Ik ging vijf keer op vakantie in 2016 - wat heeft dat gekost? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Ik ging vijf keer op vakantie in 2016 - wat heeft dat gekost?2016 was een fijn jaar. Het was het eerste jaar dat ik full time werkte en dus het eerste jaar dat ik niet aan schoolvakanties gebonden was. Daar heb ik optimaal gebruik van gemaakt, want ik ben dit jaar maar liefst vijf (!) keer op vakantie geweest. Ik heb het vliegtuig gepakt naar Turkije, heb acht dagen genoten op Rhodos en ben ook nog een weekje aan de zuidkust van Frankrijk geweest.

Nu zul je wel denken: heeft Nicole soms een geldboompje in de tuin? Nee, helaas... :-) Maar ik zou Nicole van The Budget Life niet zijn als ik altijd mijn best doe om mijn vakanties zo goedkoop mogelijk te plannen.

In dit artikel blik ik terug op mijn reizen van 2016. Waar ben ik heen geweest, wat heeft het gekost en wat zijn mijn beste tips voor een budget vakantie?


April/mei: Marmaris, Turkije (8 dagen)

Eind april 2016: het toeristische seizoen in Turkije ging net van start en ik samen met mijn zusje namen we de allereerste vakantievlucht van het jaar naar Marmaris in Turkije. We wilden eigenlijk een stedentripje van een paar dagen boeken, maar toen er een hele goede aanbieding voorbij kwam voor een achtdaagse vakantie in een viersterrenhotel in Turkije, was de keuze snel gemaakt. Voor nog geen €250 euro boekten we een vlucht, verblijf én ontbijt bij een prachtig appartementencomplex in Marmaris.

In dit artikel kun je lezen hoe we de tickets zo goedkoop konden boeken en ook tijdens ons verblijf daar met een klein budget elke dag uit eten zijn geweest en leuke uitstapjes hebben gedaan.

In totaal kostte deze vakantie:

- Vliegreis en verblijf: €230
- Eten, drinken en uitstapjes: €120

Totale kosten: €350

Dit was relatief gezien mijn goedkoopste vakantie ooit. Ik zie het zomaar gebeuren dat ik in 2017 ook weer in het laagseizoen zo'n tripje ga maken als er een leuke aanbieding is! :-)


Juni: Alanya, Turkije


Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je vast wel dat Turkije mijn lievelingsland is. Ik heb er zelfs een half jaar gewoond en mijn voornemen is om elk jaar in ieder geval één keer voet op Turkse bodem te zetten. In 2016 heb ik dat zelfs twee keer gedaan.

In juni ging ik met mijn vriend Tim voor acht dagen naar Alanya in Turkije. Ik ben inmiddels al een keer of acht in Turkije geweest, maar het hotel waar we in Alanya verbleven was echt het fijnste hotel waar ik ooit ben geweest. Het was een heel mooi, netjes en modern hotel met vriendelijk personeel. Het hotel had een prachtig zwembad en we kregen een hele luxe kamer met een eigen keuken, woonkamer en ruime badkamer.

En het beste van alles? Omdat het hotel pas net gebouwd was en dus nog volop bezig was met gasten werven, verbleven we daar voor een heel aangename prijs. Tijdens de vakantie zijn we - op één avond na - elke avond uit eten geweest. Ook lunchten we bijna elke dag buiten de deur. Tja, Turkije is nu eenmaal een goedkoop land, waar je vaak beter uit eten kunt dan dat je het zelf gaat klaarmaken.

In totaal kostte deze vakantie:

- Vliegreis en verblijf: €330
- Eten, drinken en uitstapjes: €175


Totale kosten: €505Augustus: Rhodos, Griekenland

Mijn vakantie op Rhodos was de duurste vakantie in 2016. Zo gek is dat ook niet, want dit is de enige vakantie die ik in het hoogseizoen boekte. Ja, dan ben je al snel twee keer zoveel geld kwijt als dat je eenzelfde vakantie in het laagseizoen boekt.

Acht dagen lang verbleef ik samen met drie vriendinnen in een appartementencomplex op Rhodos. We boekten onze vlucht, transfer en verblijf in één bij Sunweb en betaalden daarvoor €521 per persoon. In ons appartementje hadden we een eigen keuken waar we zelf regelmatig kookten, waardoor we de uitgaven laag konden houden. Verder zijn de kosten voor levensonderhoud op Rhodos vergelijkbaar met de kosten in Nederland. We hebben een aantal leuke tripjes gemaakt, zijn een paar avonden gaan stappen en uit eten geweest.

In totaal kostte deze vakantie:

- Vliegreis en verblijf: €521
- Eten, drinken en uitstapjes: €190

Totale kosten: €711


Oktober: Nice, Frankrijk

Alsof ik nog niet genoeg vakantie had gevierd, ging ik in de eerste week van oktober naar mijn zusje die stage loopt in Nice. Dit was een hele goedkope vakantie: vliegtickets naar Nice kun je heel goedkoop boeken via Transavia en ik kon gratis bij mijn zusje verblijven.

Voor het vliegticket betaalde ik €76. Ik vloog alleen met handbagage, waardoor ik geen kosten hoefde te maken voor extra ruimbagage. Oké, het was even proppen om alles in mijn handbagage te krijgen, maar het is gelukt! Uiteindelijk heb ik in Nice nog €75 uitgegeven voor alle uitstapjes die we hebben gemaakt, de boodschappen en openbaar vervoer.

In totaal kostte deze vakantie:

- Vliegreis en verblijf: €76
- Eten, drinken en uitstapjes: €75

Totale kosten: €151


Oktober: Antwerpen en Brugge, België

Mijn beste tip voor een low-budget vakantie? Maak vrienden over de hele wereld! :-) In 2015 studeerde ik een half jaar in Istanbul en mijn vier vriendinnen van de universiteit spreek ik nog steeds. In oktober spraken we weer af om elkaar weer te zien na ruim een jaar tijd. Eén van mijn vriendinnen woont in België en we konden bij haar thuis verblijven. Dat scheelde natuurlijk enorm in de kosten!

Samen met Rianne, mijn oud-studiegenootje met wie ik samen in Istanbul studeerde, reden we naar Antwerpen. De benzinekosten konden we delen, waardoor de hele reis maar €16 kostte! Aan verblijf hebben we dus niets uit hoeven geven.

We zijn een dagje naar Antwerpen geweest en een dagje naar Brugge. Als ik met deze meiden ben, eten en drinken we de hele dag door en dat is eigenlijk ook het enige geld dat ik daar heb uitgegeven. We hebben koffie gedronken in leuke tentjes, heerlijk gedineerd en natuurlijk Vlaamse frieten gegeten en Belgische biertjes gedronken! Uiteindelijk heb ik nog zo'n €55 uitgegeven.

In totaal kostte deze vakantie:

- Reis en verblijf: €16
- Eten, drinken en uitstapjes: €55

Totale kosten: €71

__________________________________________________

Totale kosten van mijn reizen in 2016: €1788


Een flink bedrag, maar als je ziet hoe veel mooie reizen ik daarmee heb gemaakt, vind ik het heel erg meevallen! Op naar 2017: een nieuw jaar met (hopelijk!) weer veel mooie vakanties!

Wil je dit jaar ook een budget vakantie boeken? Check dan deze website vol actuele reiskortingscodes.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

8 opmerkingen:

 1. Valt reuze mee! En reizen is het enigste dat je kan kopen waar je rijker van word hè ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk.. ik wil dit jaar het liefst gaan rondtrekken.. dat is echt een droom maar dan moeten ik en mijn vriend nog even flink sparen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aaah super leuk om te lezen! Ik ga volgend jaar op exchange naar Brighton en al 2 vluchten geboekt met black friday naar Dublin en Ijsland. Hoogst waarschijnlijk ga ik nog naar Stockholm tijdens mijn exchange. Ergens in 2017 nog naar Kopenhagen en wss Azie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Victoria28.12.16

  Je hebt veel vakantie gehad voor dat budget! Echt super leuk om te zien en vooral nu weer na te lezen! Zo doe ik het graag ook, ik ga graag vaak voor relatief weinig want vakanties en weekendjes weg zijn voor mij heel veel waard :)
  Hopelijk mogen we komend jaar weer wat leuke reisjes en trips van je lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat ben je goedkoop op vakantie geweest! Naar Turkije gaan mijn opa en oma altijd, twee weken. Die verblijven dan ook altijd zo goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw jeetje wat lekker! Wij zijn eenmaal op vakantie geweest dit jaar naar Gran Canaria en dat heeft ons in totaal ongeveer 1500 euro gekost, whoops... Ik ga dit sowieso opslaan en kijken of ik dit jaar wat stedentrips kan maken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wooow! Je hebt zeker wel een geldboompje staan? Hoeveel verdiende je eigenlijk toen je nog studeerde?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, geen geldboompje in de tuin! Toen ik studeerde blogde ik natuurlijk en werkte ik daarnaast ook nog bij een marketingbureau en de Chinees. Ik heb altijd veel gewerkt, waardoor ik gemiddeld ook wat meer te besteden had dan de gemiddelde student. Ook heb ik het grootste gedeelte van mijn studententijd thuis gewoond, wat er natuurlijk ook voor zorgde dat ik meer kon sparen!

   Verwijderen