Photo Diary #102 | Naar de kapper, goocheltruc & op de radio!


Joehoe, hebben jullie de sneeuwstorm overleefd? Ik heb genoten van een prachtige zondagwandeling door de sneeuw, maar toen ik op zaterdagavond om 12 uur nog zo'n 40 kilometer naar huis moest rijden, was ik een stuk minder blij met de sneeuw. Ondanks dat heb ik een hele leuke week gehad! Ik heb spelletjes gespeeld bij mijn ouders, genoot van mijn vrije dag op woensdag, ging naar de kapper, bereidde een spectaculaire goocheltruc voor en kwam in de radiouitzending op Qmusic. Benieuwd naar mijn week? Lees snel verder!Op zondagmiddag eet ik gezellig bij mijn ouders en spelen we spelletjes. Eerst een potje Scrabble en daarna Qwixx, een nieuw spel dat ik laatst bij bol.com kocht. Het is een heel leuk dobbelspel wat je even snel tussendoor kunt spelen, een potje duurt namelijk maar een paar minuten! Op bol.com ontdek ik de laatste tijd veel leuke, nieuwe spelletjes. Voordat ik daar iets bestel, zoek ik eerst altijd een bol.com kortingscode waarmee je vaak toch nog een leuke korting kunt scoren.

Hebben jullie nog aanraders voor leuke gezelschapsspelletjes?


Op maandagavond komt Tim eten. We maken nasi met kant-en-klare saté. Je weet wel, van die mega goedkope saté uit de vriezer die je met zak en al in een pan kokend water gooit. Ik vraag me af hoeveel procent daadwerkelijk vlees is (het smaakt namelijk niet echt naar vlees, maar het is wel heel lekker!)


Aaaah, regen! Mijn auto moet ik altijd op een paar minuten loopafstand van kantoor parkeren en omdat ik geen zin heb om zeiknat te worden, wikkel ik mijn sjaal om mijn hoofd. Wie doet dat nog meer? :-)


Oefenen met handlettering en waterverf. Ik vind het zo ontspannend om dit nog net voor het slapen gaan te doen. Daarna kan ik altijd heerlijk slapen.


Woensdag is mijn vrije dag. Ik werk 36 uur en ben daarom eens in de 14 dagen een dag vrij, waar ik optimaal van geniet. Ik maak een lekker ontbijt voor mezelf klaar: banaan-ei pannenkoekjes met rozijnen en kaneel. Op Instagram ziet dit er bij anderen altijd super fotogeniek uit, bij mij wat minder zoals je ziet... :-)


Boodschappen doen bij de Turkse supermarkt! Groenten en fruit zijn in de winter erg duur, maar bij de Turkse supermarkt gelukkig een stuk betaalbaarder dan bij de normale supermarkt. Ik koop hier bijvoorbeeld altijd uien, knoflook, komkommers, avocado's en appels.


Lunchen met een zelfgemaakte salade. Een linzensalade met rucola, veldsla, cherrytomaatjes, komkommer, avocado en feta. Super lekker!


's Middags spreek ik met mijn zusje af in het centrum. We shoppen bij een paar winkels en ik koop een mooie, zwarte winterjas bij The Sting, in de sale voor maar €25! Om 4 uur gaan we naar de HEMA, waar je tussen 4 en 5 uur een '4-uurtje' kunt nemen: een kop koffie of thee met een gebakje voor €2. Hmmm!


's Avonds komt Tim eten. We eten restjes, waardoor we als 'voorgerecht' boerenkool met rookworst eten en daarna pannenkoeken. Een hele bijzondere combinatie, maar beide heel erg lekker!


Tim heeft een nieuwe telefoon: de iPhone 7 Plus. Wat een mega ding! Veel te groot voor mijn kleine handjes, haha.


De rest van de avond ben ik druk aan het oefenen voor mijn goocheltruc. Nu vraag je je misschien af of goochelen een onontdekt talent van mij is, maar helaas is niets minder waar. Ik heb een weddenschap met een collega. Als ik hem een goocheltruc kan laten zien - en hij snapt hem niet - dan krijg ik vijf flessen wijn. Ziet hij wel hoe ik het doet, of mislukt de truc? Dan krijgt hij van mij een krat bier. Gelukkig gaat de truc helemaal vlekkeloos én snapt hij niet hoe ik de truc doe, dus ik ben vijf flessen wijn rijker, yay!


Donderdag is echt mijn geluksdag! Als ik 's avonds terug kom van de kapper en in de auto Gavin James op Qmusic hoor, weet ik toevallig dat je deze week kaartjes kunt winnen als je naar de studio belt wanneer een nummer van Gavin James op is. Dus ik waag gewoon een poging en je raadt het al... ik kom op de radio en win de kaartjes voor het concert van Gavin James. Super leuk!

Ik ben ook heel blij met mijn haar. Qua lengte niet heel anders, maar wel veel meer laagjes waardoor ik ineens mega volume heb!


Een nieuw receptje uitproberen: falafel! Toen ik in Istanbul woonde (alweer twee jaar geleden, waar blijft de tijd?!) maakte mijn Syrische huisgenoot Berar relgematig falafel. Ik vond dat toen zo lekker, dat ik het altijd nog een keer zelf wilde maken. De smaak is heerlijk, helaas blijven de balletjes van binnen heel zacht. Ik eet de falafel met een couscoussalade met tomaat en komkommer en een dressing van Griekse yoghurt en munt.


Op zaterdagochtend word ik wakker met dit uitzicht: sneeuw! 's Ochtends vroeg ga ik met mijn moeder naar de opticien, omdat ik mijn ogen opnieuw op ga laten meten. Ik heb al jaren een bril die ik vooral gebruik voor in de verte of achter de computer, maar ik heb de laatste tijd veel last van hoofdpijn. Dat blijkt niet zo vreemd te zijn, want mijn sterkte klopt niet meer. Ik heb nu een +-sterkte inplaats van 'min' en heb maar meteen een nieuw montuur uitgezocht. Ik kan mijn bril over twee weken ophalen, dus dan laat ik hem uiteraard aan jullie zien.


Lunchen bij mijn ouders thuis met een tosti met chilisaus, de beste combinatie!


's Avonds eet ik bij de ouders van Tim. Tim en ik koken: verse pasta met gehakt, groenten en champignonsaus. Zo lekker! Daarna gaan we naar een verjaardag van één van onze vrienden.


Met de mega sneeuwstorm op zaterdagavond had ik alleen geen rekening gehouden... ik doe meer dan een uur over een ritje van de Betuwe naar Ede, terwijl dat normaal zo'n 25 minuten duurt. Er is een oprit afgesloten waardoor ik een eind moet omrijden en bovendien is het spekglad op de weg. Gelukkig kom ik helemaal heelhuids thuis, maar m'n fiets had ik beter even binnen kunnen zetten... :-)


Ik ben van plan om flink uit te slapen op zondag, maar ik word al om kwart over acht wakker. Grrr... dan de dag maar rustig beginnen met een tijdschrift lezen.


's Ochtends ga ik met mijn ouders en zusje naar mijn oma in Wekerom en daarna maken we een prachtige wandeling over het Wekeromse Zand. Zo mooi met al die sneeuw!


Samen met m'n zusje Marlinde!


Kleurrijk avondeten op zondagavond. Dit is een recept die mijn moeder vaak maakte toen ik nog thuis woonde en aangezien ik het zelf ook heel lekker vind, maak ik het zelf ook regelmatig. Het is heel simpel: je bakt of kookt aardappels en maakt een prutje van gehaktballetjes, sperziebonen en perziken uit blik. Heerlijk!

Deze week staat er weer een drukke werkweek voor de deur. Verder spreek ik af met een vriendin en hebben we in het weekend een verjaardag van een andere vriendin. Ik wens jullie een fijne week!

6 opmerkingen:

 1. Leuke week weer! Wat leuk dat je kaartjes hebt gewonnen zeg, ik pasgeleden ook al, zo leuk! Je haar zit weer mooi ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er uit als een leuke week! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke recepten komen er weer voorbij, jam! heb al trek en het is pas half vier haha, moet nog eventjes wachten. Ik maak de laatste tijd spaghetti met deze ingredienten: gehakt rullen met een uitje en knoflook, dan spinazie a la creme erbij doen met kookroom (1 flesje nodig) en dan cajum kruiden toevoegen en op het eind op je bord mazarella er doorheen roeren, dit is echt zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zie ik toch veel lekkers voorbij komen yummy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuke foto van jou en je zus! En die besneeuwde fietsen zien er best fotogeniek uit vind ik :) Ben benieuwd naar je nieuwe bril! Fijne week! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij blijft de binnenkant van falafel ook altijd mega zacht, zo jammer. :') X

  BeantwoordenVerwijderen