Photo Diary #116 | Jarig, een nieuwe keuken & uit eten


Heb je ook wel eens van die momenten dat je even stil staat bij je leven en denkt: wat bof ik eigenlijk! Zo'n moment had ik afgelopen week. Ik besefte ineens hoe gelukkig ik ben met mijn werk, lieve vrienden en vriendinnen, mijn familie, gezondheid en een leuk eigen huis... en dan was ik afgelopen week ook nog eens jarig. Ik werd 23 en vierde dat 's avonds gezellig met vriendinnen. Benieuwd naar mijn week? Lees snel verder!


Juni is de maand van de pioenroos, mijn lievelingsbloem! Zodra de pioenrozen weer in de winkel zijn, sta ik als één van de eersten op de stoep om een bos te halen. Deze pioenrozen kocht ik bij de Hoogvliet voor €2,99.


Op maandag, Tweede Pinksterdag, ga ik samen met huisgenootje Annemijn naar Welkoop en Praxis om plantjes voor op ons balkon te scoren. Een tijdje terug kocht Annemijn deze leuke plantenbakjes bij de IKEA en nu deze gevuld zijn met plantjes, ziet ons balkon er direct al een stuk gezelliger uit!


Ja ja, het is zover: de eerste echte kamerplant in huize van Roekel. Bij Praxis koop ik deze goudpalm en de mintgroene pot koop ik bij de Kwantum. Ik ben heel benieuwd hoe lang deze plant het gaat volhouden, aangezien mijn plantverzorgingskills nog wel eens te wensen over laten... :-) Als iemand nog goede tips heeft voor de verzorging van zo'n goudpalm, hoor ik het natuurlijk graag!


Ook gespot bij de Welkoop: mega leuke konijnen! Ik heb nooit wat met konijnen gehad, maar nu ik deze schattige beesten zag rondhuppelen in hun hok, wilde ik er spontaan één als huisdier.


Omdat deze week onze keuken wordt verbouwd - en we dus niet kunnen koken - moeten we creatief zijn met ons avondeten. We maken onder andere deze couscoussalade met spinazie, perzik, rozijnen, komkommer, paprika en gerookte kip (aanrader!) en de overige avonden eet ik bij mijn ouders.


Op maandagavond spreek ik met Marjolein en Jurrian, een bevriend stel, af. Ze wonen in de flat naast ons, dus we hoeven maar een paar honderd meter te lopen om bij hen langs te gaan, ideaal!


We krijgen van Jurrian en Marjolein deze super leuke kalender als cadeautje voor in ons nieuwe huis. Het eerste dat ik doe? Mijn eigen verjaardag opschrijven natuurlijk!


Op dinsdagavond komt mijn vader langs om mijn schilderijtjes op te hangen in mijn kamer. Dit hoekje is eigenlijk precies hetzelfde geworden als in mijn oude huis. De posters zijn trouwens van Desenio en de lijsten heb ik bij Action gekocht.


Op woensdagochtend staan om kwart over 7 de klusjesmannen op de stoep om de oude keuken eruit te slopen. Als ik drie kwartier later naar mijn werk ga, is alles er al uitgesloopt.


Omdat we de hele week 's ochtends vroeg klusjesmannen over de vloer hebben, ben ik ook lekker vroeg op mijn werk. Nu ik in Veenendaal woon, kan ik gewoon naar mijn werk fietsen en ben ik binnen vijf minuten op kantoor, heerlijk!


Als ik na een lange werkdag thuiskom, word ik verrast met dit prachtige boeket dat mijn collega's thuis hebben laten bezorgen.


Op donderdagochtend wordt de nieuwe keuken bezorgd. Dat betekent dat mijn kamer vol dozen staat en ik al apenkooiend van de voordeur naar mijn bed en woonkamer moet springen, haha!


Op vrijdag ben ik jarig, dus op donderdag ga ik na mijn werk nog snel even de stad in. In sneltreinvaart ga ik wat winkels langs en binnen een uur scoor ik een paar nieuwe schoenen, een broek en een T-shirtje. Dat is nog eens lekker shoppen :-)


Na mijn shopsessie rijd ik naar Ede om bij mijn ouders te eten. We eten een ovenschotel met shoarma, groenten, rösti en kaas (en knoflooksaus!), mega lekker.


Binnen een paar dagen bloeien de pioenrozen al volop, ik verbaas me er elk jaar weer over hoe mooi deze bloemen zijn.


Op vrijdagochtend word ik wakker met ballonnen en vlaggetjes op mijn bed. Ik ben namelijk jarig en word 23 jaar!


En wie jarig is, trakteert! Ik werk op vrijdag gewoon een dagje op kantoor en trakteer op carrot cake, tompoucen en chocoladesoesjes van de HEMA.


's Avonds ga ik gezellig uit eten met mijn middelbare schoolvriendinnen bij Dixies in Ede. Je kunt hier voor €16,99 een driegangenmenu eten. Het is zo gezellig dat we ruim drie en half uur aan tafel zitten!


Op zaterdag heb ik de meest productieve ochtend ooit. 's Ochtends om half 8 staat de tegelzetter alweer op de stoep om de tegels in de keuken te zetten. Ik draai twee wasjes, hang en vouw de was op, we brengen al ons afval naar de stort (twee auto's propvol!), doe boodschappen, stofzuig en sop het hele huis en ga verder met het inrichten van mijn kamer. Om 2 uur plof ik uitgeteld op de bank neer en dan merk ik pas hoe moe ik ben. Ik ga 'even' naar bed voor een mini middagdutje en word drie uur later wakker... ik zal het wel nodig hebben gehad ;-)


's Avonds komt mijn zusje gezellig langs. We genieten van het heerlijke weer op het balkon en van de luchtballonnen die op het grasveld naast onze flat opstijgen. Zo mooi om te zien!


Op zondagmiddag komen mijn ouders en zusje langs om een taartje te eten voor mijn verjaardag. Ik word verwend met mooie cadeaus: een luxe pannenset van mijn ouders en zes prachtige wijnglazen van m'n zusje. Lekker degelijke cadeaus, maar wel cadeaus waar ik heel blij mee ben!

Het einde is bijna in zicht! Na anderhalve maand voorbereiden, klussen en verhuizen, raakt ons huisje steeds meer 'af'. Deze week ga ik nog een televisie kopen en wat andere kleine spulletjes voor in huis. Het enige dat ik dan nog nodig heb, is een eetkamertafel die op maat gemaakt wordt door de mannen van Flonk Interieur. Als het goed is, heb ik mijn nieuwe eetkamertafel over twee weken al in huis! 

8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige pioenrozen, ook absoluut mijn favoriete bloem. En nog gefeliciteerd met je verjaardag! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, die pioenrozen zijn zo mooi! Ahh, wat moet het leuk zijn dat je huisje stukje bij beetje 'af' geraakt. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke week! Nog van harte gefeliciteerd, mooie cadeaus heb je gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Je huisje ziet er super leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dat er allemaal leuk uit.
  OH JA nog gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel te laat, maar via deze weg nog een fijne verjaardag toegewenst! Ziet er een gezellige verjaardag uit! :) En die pioenrozen zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen