Tips voor het inrichten van een fijne werkplek - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips voor het inrichten van een fijne werkplekNaast de bank en mijn bed is er nog een plek in mijn kamer waar ik de nodige uurtjes doorbreng: mijn bureau. Mijn bureau is de plek waar ik al mijn blogs typ, foto's bewerk en mails beantwoord. Juist omdat ik er zoveel tijd doorbreng, vind ik het belangrijk dat ik een fijne werkplek heb waar ik comfortabel kan zitten en me goed kan concentreren.

Na tientallen keren mijn bureau te hebben verschoven, een andere stoel te hebben gekocht en de spulletjes op mijn bureau heb verwisseld, heb ik nu een werkplek ingericht waar ik helemaal tevreden mee ben. In dit artikel deel ik mijn tips om een fijne werkplek in te richten waar je geconcentreerd kunt werken.


Waar richt je je werkplek in?

Mijn bureau heeft maandenlang tegen de muur gestaan in een donker hoekje naast mijn bed. Doordat het zo'n donkere plek was, merkte ik al snel dat ik bijna nooit aan mijn bureau ging zitten. Tijd om daar iets aan te doen! Een aantal weken geleden zijn mijn kledingkast en bureau van plek gewisseld en mijn kamer is direct een stuk ruimer opgezet en veel lichter. Mijn bureau staat nu tegen de lange muur in mijn kamer op een fijne, lichte plek.

Voor mij is het dus belangrijk om op een lichte plek te werken. Daarnaast wil ik niet met mijn rug naar het raam toe zitten (zoals eerst het geval was.) Als ik achter mijn bureau zit, is het raam aan mijn linkerzijde en de deur aan de rechterzijde. Zo heb ik het idee dat ik overzicht heb.

Ik ben over het algemeen helemaal niet zo zweverig, maar ik merk dat de inrichting van mijn kamer invloed heeft op hoe ik me voel. Zo had ik al langer het idee dat ik niet lekker kon slapen, omdat ik vanuit mijn bed direct op de deur kijk. Ik las ooit een artikel waaruit blijkt dat je inderdaad het beste niet tegenover de deur kunt slapen, omdat je het idee hebt dat je altijd op je hoede bent. Nu ik mijn bureau op een lichtere plek heb gezet en meer overzicht heb vanaf mijn werkplek, merk ik direct dat dit invloed heeft op hoe ik me voel in mijn kamer.


Stoel en werkhouding

Maandenlang zat ik op een wit houten stoeltje achter mijn bureau. De stoel paste perfect bij de rest van mijn interieur, maar was totaal niet comfortabel. Ik kon niet goed met mijn voeten bij de grond (lang leve 1 meter 60 zijn!) en merkte dat ik last kreeg van mijn rug. Ik besloot daarom te investeren in een goede stoel voor achter mijn bureau.
Uiteindelijk vond ik bij Kwantum twee mooie nepleren stoeltjes die erg comfortabel zitten, voor mijn korte beentjes precies de goede hoogte hebben en de stoel past ook mooi bij de rest van mijn meubels.
Omdat ik ook nog eens een kantoorbaan heb, merk ik wel hoe belangrijk een goede werkhouding is. Als jouw bureau te hoog of te laag is en dus acht uur per dag verkeerd achter je bureau zit, dan ga je dat snel merken in je nek en rug. In dit artikel kun je lezen waar een goede werkhouding aan voldoet.


Licht

Mijn werkplek is nu dus een stuk lichter omdat mijn bureau dichterbij het raam staat. Maar hoe je het ook wendt of keert: 's avonds is het donker en als je dan achter je bureau wilt werken, is goede verlichting essentieel.
Mijn bureaulamp zie ik toch wel als de eyecatcher van mijn werkplek. Het was geen koopje (ik betaalde ruim €50 voor deze lamp), maar ik ben er wel heel erg blij mee.

Nadat je een lamp hebt gekocht, is het nog de vraag wat voor soort lamp je erin doet. Ga je voor LED-verlichting, een gloeilamp of een spaarlamp? Zelf ben ik voor de spaarlamp gegaan.

Zuinige spaarlampen hebben een laag energieverbruik en gaan lang mee. Wat ik zelf heel fijn vind aan de spaarlamp die ik heb, is dat deze niet te fel is aan mijn ogen, maar toch voldoende licht geeft om fijn te kunnen werken.

Daarnaast heb ik ook bijna altijd een geurkaars branden. Het branden van de kaars en de geur die er vanaf komt, vind ik rustgevend werken.


Wat zet je op je bureau?

Ik vind het zelf het fijnst als mijn bureau zo praktisch mogelijk is ingericht. Dat wil zeggen: alles wat ik niet dagelijks gebruik, moet er vanaf! Ik heb op mijn bureau een mandje staan met de spullen die ik vaak gebruik: mijn pennen, potloden en stiften, lijm, plakband, een aantal opschrijfboekjes, waterverf etc.
Regelmatig zoek ik de spulletjes in dit mandje uit en berg ik alle dingen die ik niet regelmatig genoeg gebruik op op een andere plek.

Zelfs mijn Macbook klap ik aan het einde van de dag braaf dicht en deze berg ik op in mijn laptophoes. Ik heb twee plantjes op mijn bureau staan, omdat ik dat toch wel gezellig vind staan en deze niet in de weg staan.


Meer dan dat vind je eigenlijk niet terug op mijn bureau en ik kan jou ook aanraden om je bureau zo minimalistisch mogelijk in te richten. Een lege werkplek zorgt voor concentratie en rust en dat is precies wat je nodig hebt voor een productieve werkdag!

Wat zijn jouw beste tips voor het inrichten van een fijne werkplek?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lampdirect.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

  1. Ik wil ook zo graag een bureau! Momenteel werk ik zo'n beetje overal en nergens: op de bank, aan de eettafel, in bed, ... Al merk ik dat ik me op die manier niet altijd even goed kan concentreren. Op zich hebben we wel plaats voor een bureau, maar dan moeten we even wat meubels verslepen.
    Je hebt het jouwe in ieder geval erg leuk ingericht! Hoeft echt niet meer te zijn, vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi plekje! Die lamp is echt heel gaaf en de stoel ook!

    BeantwoordenVerwijderen