Last Month's Budget: Januari - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: JanuariAls je een trouwe volger van mijn blog bent, dan kun je de rubrieken 'Last Week's Budget' en 'Last Month's Budget' vast nog wel herinneren. Maanden lang deelde ik mijn wekelijkse en maandelijkse uitgaven op mijn blog. Deze rubriek was een groot succes, want samen met de wekelijkse Photo Diaries, waren dit de meest gelezen artikelen.

Nu is het alweer maanden geleden dat ik voor het laatst een Last Month's Budget op mijn blog deelde. De belangrijkste reden? Ik hield mijn uitgaven niet meer zo trouw bij als ik dat altijd deed. Daardoor had ik zelf ook geen inzicht meer in mijn uitgaven en kon ik deze dus moeilijk delen op mijn blog. Maar, een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens en één daarvan is het beter bijhouden van mijn inkomsten en uitgaven. Dus zo gezegd, zo gedaan! De maand januari heb ik keurig bijgehouden in mijn Excel-bestand en vandaag ga ik dus eindelijk weer eens mijn uitgaven van de maand januari met jullie delen!

Januari was - na een verschrikkelijk dure decembermaand, oeps! - eindelijk weer een normale maand. Ik hoefde geen kerstcadeaus te kopen, had geen dure uitstapjes gepland en ook qua boodschappen was het een vrij normale maand. Ik deed afgelopen maand slechts één grote uitgave, waar ik je in dit artikel meer over vertel!

Vaste lasten: €565,07

Een aantal uitgaven zijn bij mij maandelijks hetzelfde. De huur, mijn verzekeringen... Handig om dit op een rijtje te hebben, zo weet je elke maand precies wat je opzij moet zetten om in ieder geval je vaste lasten te kunnen bekostigen.

- Autoverzekering: €56,39
- Wegenbelasting: €21,00
- Goede doelen: €15,50
- Zorgverzekering: €81,50
- Inboedelverzekering: €8,25
- Telefoonabonnement: €24,93
- Huur: €357,50

Er zijn een aantal dingen veranderd in mijn maandelijkse vaste lasten ten opzichte van 2015. Mijn autoverzekering is een tientje goedkoper geworden per maand (omdat ik nu een jaar lang schadevrij rond rijd), mijn zorgverzekering is iets duurder (daarentegen krijg ik ook iets meer zorgtoeslag) en mijn huur is met €7,50 omhoog gegaan omdat we ook zelf internet zijn gaan betalen.

Kleding: €55,95

Qua kleding heb ik me deze maand goed ingehouden! Ik heb een paar items in de sale gescoord: een zwarte blazer (€20), een T-shirtje van The Sting (€9,95), een vest en een bomberjack van ONLY (samen €26).

Boodschappen: €143,55

Toen ik vorig jaar maart op mezelf ging wonen, gaf ik mezelf een maandelijks budget van €120. Als het me al één keer gelukt is om binnen dat budget te krijgen, dan is dat al veel. Tja, zo zie je maar dat een vooraf ingesteld budget niet altijd realistisch is. Ik kom maandelijks rond de €150 uit qua boodschappen en als ik dat met vrienden vergelijk, is dat alsnog aan de lage kant.

Ik ben nog steeds op zoek naar de beste strategie om mijn uitgaven aan boodschappen beperkt te houden. Kan ik het beste één keer per week boodschappen doen of juist meerdere keren per week? En is de Albert Heijn echt duurder dan de Lidl? Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar een mooie uitdaging voor 2017, toch?!

Tanken: €49,00

Oh jongens, wat is benzine duur op het moment. Terwijl ik vorig jaar mijn tank maandenlang vol kon gooien voor nog geen €40, betaal ik nu al snel meer dan €50. In de maand januari viel het me gelukkig mee. Ik heb niet veel gereden en hoefde daarom maar één keer mijn tank vol te gooien (€49).

Leuke dingen: €445,75

Voordat je denkt: jeetje, die Nicole geeft elke maand veel geld aan zichzelf uit... dit hoge bedrag had in januari een goede reden. Ik heb namelijk een vakantie geboekt! In mei ga ik samen met mijn zusje 8 dagen lang genieten van de Turkse zon in Bodrum in een prachtig viersterrenhotel. We hebben een all inclusive arrangement genomen (ook wel eens lekker!). Voor ons verblijf, vliegreis én all inclusive arrangement betaalden we slechts €340 per persoon.

De overige €105 is opgegaan aan etentjes met vrienden en spulletjes voor in mijn interieur.

Cadeautjes: €55,00

De laatste paar maanden heb ik bijna wekelijks een verjaardag of een feestje en daar horen natuurlijk cadeautjes bij! In januari had ik een aantal verjaardagen en kocht ik alvast wat cadeaus voor verjaardagen van deze maand. In totaal besteedde ik €55 aan cadeaus in de maand januari.

Totale uitgaven: €1.314,32

Mijn totale uitgaven van de maand januari komen dus op bovenstaand bedrag uit. Als je bedenkt dat daar een vakantie bij in zit van €340, betekent dit dat ik nog geen €1000 heb uitgegeven. En dat is voor mijn doen best netjes! Ik hoop dat de komende maanden zo vol te houden met als doel mijn spaarrekening zoveel mogelijk spekken.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mijn maandelijkse uitgaven te bekijken. Wat is jouw beste budgettip om te besparen op je uitgaven? Laat het weten in de reacties!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

13 opmerkingen:

 1. Wat leuk en handig om dit te zien en te kunnen vergelijken. Ik schrok me dood van het bedrag voor leuke dingen hahah, maar voor een vakantie is het heel goedkoop! Wat superleuk dat je naar Turkije gaat. Je uitgaven vind ik eigenlijk erg meevallen! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit altijd zulke interessante artikelen om te lezen! Leuk dat ze weer terug zijn ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. whoops, dat ging niet goed.

   Wat boodschappen betreft moet je vooral op aanbiedingen halen. Drink je veel cola en is er ergens 2e fles gratis? Haal dan niet 2 flessen, maar gewoon direct 10, dan kan je weer een tijdje vooruit. Dit geldt ook voor shampoo en deo enzo, is je favoriete merk in de aanbieding, dan direct inslaan. Daarnaast zijn grote verpakkingen in vergelijking met kleine verpakkingen goedkoper (vooral bij groente scheelt dat heel erg), dus soms loont het om juist de grote verpakking te halen. Je hebt dan te veel, maar wat je over hebt kan zo de vriezer in. :)

   Verwijderen
 4. Over de boodschappen heb ik hier wel gemerkt dat de Lidl echt veel goedkoper is dan de AH. En wat ze bij de Lidl niet hebben, haal ik bij de Jumbo. Ik wil ook weer 1 keer per week boodschappen gaan doen, is veel voordeliger. Als je per dag boodschappen gaat doen ben je meer geneigd dingen te halen die je eigenlijk niet zo nodig hebt, dus geef je meer uit. Van te voren de maaltijden plannen, lijstje mee en voor meerdere dagen boodschappen doen werkt hier veel beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig! Vind dit altijd zo interessant om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind deze rubriek zo leuk altijd! Ik vind dat je erg goed bezig bent. Zeker als je kijkt naar dat de vaste lasten toch best een groot deel zijn van je budget van deze maand! Ik probeer het voor mijzelf ook altijd zo goed bij te houden als dat jij dat doet, maar dat blijkt toch erg lastig te zijn! Ik ga het toch nog maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Boodschappen zijn ook ontzettend duur.Als het financieel kan geef ik ook ongeveer 150 euro uit ( incl. voer voor konijn en kat dan )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor ons werkt wel wekelijks de grote boodschappen halen en tussendoor ga ik vaak nog één keer naar de winkel om de spullen te halen die ik vergeten ben, of nog een keer brood te halen oid. Tevens kopen wij vaak vlees etc. in de aanbieding en vriezen dit dan in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Woooow jij geeft veel uit 😲 ik geef gemiddeld maar €100 aan eten uit haha en eet voor 2 😜 aan leuke dingzn gemiddeld €20 😇 en een gratis vrijwilligersvakantie 😉 spaart veel geld uit! Maar ja.. Spaar voor iets 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk om te lezen, ik ben ook fan van deze rubriek!
  Ik geef wel meer uit maar komt vooral door elke week stappen
  Ken je de app budgettool? die heb ik sinds kort best handig om alles bij te houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk om te lezen, ik ging van je uitgaven in februari naar januari, hou vol, ik ben fab!

  BeantwoordenVerwijderen