooit over overstappen nagedacht.
Totdat ik vorige maand een berichtje kreeg dat ik mijn abonnement weer kon verlengen. Oh ja, één klein dingetje: in plaats van €24 per maand zou ik €37 per maand gaan betalen.

Tja, dat wordt me toch iets te gek. Kortom: tijd om over te stappen! Maar in een land vol verschillende providers, tientallen mogelijkheden en ontelbaar veel aanbiedingen heb ik geen idee voor welke provider ik moet kiezen. De hoogste tijd om me daar eens in te verdiepen en uiteraard geef ik graag tips over het aanschaffen van een goedkoop telefoonabonnement.

Een Sim Only abonnement of abonnement met toestel?

De afgelopen jaren heb ik elke keer dat ik een nieuw abonnement af kon sluiten, ook een nieuw toestel gekocht. Dat was immers een stuk voordeliger: je betaalde een veel lager bedrag voor het toestel dan dat je die los zou kopen en omdat je er meteen een abonnement bij afsloot, was die meestal ook voordeliger.

Sinds 1 mei 2017 is er het één en ander veranderd in mobiele telefonieland. Sinds die datum wordt het maandelijks aflossen van een telefoon namelijk als 'lening' gezien, wat betekent dat je een BKR-registratie krijgt. Zo'n registratie kan invloed hebben op bijvoorbeeld het krijgen van een hypotheek.

Het is tegenwoordig in bijna geen van de gevallen goedkoper om een telefoon in combinatie met een abonnement aan te schaffen, omdat je:

 1. Maandelijks net zoveel (of zelfs meer!) betaalt dan wanneer je het aankoopbedrag van de telefoon in één keer aflost.
 2. Dus een BKR-registratie krijgt als je het hele aankoopbedrag over meerdere maanden verdeelt.

Veel mensen kopen vanwege de BKR-registratie het toestel los en nemen een Sim Only abonnement.

Sim Only abonnementen vergelijken

Ook voor mij was een Sim Only abonnement een voor de hand liggende optie omdat mijn abonnement bij KPN afloopt en ik twee maanden geleden al voor een heel fijn prijsje de iPhone 7 van een collega kon overnemen.

Ik had dus alleen telefoon, alleen nog geen abonnement.
En zoals ik al zei in de eerste alinea: er zijn zo ontiegelijk veel mogelijkheden, dat ik geen idee had voor welke provider ik moest gaan.

Gelukkig heeft UnitedConsumers een handige tool waarmee je Sim Only abonnementen vergelijken kunt.

Hoe werkt het?

Als je al een idee hebt hoe jouw abonnement eruit moet komen te zien, dat wil zeggen: hoeveel sms'jes, belminuten en data wil je, dan is de vergelijkingstool erg handig.

Vul allereerst in of je een abonnement met of zonder mobiel toestel wilt. Vervolgens kun je aangeven hoeveel data jouw abonnement moet bevatten, welke providers je wilt vergelijken en wat de looptijd van je abonnement moet zijn.

Ik was op zoek naar een Sim Only abonnement zonder toestel met +/- 300 belminuten en minimaal 10 GB data (4G).

Vervolgens krijg ik een flinke lijst met mogelijkheden te zien waarbij de maandprijzen variëren van €19 per maand tot €62 (!) per maand. Wat een verschil! Dat laat wel zien dat het helemaal niet zo'n gek idee is om vooraf onderzoek te doen naar kosten van abonnementen.

Uiteindelijk ben ik voor Tele2 gegaan. Maandelijks ga ik €20 betalen met de volgende specificaties:

 • Onbeperkt bellen
 • 10 GB internet
 • Maandelijks opzegbaar

Dit was voor mij de voordeligste optie en ik vind het fijn dat ik niet direct twee jaar aan mijn abonnement vastzit. Daarnaast is Tele2 natuurlijk een bekende provider waar ik ook van vrienden goede verhalen over hoorde en komt het voor mij betrouwbaarder over dan YouFone of Ben.

Sta je ook op het punt om een nieuw telefoonabonnement aan te schaffen? Dan hoop ik dat je iets aan mijn blog hebt gehad! Welk telefoonabonnement heb jij?


Dit blogartikel is geschreven in samenwerking met UnitedConsumers.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

 1. Ik heb een prepaidkaart van Mobile Vikings. Ik betaal € 15 en gebruik gedurende een maand m'n bundel, daarna maak ik de € 15 op. Ik hoef niet exact om de maand te herladen en doe volgens mij een kleine anderhalve maand met € 15 – bellen, sms'en en mobiel internet. Prima prijsje. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds een paar maanden zit ik bij Robin Mobile, je hoeft nergens na te kijken alles is onbeperkt, voor €19,95 p/m vindt ik dat een goede deal. Tot nu toe alleen maar positief over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook naar een 15 euro p.m. sim only abonnement overgestapt na aankoop van een tweedehands Samsung Galaxy S7 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem17.7.18

  Ik heb hier een aantal telefoon providers onder elkaar gezet waar goedkope abonnementen af te sluiten zijn.

  De allergoedkoopste telefonie provider (van Nederland op dit moment) is 88mobile: https://www.jiggy.nl/socialshop/9747/2827099

  De allergoedkoopste prepaid aanbieder (van Nederland op dit moment) is Bliep: https://www.jiggy.nl/socialshop/12079/2827099

  Simpel: https://www.jiggy.nl/socialshop/492/2827099

  Ben: https://www.jiggy.nl/socialshop/12639/2827099

  GSM-Sale Nederland: https://www.jiggy.nl/socialshop/12635/2827099

  BeantwoordenVerwijderen