Last Month's Budget: Februari - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: FebruariMijn goede voornemen voor 2017? Mijn inkomsten en uitgaven bijhouden, een maandelijks budget vaststellen voor boodschappen, kleding en leuke dingen én meer sparen voor 'later'. Vorig jaar begon ik heel actief met het bijhouden van mijn inkomsten en uitgaven, maar gedurende het jaar vergat ik het steeds vaker en had ik eigenlijk geen idee wat er nu binnen kwam en uit ging elke maand.

Vanaf 1 januari 2017 houd ik mijn budget weer trouw bij in mijn simpele, maar overzichtelijke Excel-bestand en dat gaat eigenlijk heel goed! Doordat ik bijna al mijn uitgaven pin, kan ik elke maand in mijn rekeningoverzicht snel terugvinden wat ik heb uitgegeven en waar aan. Februari was een goede maand: ik verdiende een leuk zakcentje bij met mijn blog en ook mijn uitgaven bleven laag. Daar wordt mijn spaarrekening in ieder geval erg blij van!

Vaste lasten: €569,07

Mijn vaste lasten zijn maandelijks in principe hetzelfde. Voor de maand februari waren dit mijn uitgaven qua vaste lasten:

- Autoverzekering: €56,39
- Wegenbelasting: €21,00
- Goede doelen: €19,50
- Zorgverzekering: €81,50
- Inboedelverzekering: €8,25
- Telefoonabonnement: €24,93
- Huur: €357,50

Kleding: €25

Aan kleding heb ik deze maand heel weinig uitgegeven. Het enige dat ik kocht, was een nieuwe winterjas bij The Sting in de sale voor maar €25! Ik heb het idee dat ik in het algemeen maar weinig geld uitgeef aan kleding, ook als je het over een jaar tijd bekijkt. Als ik het vanaf nu elke maand braaf bijhoud, kan ik dat aan het einde van 2017 precies zien, ik ben benieuwd!

Boodschappen: €124,15

Voor boodschappen heb ik voor mezelf een maandbudget gesteld van €120. In 2016 heb ik daar volgens mij geen één keer onder gezeten, ik gaf altijd veel meer uit met uitschieters tot €200 per maand. En dat vind ik eigenlijk helemaal niet nodig. Want als ik een beetje op de kosten let (en niet al mijn boodschappen bij de Albert Heijn doe), dan kan ik makkelijk binnen dat budget van €120 blijven.

Deze maand is dat - zoals je ziet - aardig gelukt. Fun fact: afgelopen maand deed ik boodschappen bij 6 (!) verschillende supermarkten: van de Turkse supermarkt tot aan de Albert Heijn en van de Lidl tot aan de Jumbo. Maar je ziet dus wel dat het voordelig kan zijn om de beste aanbiedingen te scoren bij elke supermarkt. Ik hoop dat ik dit vol kan houden!

Leuke dingen: €133,61

Er is één ding waar ik liever niet op wil bezuinigen en dat is leuke dingen doen met vrienden en familie. Door mijn vaste lasten laag te houden, houd ik meer geld over voor de leuke dingen in het leven en daar besteed ik dan ook graag mijn geld aan.

Natuurlijk probeer ik dat enigszins binnen de perken te houden en voor deze maand heb ik dat best netjes gedaan, al zeg ik het zelf. Ik heb een paar keer geluncht of wat gedronken met vrienden en scoorde wat leuke spulletjes voor in mijn kamer. Al met al besteedde ik €133,61 aan leuke uitjes en dingen die ik voor mezelf heb gekocht.

Cadeautjes: €21

Ik heb het idee dat half Nederland jarig is in februari en maart. Ik heb elk weekend wel een verjaardag! Erg gezellig natuurlijk en bij een verjaardag horen ook cadeautjes. Deze maand gaf ik €21 uit aan cadeautjes voor de verjaardagen waar ik naartoe ging.

Tanken & parkeren: €93,17

Ik baal nog steeds dat de benzine zo enorm duur is op het moment. Gelukkig kan ik de laatste tijd wat 'bezuinigen' op benzinekosten, omdat ik carpool met een collega. We rijden om en om en zo hoef ik toch wat minder kilometers te rijden met mijn eigen auto.

Deze maand gaf ik ruim €90 uit aan benzine en parkeerkosten.

Overig: €129

Dan heb je ook nog altijd van die uitgaven die je eigenlijk niet onder een categorie kunt vangen. Vandaar de categorie 'Overig'. In februari moest ik er toch echt aan geloven: een nieuwe bril. De sterkte in mijn vorige bril was niet meer juist en ik vond het montuur ook niet meer leuk. Bij mijn opticien kun je gelukkig voor een vrij laag bedrag een complete bril kopen. Ik heb nu een heel leuk montuur waar ik €129 voor betaalde, inclusief glazen!

Totale uitgaven: €1.095

Mijn totale uitgaven van februari komen maar iets boven de €1000 uit en dat vind ik best netjes! Dat betekent dat ik deze maand weer een leuk bedrag opzij heb kunnen zetten op mijn spaarrekening. Dat komt goed van pas voor mijn twee vakanties dit jaar!

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mijn maandelijkse uitgaven te bekijken! Bij mijn vorige Last Month's Budget lieten jullie veel leuke budgettips achter in de reacties, dankjewel daarvoor! Heb jij ook een goede tip om te besparen? Laat het weten in de reacties! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

 1. Dat heb je netjes gedaan! Fijn dat je ook wat op je spaarrekening kan zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je inderdaad goed gedaan! Leuk om te lezen hoe je je geld besteedt en wat er overblijft, geeft toch wat inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer netjes allemaal, bij mij is alles veel hoger haha
  komende maand ga ik oog laseren, das pas duur pfff
  mja dan ben ik een stuk gelukkiger erna dat is ook geld waarde he haha

  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je het zo bijhoudt! Heb je een voorbeeld van je excelbestand? Ik zou het zelf ook graag zo bijhouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tip voor de autoverzekering: als je daar op wilt bezuinigen, moet je eens bij Fairzekering kijken. Je krijgt een chip in je auto die jouw rijgedrag controleert. Afhankelijk van je score krijg je 35%, 10% of 0% korting per maand. Ik ben daar sinds mei verzekerd op trede 0 en heb tot nu toe telkens 35% korting gehad, waardoor ik maandelijks maar €35,00 betaal. Ideaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed dat je je boodschappen budget zo naar beneden hebt kunnen halen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dit op de een of andere manier echt inspirerend om te lezen iedere maand! Heel tof ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk weer om te lezen! Ik houd het sinds een tijdje ook bij en dan merk ik toch wel dat ik veel beter met mijn geld omga!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo tof dat je dit zo doet en deelt met iedereen. Haha leuk, dat het je eindelijk is gelukt om in de buurt te komen van je streefbedrag! Ik had dat ook toen ik in Amsterdam op kamers zat. Dan moest het ook onder een bepaald bedrag uitkomen van mezelf haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Marije21.3.17

  Ik vraag me eigenlijk af hoe of waar jij je uitgaven bijhoudt! Op papier, of in een app?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Marije, ik vertelde het ook al kort aan het begin van dit artikel. Ik heb een Excel-bestand die ik gebruik waarin ik mijn uitgaven en inkomsten bijhoud. Ik denk dat ik hier binnenkort eens een blogartikel aan ga wijden. Krijg er best wat vragen over! Liefs, Nicole

   Verwijderen