5 tips voor een budget date (ook voor Valentijn!) - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 tips voor een budget date (ook voor Valentijn!)14 februari: de dag van de liefde, de dag waarop Cupdio zijn pijlen raak schiet en de dag waarop jij jouw lover extra kunt laten merken hoeveel je van hem/haar houdt. Volgende week dinsdag is het weer zover en om me heen zie ik mensen al onrustig worden. Hoe moeten ze hun geliefde verrassen? Wat is het perfecte Valentijnscadeau? En wat doe je als je geen Valentijn hebt?

Eerlijk...? Zoveel heb ik niet met Valentijn. Ik zal vast niet de enige zijn die dat commerciële gedoe stiekem maar onzin vindt. Zo'n speciale dag van de liefde is natuurlijk leuk, maar wat mij betreft moet het elke dag (of in ieder geval elke week!) Valentijn zijn. Want ook al ben ik niet zo'n fan van Valentijnsdag, ik vind het wél heel leuk om met mijn vriend zo nu en dan te verrassen en samen leuke dingen te doen.

In dit blogartikel geef ik je 5 leuke budgettips voor een betaalbare date. De tips zijn natuurlijk geschikt voor Valentijnsdag, maar ook voor elke andere dag van het jaar.

1. Filmmarathon

Ik heb de pech dat mijn vriend en ik niet van hetzelfde genre film houden. Terwijl ik snikkend op de bank naar de meest romantische films kijk, kijkt mijn vriend liever een film waar zoveel mogelijk in wordt geschoten en mensen met bosjes neervallen.
Houden jouw lover en jij wel van dezelfde films? Kruip dan met z'n tweeën op de bank, zoek jullie favoriete films uit, zorg voor wat snacks en houd een filmmarathon tot diep in de nacht.


2. (Winter)picknick

Picknicken vind ik zo gezellig! Toen mijn vriend en ik net een relatie hadden (dat was in de zomer), waren we bijna elke week wel in het park te vinden met ons picknickkleed en een tas vol lekkere snacks. Wat nog steeds op mijn bucketlist staat: een winterpicknick houden! Het lijkt me zo knus en gezellig om warm ingepakt in het park te gaan picknicken met warme chocolademelk.


3. Uit eten hoeft niet duur te zijn!

Uit eten vind ik één van de meest gezellige en leuke dingen om te doen met mijn vriend. Helaas moet ik het deze Valentijn zonder mijn eigen Valentijn doen (hij moet 's avonds naar school), maar ons Valentijnsdiner kunnen we natuurlijk later die week inhalen.
Als ik uit eten ga, kies ik het liefst een restaurant waar je lekker lang aan tafel kunt zitten. Tapas vinden we beiden erg lekker en we wilden altijd nog het relatief nieuw tapasrestaurant in Ede uitproberen. Volgende week gaan we dus - nog een klein beetje voor Valentijn - uit eten bij Red's in Ede.

Uit eten hoeft helemaal niet duur te zijn! In Ede (waar ik woon) heb je een aantal hele leuke restaurantjes waar je voor iets meer dan €15 een driegangenmenu kunt eten. Een paar drankjes erbij en je bent klaar voor €20 per persoon. Ik denk dat er in elke stad wel een restaurant zit waar je voor een klein bedrag heerlijk kunt eten.

Van Primera mocht ik een cadeau uitkiezen om mijn Valentijn dit jaar te verrassen. Ik ben gegaan voor de Diner cadeaubon, die ik ook nog bij het tapasrestaurant kan besteden waar we heen wilden! En zeg nu zelf... het voelt toch nog eens extra leuk om uit eten te gaan als het een cadeautje is?
De Diner cadeaubon kun je bij Primera kopen en door heel Nederland bij verschillende restaurants besteden. In het verleden heb ik de Diner cadeaubon al vaker cadeau gedaan aan vrienden, want volgens mij houdt iedereen er wel van om uit eten te gaan!

4. Een dag de toerist uithangen in Nederland

Ook al is Nederland maar een klein landje, er zijn ongetwijfeld nog genoeg steden waar je nog nooit bent geweest. Ik ben er dol op om de toerist uit te hangen in mijn eigen land! Een dagje uit naar een Nederlandse stad kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Toen ik nog student was en met een studenten OV-kaart reisde, scheelde dat natuurlijk enorm in de kosten voor vervoer. Dus, voor alle studenten onder mijn lezers: maak er gebruik van nu het nog kan!

Als je de kosten laag wilt houden, kun je zelf een lunchpakketje meenemen en wat snacks. In veel steden kun je bijvoorbeeld een gratis stadswandeling doen, waardoor je de stad (soms zelfs met een gids!) kunt verkennen, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Wat ik zelf een hele leuke en verrassende stad vond om een dag naartoe te gaan, is Alkmaar. Leuk om lekker doorheen te wandelen en ook genoeg leuke winkels om te shoppen!

5. Schaatsen

Het is dat ik een enorme kluns ben op het ijs, maar schaatsen lijkt me ontzettend leuk en romantisch om te doen met je geliefde. Mijn vriend heeft me al een paar keer proberen te overtuigen, maar helaas bak ik er echt niets van als ik op schaatsen sta.
Er zijn nog genoeg schaatsbanen geopend in Nederland, zeker nu het nog steeds zo koud is buiten. Je betaalt vaak maar een paar euro entree en kunt ook voor een klein bedrag schaatsen huren als je die zelf niet hebt. Een middagje schaatsen sluit je natuurlijk af met warme chocolademelk (met slagroom!).

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad! Ik ben benieuwd: wat ga jij doen met Valentijn? Pak je groots uit om je geliefde te verrassen, heb je helemaal niets met Valentijn of trommel je al je andere single vriendinnen op voor een filmavondje?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Primera. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

10 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ik ga lekker thuis zelf Netflix kijken: ook heerlijk ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips! Een restaurantbezoek hoeft inderdaad niet duur te zijn. Mijn vriend en ik zijn soms zelfs toerist in eigen stad; dan bezoeken we plekjes waar we nog niet eerder geweest zijn. Foursquare helpt ons dan een handje. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een leuk idee zeg! Als je in een wat grotere stad woont, zijn er vast genoeg 'onontdekte' plekjes die je samen met je vriend(in) kunt ontdekken. Liefs, Nicole

   Verwijderen
 3. Wat een leuke tips! Uit eten hoeft inderdaad lang niet altijd duur te zijn :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede tips allemaal! Uiteten hoeft zeker niet duur te zijn. Een film/seriemarathon houden wij eigenlijk altijd al als we een avondje niks te doen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schaatsen lijkt heel romantisch maar als ik dat met mijn vriend ga doen haha word dat een heel komisch iets denk ik .. verder is uiteten bij lacubanita heel leuk! en de red apple in Breda is erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tips. Vooral schaatsen is gewoon erg leuk om te doen en ineens wat anders om dat als date te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem12.2.17

  Mocht je geen ov meer hebben, dan kun je ook regelmatig (dag-) kaartjes scoren bij de hema, kruidvat, blokker en ah en bij de ns zelf |(19,- voor een dagretour). scheelt toch weer ;)
  Het laatste tafeltje is ook een leuk idee -> daar kun je online een ''laatste tafeltje'' reserveren voor een leuke prijs. niet alleen voor diner, ook voor lunch e.a. helaas nog niet voor alle steden beschikbaar.
  Optimel heeft ook wel eens aanbiedingen voor uitjes e.d.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die dagkaartjes zijn inderdaad een goede tip. Volgens mij is er altijd wel ergens een goedkope dagretour verkrijgbaar. Dat 'laatste tafeltje' klinkt ook erg leuk zeg, dat kende ik nog helemaal niet. Snel eens kijken! Liefs, Nicole

   Verwijderen