XXL Photo Diary #97 | Kerstvakantie: Oliebollen eten, spelletjes spelen en Oud & Nieuw vieren! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

XXL Photo Diary #97 | Kerstvakantie: Oliebollen eten, spelletjes spelen en Oud & Nieuw vieren!Wat heb ik ontzettend genoten van mijn kerstvakantie! Al een paar weken van tevoren had ik mijn hele vakantie volgepland met alleen maar leuke dingen. Zoals je in mijn vorige Photo Diary hebt kunnen lezen, heb ik ontslag genomen bij Van der Valk. Omdat ik nog wat vakantiedagen overhad, kon ik precies een week lang kerstvakantie vieren voordat ik op 2 januari (vandaag dus!) aan mijn nieuwe baan begin. 

Ik vierde kerst met zowel mijn familie als Tims familie, ik sprak af met vrienden, ging een dagje shoppen bij IKEA, ik ging naar de bioscoop én ging - volgens de jaarlijkse traditie - shoppen op oudjaarsdag. Benieuwd naar mijn super leuke kerstvakantie? Lees dan deze XXL Photo Diary met extra veel foto's!


Op kerstavond ben ik bij Tim thuis. We vieren daar kerst met zijn ouders, broer en vriendin en opa en oma. Eerst eten we boerenkool en daarna is het tijd om cadeautjes uit te pakken! Zoals je ziet zijn het er weer ontzettend veel.


En wat worden we allemaal goed verwend door de kerstmannen in de familie :-) Ik krijg onder andere douchegel van Rituals, scrub, een koffiemok, het One Line A Day dagboekje en kalligrafiestiften. Tim krijgt van zijn opa en oma een foute kersttrui die hij al héél lang wilde. Zoals je ziet is hij er heel blij mee!


De volgende ochtend kunnen we lekker uitslapen. Rond 11 uur stap ik met Tim in de auto om naar mijn familie in Uddel te gaan.


Daar eten we met mijn ouders, zusje, oma, twee ooms en tante. Iedereen maakt een gerechtje klaar en aan mij de taak om de groenten te verzorgen. Ik maak haricots verts met spek en een ovenschotel met broccoli, bloemkool, spekjes, paneermeel en tijm. Verder is er nog genoeg anders lekkers, zoals je ziet ligt mijn bord helemaal vol!


Op Eerste Kerstdag kijk ik altijd All You Need Is Love terug, dat hoort voor mij helemaal bij de kerstdagen! En ik bof, want ook Tim vindt het wel leuk om te kijken en dus kijken we 's avonds romantisch naar de jaarlijkse All You Need Is Love kerstspecial.


Tweede Kerstdag is echt zo'n uitbuikdag, vinden jullie ook niet? Wij doen eigenlijk nooit iets bijzonders op Tweede Kerstdag, maar vorig jaar gingen we naar de IKEA en dat vinden mijn zusje en ik ook dit jaar weer een goed plan. Je zou misschien denken dat heel Nederland op Tweede Kerstdag naar de IKEA rijdt, maar dat valt dus heel erg mee. Het is dit jaar zelfs nog een stuk rustiger dan vorig jaar. Mijn zusje gaat in het nieuwe jaar naar een nieuwe kamer in Maastricht, dus die wil wat dingetjes voor haar nieuwe kamer scoren.


Ik heb niets op mijn wishlist staan, maar ik kom toch thuis met wat leuke spulletjes. Drie plantjes, een wc-borstel (niet per se leuk, maar wel heel praktisch ;-)) en... een vloerkleed! Ik vind vloerkleden ontzettend tof, maar ze zijn vaak ook erg prijzig. Dit vloerkleed is echt een koopje, want hij kost maar €30! Die gaat met mij mee naar huis!


Kerst is nog niet over, want op Tweede Kerstdag rijd ik aan het einde van de middag naar Zetten om daar wéér te eten. We gaan gezellig gourmetten met Tims ouders en opa en oma. Altijd lekker!


Op dinsdag spreek ik 's middags gezellig af met Sarah, een vriendinnetje die ik ken van de kerk. Onze gemeenschappelijke hobby? Tekenen! En dus zijn we samen een middagje creatief bezig met onze tekenspullen, heel gezellig!


's Avonds schuift ook Twan aan (Sarah's vriend) en Tim (mijn vriend :-)). We eten gezellig samen en maken wraps met kip, paprika, komkommer en guacamole. Hmmm!


Twan neemt een nieuw spelletje mee dat hij voor Sinterklaas heeft gekregen. Het heet Doodle City en is echt onwijs leuk! We spelen die avond wel vijf potjes...


... en we eten oliebollen. Dit is pas mijn tweede oliebol van dit jaar!


Op woensdag rijd ik samen met mijn ouders en zusje naar Oene. Daar heb je een grote kledingwinkel (Aro) met allerlei merken zoals Vero Moda, VILA en Scotch & Soda. Ik hoor veel goede verhalen over de winkel, maar ik vind het uiteindelijk een beetje tegenvallen. Op de site staat dat er 'extra mega supersale' is, maar in de winkel merk ik daar vrij weinig van. Jammer!


Na het dagje shoppen ga ik nog even naar mijn ouders huis waar ik samen met mijn zusje het bordspel Hotel speel. Mijn moeder heeft dit spel tientallen jaren geleden gewonnen met een wedstrijd, maar het blijft een leuk spel om te spelen!


's Avonds ga ik met mijn zusje naar de bioscoop. Ik ga bijna nooit naar de bioscoop (ik vind het eigenlijk veel te duur), maar voor deze film maak ik graag een uitzondering. We gaan namelijk naar Soof 2! Deel 1 vond ik ontzettend leuk en ook deel 2 vind ik erg leuk. Niet zo leuk als deel 1, maar wel een grappige, feel good film.


Op donderdagochtend sta ik al vroeg in de sportschool (schouderklopje). Het sporten gaat ontzettend lekker en ik zet zelfs een hardlooprecord neer! Het sporten werpt zijn vruchten af, ik sport nu een maand of vier en zie al echt resultaat doordat ik eindelijk weer in mijn oude kleding pas. Dat motiveert natuurlijk wel om door te blijven sporten! Na het sporten eet ik mijn lunch op: twee bruine boterhammen met jonge kaas en tomaatjes en een mini-kerststolletje.


Nu mijn zusje twee weken thuis is van haar stage in Frankrijk, plannen we samen veel leuke dingen in. Ook op donderdagavond hebben we wat leuks op de planning staan: uit eten! Ik heb nog een aantal zegels over van de Albert Heijn restaurantactie. We gaan uit eten bij Kelly's in Wageningen. Het eten is echt super lekker! Als voorgerecht hebben we crispy chicken bites, het hoofdgerecht is een mega burger en als toetje cheesecake en vers fruit. Omdat we het tweede driegangenmenu gratis krijgen, betalen we in totaal maar €35 inclusief drankjes. Dat is nog eens een goedkoop avondje uit eten! :-)


Op zaterdag - oudjaarsdag - is het tijd voor de traditie van mijn zusje en mij. We gaan al vijf jaar lang op 31 december shoppen in een grote stad in Nederland. Zo leuk en gezellig! Het is de perfecte dag om te gaan winkelen, omdat het super rustig is in de stad. Na een shopsessie in Arnhem, lunchen we bij de HEMA... met erwtensoep!


's Avonds vieren we oud & nieuw met onze vriendengroep. We zijn in totaal met 18 man en het is echt super gezellig! Uiteindelijk liggen we om half vier op bed, het is wel eens later geweest... :-)


1 januari is bij ons altijd een familiedagje. Oké, het kost even moeite om 's ochtends vroeg je bed uit te komen, maar het is het wel waard! 's Ochtends ga ik met Tim naar mijn oma en 's middags gaan we nog naar allebei zijn opa's en oma's.


En nog even nagenieten van een cakeje die nog over is van de avond ervoor :-)


Wat was het weer leuk om deze Photo Diary in elkaar te zetten en terug te blikken op mijn fijne vakantie. Vandaag begin ik met mijn nieuwe baan bij Media Artists in Veenendaal, waar ik heel veel zin in heb! Ik wens jullie allemaal een geweldig 2017 toe! Geniet van alle mooie momenten die 2017 voor jou in petto heeft en maak er een mooi jaar van met vrienden, familie en geliefden.

Liefs, Nicole

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

7 opmerkingen:

 1. Gelukkig nieuwjaar! Hele leuke foto's. Wat gezellig al die cadeautjes (wij pakken ook altijd lekker uit met kerst), en die middag tekenen ziet er ook érg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes bij je nieuwe baan, ik hoop dat het je bevalt! De beste wensen voor 2017! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh al dat voedsel ik hou ervan! ook jij nog de beste wensen en op een liefdevol 2017 X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SUcces met je nieuwe baan! Ik zie veel lekkers voorbij komen yummy!
  Oja, gelukkig nieuwjaar ook x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk om deze diary te zien! Zo grappig dat ik met jouw tante heb samengewerkt bij de Rabobank.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zien dat er gezellige feestdagen uit! :) Heel veel succes met je nieuwe baan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke week! Ikea vind ik zo'n fijne winkel om goedkope items voor je (slaap)kamer te scoren! Succes bij je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen