Low-budget vakantie: kamperen in Nederland - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Low-budget vakantie: kamperen in NederlandVorig jaar ben ik maar liefst vijf keer op vakantie geweest: ik vloog twee keer naar Turkije, ging met vriendinnen naar Rhodos, verbleef een midweek in Nice en ben een lang weekend naar Gent geweest. Wat een luxe was dat, jammer dat mijn bankrekening het niet toe staat dat vijf keer per jaar op vakantie de standaard wordt ;-) Maar, ik mag niet klagen. Ik ben in mei acht dagen naar Turkije geweest en heb een niet al te goedkope verhuizing achter de rug.

Deze zomer werk ik dus gewoon lekker door en geniet ik volop van ons nieuwe appartement. En vakantie vieren... dat kan toch ook gewoon op je balkon?!

Kamperen in Nederland

Toch lijkt het me heerlijk om er nog heel even tussen uit te gaan. Gewoon een lang weekend, niet te duur, maar toch even het idee van vakantie hebben.
Mijn zusje werkt deze zomer op een camping in Doorn, dus als zij tussendoor een paar dagen vrij heeft, lijkt het me heerlijk om daar mijn tentje op te zetten en even te genieten van een weekendje he-le-maal niets.

Ik heb vroeger met mijn ouders en zusje jarenlang gekampeerd in Nederland. Heerlijk vond ik dat! Toen we nog klein waren, sliepen we bij mijn ouders in de caravan, maar na een aantal jaar kregen mijn zusje en ik onze eigen tent. Mijn ouders kozen altijd leuke campings uit waar veel te doen was voor jongeren en kinderen. Er waren dagen dat ik om half negen 's ochtends de tent verliet en pas 's avonds tegen elven terugkwam. 's Ochtends knutselen, pingpongen met andere kinderen, 's middags spelletjes doen en 's avonds een spooktocht of 'hangen' op het voetbalveld... ik denk met een grote glimlach terug aan deze tijden.

Met je WC-rol over de camping

Kamperen geeft mij een gevoel van vrijheid. De mensen die ook gekampeerd hebben, herkennen het vast wel: met een WC-rol over de camping lopen, 's ochtends de geur van verse broodjes uit de supermarkt, 's avonds urenlang spelletjes doen of een boek lezen. Het is even helemaal back to basic, maar juist in deze drukke tijden, is het heerlijk om je mobiel even uit te zetten en niet in het gehaast en gestress van alle dag te leven.
Ik heb een kast vol met boeken die er al veel te lang staan, dus ik kan niet wachten om een flinke stapel uit te lezen, uiteraard onder het genot van een wijntje 's avonds!

Mijn camping paklijst

 • Een tent - Een goede tent hoeft helemaal niet de duur te zijn, zoals deze koepeltenten, die al vanaf 39,99 verkrijgbaar zijn!
 • Tentzeil
 • Haringen
 • Luchtbed
 • Pomp
 • Slaapzak
 • Kussen
 • Lampje op batterijen
 • Campingstoel
 • Klein tafeltje
 • Een flinke stapel boeken
 • Koelboxje
 • Snacks (uiteraard)
 • Waterfles
 • Fotocamera
 • Bikini
 • Handdoeken
 • Kleding, ondergoed, sokken
 • Warme trui (voor de koude Nederlandse zomeravonden)
 • Toiletspullen
Heb jij nog tips voor spullen die ik ab-so-luut mee moet nemen tijdens mijn kampeeravontuur? En wat zijn jouw plannen deze zomervakantie? 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Campz.nl 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Wij gingen vroeger altijd 5 weken kamperen in Nederland en ik heb daar echt zulke goede herinneringen aan! Inmiddels is dat al heel wat jaren geleden, maar ik wil zeker weer eens gaan kamperen. Een klein kampeer-gasstelletje is ook handig om mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was als kind bij een soort scouting, dus jarenlang heb ik elke zomer een week lang écht back to basics gekampeerd. Daarna nog 3 keer zelf met vrienden geweest en nu sinds jaren weer gekampeerd. Hier in Aussie doe ik dat best gauw, is ideaal als je op roadtrip bent. Mijn must have als ik ga kamperen? Handgel en een powerbank haha!

  BeantwoordenVerwijderen