Photo Diary #123 | Een nieuwe kleur op de muur, lekkere toetjes & een aardbei in de wasmachine - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #123 | Een nieuwe kleur op de muur, lekkere toetjes & een aardbei in de wasmachine
Maandag: een nieuwe werkweek! Die beginnen we uiteraard met koffie (oké, cappuccino) en een volle mailbox.


Ik besluit weer eens de keukenprinses uit te hangen omdat op dinsdag vrienden komen eten. Op internet vond ik een super lekker recept voor monchoutaart in een glaasje. Heel makkelijk om te maken, heel lekker en ook heel misselijkmakend vanwege de explosie aan calorieën ;-)


Op dinsdagavond komen buren en vrienden Jurrian en Marjolein gezellig eten. Ik maak broccolisoep met Turks brood en tzatziki en ook het toetje - de monchoutaart in een glaasje - valt goed in de smaak. Het is die avond zo regenachtig en treurig buiten, dat we besluiten de open haard op de TV aan te zetten met een kerstmuziekje op de achtergrond, haha! Nog 133 dagen tot kerst... :-)


Deze week neemt onze marketingstagiaire afscheid en ik krijg een super leuk afscheidscadeautje: een plantenpot (inclusief macramé hanger om de plantenpot ergens op te hangen) en een notitieboekje in mijn lievelingskleur.


Op woensdagavond eet ik de restjes op van het etentje van de avond ervoor. Deze broccolisoep is trouwens super makkelijk om te maken! Het enige dat je nodig hebt is 500 gram broccoli, een ui, een aardappel, 2 kippenbouillonblokjes, 300ml water en crème fraîche. Ik heb er zelf nog wat spekjes bij gedaan voor de smaak, super lekker!


's Avonds ga ik met Marjolein naar de kringloop in Ede. Toen ik nog in Ede woonde, was ik daar bijna wekelijks te vinden, nu is het al even geleden dat ik er ben geweest. Ik ben op zoek naar wat plantenpotjes voor mijn nieuwe vetplantjes en cactussen om op dit dienblad te zetten en zoals je ziet, ben ik goed geslaagd!


Na ons bezoekje aan de kringloop gaan we nog even langs bij mijn ouders om een potje Scrabble te spelen. Natuurlijk wint mijn moeder weer...


Op donderdagavond ga ik na mijn werk naar mijn ouders om daar te eten. Mijn moeder heeft zich weer flink uitgesloofd in de keuken: we eten een heerlijke pasta en als toetje peer in bladerdeeg met karamelijs.


Ik krul mijn haar weer eens met mijn Remington Sleek & Curl. Binnen tien minuutjes heb ik mijn hele haar gekruld, maar na een fietstocht van vijf minuten, is er niets meer van over (boehoee...)


De laatste werkdag van de week! Het bedrijf waar ik werk, bevindt zich in een heel tof, oud schoolpand in Veenendaal.


Mijn zusje heeft een avondje vrij van werk en dus komt ze op vrijdagavond gezellig langs. We kletsen bij, eten heel veel snacks en kijken de film Everything, Everything (illegaal gedownload, niet doorvertellen ;-)) Deze draait nu ook nog in de bioscoop en is wat mij betreft echt een aanrader! Het is een heel mooi verhaal met een verrassende twist aan het einde.


Ik heb het op mijn blog al vaak genoeg gehad over mijn verschrikkelijke plantverzorgingsskills. De kamerplant in mijn kamer is eigenlijk de enige plant die na twee maanden nog steeds op en top in de pot staat. Ik verzorg 'm blijkbaar zelfs zo goed, dat er in het midden van de plant ineens een hele grote, nieuwe tak gegroeid is...


Mijn kamer is zo goed als af, het enige dat nog moet gebeuren, is een nieuwe laag verf op mijn muur. Toen ik hier net kwam wonen, verfde ik de muur in de kleur Early Dew van Flexa - net als in mijn vorige kamer. Toch raakte ik een beetje uitgekeken op deze kleur en vond ik hem niet mooi staan bij mijn meubels. Daarom heb ik mijn muur nu in een lichtgrijze kleur geverfd (Cyber van Histor) en ik ben erg tevreden met het eindresultaat. Het zorgt voor veel meer rust in de kamer en het past perfect bij de rest van de accessoires en meubels.


Oké, dit is weer een typische Nicole-actie. Vorige week kocht ik een doosje aardbeien bij de supermarkt die ik in mijn linnen tas mee naar huis nam. Toen ik thuis kwam, zag ik dat er een aardbei geplet was in de tas en er dus een grote, rode vlek in mijn linnen tasje zat. Hup, in de wasmachine ermee, maar niet dubbel gecheckt of er toevallig nog een aardbei in zat.

Je raadt het al: die zat er dus wel in. Het resultaat? Mijn witte beddengoed - die ik ook had meegewassen - heeft nu een rode gloed. Oh, en heb je altijd al willen weten hoe een aardbei eruit ziet die een uur lang op 60 graden in de wasmachine heeft gezeten? Nou, zo dus.


Na een drukke werkweek van vijf dagen, ben ik zaterdag helemaal moe en besluit ik lekker een avondje op de bank te hangen. Ik kijk de film Sonny Boy op Netflix, een hele mooie, ontroerende film.

Ik wens jullie een fijne, nieuwe week! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

7 opmerkingen:

 1. Simone14.8.17

  Haha oeps, die aardbei! Zou mij ook kunnen gebeuren. Tipje trouwens voor de broccoli soep: het is ook super lekker als je 1 zoete aardappel in stukjes mee kookt en daarna ook mee pureert!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, dat klinkt ook ontzettend lekker! Ik ben de laatste tijd helemaal fan van zoete aardappel, dus dat ga ik binnenkort zeker eens proberen. Dankjewel voor de tip! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 2. Wat een leuke foto's! Haha, die aardbei, heel herkenbaar zulke acties ;-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat met die aardbei zou mij ook kunnen overkomen. Die broccollisoep met brood en tsatsiki zien er zo lekker uit. Dat toetjes recept ziet er ook al zo heerlijk uit. Even onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha die aardbei! Dat toetje ziet er daarentegen wél lekker uit;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik later op mezelf woon dan verlang ik ook naar die knus en gezelligheid + de lekkere toastjes met brie en andere kazen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's allemaal! Ik vind jouw huisje zo leuk eruit zien.
  en die aardbei, hahaha. Dat had mij ook kunnen overkomen :')

  BeantwoordenVerwijderen