Interieur: Je slaapkamer een make-over geven met een klein budget


Ik ben dol op interieur. Er gaat geen week voorbij waarin ik niet op Pinterest aan het speuren ben naar inspiratie, in mijn kamer schuif met meubels of een iets nieuws koop voor mijn kamer. Ik raak al snel uitgekeken wanneer mijn kamer er maandenlang precies hetzelfde uitziet. Nu denk je misschien: Nicole, heb je een geldboompje in de tuin staan dat je elke maand weer wat nieuws voor je kamer koopt? Nee, helaas niet. Maar je kunt je slaapkamer gemakkelijk een compleet andere look-and-feel geven, zónder dat je daar honderden euro's aan hoeft te besteden.

Afgelopen weekend gaf ik het slaapgedeelte in mijn kamer een mini make-over. Door een paar items te verschuiven, wat nieuwe spulletjes te kopen of anders te stylen, zorgde ik ervoor dat mijn slaapgedeelte er nu weer helemaal anders uitziet. In dit artikel ga ik je laten zien hoe ik dat heb gedaan en geef ik je tips hoe je - ook met een klein budget - je slaapkamer een make-over kunt geven!


Dit is hoe mijn slaapgedeelte er uitziet. Ik woon in een huis dat ik met drie anderen deel. We hebben allemaal een ruime kamer van +/- 21 vierkante meter en mijn kamer gebruik ik dus als woon- en slaapkamer. Als je door de deur naar binnenkomt, zie je direct mijn bureau en bed staan.


Ik sliep maandenlang in een krakend bed dat ik van de vorige bewoonster over had genomen. Dat was geen succes, want elke keer als ik me omdraaide, werd ik wakker van het gekraak van het bed. Dat er een nieuw bed moest komen, dat was duidelijk, maar ik wilde daar liever niet te veel geld aan uitgeven. En als je op zoek bent naar een mooi meubelstuk dat niet al te duur is, kom je al snel op Marktplaats terecht. Uiteindelijk heb ik dit bed tweedehands gekocht voor €20 inclusief lattenbodem en ik ben er nog steeds ontzettend blij mee.

Wat mijn slaapgedeelte ook veel gezelliger heeft gemaakt, is mijn geverfde muur. Een aantal weken geleden schreef ik al een artikel over het verven van mijn muur. Ik kocht de zeer populaire verf Flexa in de kleur Early Dew en verfde de onderste helft van mijn witte muur in die kleur. Een stuk beter dan die saaie, witte muur!

Een nieuw dekbedovertrek

Een nieuw dekbedovertrek kan al weer een hele andere uitstraling geven aan je slaapkamer. Vorig jaar kocht ik een dekbedovertrek dat ik zó fijn vind, dat ik er nu nog één heb gekocht van hetzelfde merk. 

Dit dekbedovertrek kocht ik voor €17,50, is van 100% katoen en heeft een instopstrook, wat ik super fijn vind. Het kopen van een nieuw dekbedovertrek is dan ook ook direct een leuke budgettip om je slaapkamer een nieuwe look te geven. 

De kussenhoes is mintgroen (mijn lievelingskleur!) met witte streepjes en kocht ik in de sale voor maar €4! Ergens anders vond ik een foeilelijk kussen - maar wel precies het formaat waar ik naar op zoek was én mega goedkoop - waar ik deze mooie kussenhoes omheen deed. Een kussen met een mooi patroon of opvallende kleur kan ook weer een hele andere look-and-feel geven aan je bed. 

Ook kreeg ik het idee om mijn lampjesslinger op te hangen die ik ooit voor €3 in de sale kocht. Met paperclips heb ik de lampjesslinger aan de spijlen van mijn bed bevestigd. Ik vind het er zo gezellig en knus uitzien!Met mijn polaroid fotomuur ben ik ook nog steeds super blij. Aangezien ik voor elk gaatje dat ik in de muur geboord wil hebben mijn vader moet bellen, is het handig dat ik dit gewoon zelf kan maken. Het maken van polaroidfoto's is best wel een dure hobby (je betaalt bijna €1 per foto), maar dat betekent wel dat je alleen van de bijzondere momenten foto's maakt. Zo heb ik foto's met vrienden en familie, maar ook foto's van mijn vakanties. Elke avond voordat ik ga slapen kan ik zo even wegdromen bij alle fijne momenten die ik heb beleefd.

Je kunt natuurlijk ook zo'n fotomuur maken met mooie plaatjes die je uit tijdschriften kunt knippen. Ik koop zo nu en dan reisboeken in de kringloop waar ik de mooiste foto's uitknip. Deze heb ik een tijdje in een collage boven mijn bureau gehangen. Zo geef je je saaie witte muur meteen een touch-up!


Ik heb ook wat nieuwe spulletjes gekocht voor op het plankje boven mijn bed. Ondanks dat ik een verschrikkelijke planten- en bloemenverzorgster ben, gaat het met deze plantjes nu nog steeds goed. Dat is ook niet zo moeilijk, want ze hebben bijna geen water nodig, maar toch... ;-) En mocht het toch fout gaan, ze waren maar €2 per stuk!

Wat ik ook altijd heel leuk vind staan, is een mooie poster in een lijst op mijn plank zetten. De afgelopen maanden zijn al heel wat posters de revue gepaseerd! Nu staat er een zwart-witte poster met een zwarte lijst erom heen.

Door zo nu en dan te wisselen met de spulletjes die je op zo'n plank zet, zorg je er elke keer voor dat je kamer er weer als nieuw uit ziet!


Met de draadmandtafel die ik als nachtkastje gebruik, ben ik ook nog steeds heel blij. Toen ik vorig jaar naar deze kamer verhuisde, wilde ik per se zo'n draadmandtafel en deze vond ik voor iets meer dan €20. Tegenwoordig kun je ze ook gewoon kopen bij de Action voor een nog lager bedrag.

Op mijn nachtkastje staan eigenlijk elke week weer andere spulletjes. Nu staat er een plantje, een betonnen klokje (deze staat niet aan, ik kan niet tegen het geluid van een tikkende klok), een kaars en mijn One Line A Day diary, waarin je vijf jaar lang elke dag een klein stukje schrijft. Ik ben er dit jaar in begonnen en vind het echt super leuk! Ik kijk er nu al naar uit om na vijf jaar alle stukjes terug te lezen.


En voilà: dit is hoe mijn slaapgedeelte in mijn kamer er nu uit ziet. Zo zie je maar dat het leuk aankleden van je slaapkamer helemaal niet duur hoeft te zijn. Dit is wat ik heb uitgegeven:

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik mijn slaapgedeelte heb ingericht en hopelijk heb je zelf ook wat inspiratie opgedaan! Wat is jouw beste tip om met een klein budget een mini make-over aan je (slaap)kamer te geven? 

11 opmerkingen:

 1. Ik houd ervan om mijn kamer om de zoveel tijd te veranderen dus bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt, je hoeft echt niet veel uit te geven om het opnieuw leuk in te richten! En er zijn tegenwoordig ook zoveel leuke winkels waar je budget home items kunt scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met weinig kun je zo veel! Ziet er onwijs leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ojeee nu krijg ik ook de kriebels om dingen aan te passen
  leuk om te lezen en zeker een mooi bedrag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuk bed zeg en die lampjes, te cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super mooie foto's heb je gemaakt en ik heb er zeker inspiratie uit gehaald! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kamertje, mooi in gericht meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel gezellige kamer! Die polaroid foto's vind ik echt heel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mensen vergeten vaak inderdaad dat je met weinig geld en met maar kleine veranderingen een nieuw gevoel en uiterlijk aan je kamer kan geven.

  Je kamer ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk gedaan meis! En liefde voor die polaroid foto's, dat vind ik zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen