Photo Diary #94 | Een kerstboom kopen, Sinterklaas vieren en naar de kerstmarkt in Oberhausen


Afgelopen week was ik helemaal in de winter- en kerststemming. Niet alleen was het ijskoud en moest ik bijna elke ochtend mijn autoruit krabben, ik kocht ook een kerstboom, maakte zelf boerenkool en ging met Tim en zijn ouders naar een kerstmarkt in Duitsland.

Ook was ik in een hele spontane bui en wilde ik mijn muur verven. Het gevolg? Op donderdagavond schoof ik om acht uur al mijn meubels aan de kant, kocht ik een pot verf bij de Karwei en ging ik aan de slag. Benieuwd naar het eindresultaat en wat ik nog meer heb gedaan deze week? Lees dan snel verder!


Op zondagmiddag ga ik samen met Tim naar een verjaardag en daarna eten we thuis bij zijn ouders: een hartige taart met zalm en broccoli. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n visliefhebber, maar ik heb het idee dat ik vis steeds lekkerder begin te vinden. Dus ik probeer het regelmatig en deze hartige taart valt me ook zeker niet tegen!


Een heerlijke lunch op maandagmiddag: de eendenborstsalade met walnoten, vijgen, druiven, peer en rode bieten.


's Avonds zet ik nieuwe snaren op mijn gitaar. Voor mijn verjaardag in juni (!) heb ik nieuwe snaren gekregen, maar ik heb nog steeds geen tijd gehad om ze erop te zetten. Nu moest het er toch maar een keer van komen. Helaas breekt één van de brugpinnen af, waardoor ik de laatste snaar er niet meer op kan zetten, super irritant en typisch iets voor mij.


Op woensdag krul ik mijn haar weer eens! Ik heb een hele fijne stijl- en krultang van Remington die mijn haar zowel mooi stijl als krullend maakt. In een klein kwartiertje tover ik zo een bos krullen tevoorschijn.


De laatste keer dat ik een kerstboom in huis heb gehad, moet inmiddels meer dan 10 jaar geleden zijn. Mijn ouders zijn niet zo van kerstbomen en kerstversiering, dus toen ik nog bij mijn ouders woonde, hadden we ook al jaren geen kerstboom meer.

Maar nu ik op mezelf woon, kan ik dus ein-de-lijk weer een kerstboom aanschaffen en optuigen! Ik was eigenlijk van plan om afgelopen weekend naar het tuincentrum te gaan, totdat ik bij de Albert Heijn tegen deze kerstboom aan loop. Een perfect formaatje en dat voor maar €7! Die gaat met mij mee naar huis.


De boerenkool is in de aanbieding bij de Albert Heijn en door dat winterachtige weer heb ik ineens superveel zin om boerenkool te eten. Ik heb het nog nooit eerder gemaakt en het is altijd een uitdaging om iets nieuws uit te proberen, maar gelukkig lukt het erg goed en is het super lekker!


Omdat donderdag voor mij al de laatste werkdag voor het weekend is, heb ik zin in een mega ongezonde lunch: een broodje kroket!


's Avonds eet ik nog een restje boerenkool. Ik eet boerenkool trouwens altijd met augurken. Als je dat nog nooit eerder hebt geprobeerd, moet je dat echt eens doen. Het is super lekker!


Op de leuke blog van Laura zag ik een tijdje geleden dat zij een gedeelte van haar muur had geverfd. Ik ben al langere tijd helemaal klaar met mijn witte muren en wil graag wat kleur in mijn interieur brengen. Een hele muur verven vond ik wel heel heftig, maar toen ik dit op Laura's blog zag, dacht ik meteen: DIT WIL IK OOK! Het oorspronkelijke plan was om dit in mijn kerstvakantie te doen, maar op donderdag verveel ik me zo erg dat ik spontaan mijn kamer verbouw en naar de bouwmarkt rijd om daar een pot verf te kopen.


En tja, erg origineel is het niet: maar ik ben voor de kleur Early Dew van Flexa gegaan. Volgens mij heeft half bloggend en niet-bloggend Nederland deze kleur wel op één van haar muren in huis, maar het is precies de kleur die ik mooi vind. Ik plak alles af en ga aan de slag met verven. Hier zie je alvast een sneak peek van het eindresultaat, want deze week laat ik op mijn blog nog een uitgebreide vernieuwde roomtour zien omdat ik veel nieuwe items in mijn kamer heb. Dus stay tuned! Jaaa, pakjesavond! Op vrijdag ga ik met Tim naar mijn ouders waar ik samen met mijn oma's Sinterklaas vier. Je kon al meer lezen over mijn decemberplannen in een vorig artikel, waar ik ook mijn plannen voor pakjesavond met jullie deelden. Al een aantal jaar op rij vier ik het met ons gezin en mijn oma's: we kopen dan voor iedereen voor €3 een cadeautje en eten gezellig met elkaar. Ik ben weer goed verwend en heb onder andere een vergiet, kerstversiering, een zilveren minikerstboom en een chocoladeletter gekregen.


Na onze Sinterklaasavond rijd ik samen met Tim naar Zetten waar we blijven slapen. De volgende ochtend staan we alweer vroeg op, want we gaan naar... Duitsland! In deze tijd van het jaar kun je er eigenlijk niet aan ontkomen: een kerstmarkt bezoeken. Ik vind het tenminste erg leuk en nadat we vorig jaar naar de kerstmarkt in Oberhausen zijn geweest, wilde ik dit jaar weer heel graag naar een kerstmarkt. En zo gezegd, zo gedaan! Samen met de ouders van Tim gaan we naar Oberhausen.


Ik koop nooit wat op zo'n kerstmarkt, maar de sfeer vind ik altijd erg leuk. Zoveel leuke kerstitems, kerstdorpjes en natuurlijk de bekende bratwursten en gluhwein... het is heel gezellig!


Even een break bij de Starbucks voor een lekkere kop koffie en citroencake :-)


Naast de kerstmarkt in Oberhausen zit CentrO, een mega XXL winkelcentrum waar je je makkelijk een paar uur kunt vermaken. Het hele winkelcentrum is kerstachtig versierd, zo mooi!We gaan voornamelijk shoppen voor Tim. Hij is hoognodig op zoek naar wat nieuwe kleding en schoenen en ik heb eigenlijk niets nodig (zoals altijd ;-))
Hij past onder andere deze jas bij de Topman die ik helemaal geweldig vind, maar uiteindelijk gaat hij voor een wat stoerdere jas die ook echt super leuk is. 


's Avonds kan ik eindelijk mijn kerstboom optuigen met de leuke spulletjes die ik op pakjesavond heb gekregen. Ik versier mijn kerstboom met zilveren items: kerstballen, mini cadeautjes en natuurlijk lampjes.


Daarna kijk ik een film onder een dekentje op de bank terwijl op de achtergrond de lampjes in de kerstboom aanstaan. Zo gezellig!


Totdat Tim belt of ik nog even langskom bij onze vrienden. En ik denk: ach ja, waarom ook niet? Dus ik kleed me weer aan en ga nog even gezellig langs in Veenendaal bij onze vriendengroep. Uiteindelijk lig ik om 2 uur op bed en dat is voor mijn doen echt heel erg laat (ik word oud).


Zeker omdat de volgende dag de wekker weer vroeg gaat om naar de kerk te gaan. Mijn vader is jarig op zondag en na de kerk ga ik met Tim naar zijn verjaardag. Daar eten we ook en mijn moeder maakt heerlijke kip uit de oven met courgette en kaas. Ik heb mijn vader trouwens - samen met mijn zusje - een dagje uit gegeven voor zijn verjaardag. In het voorjaar gaan we - als het wat mooier weer is - een dagje naar Den Bosch met mijn vader, waar ik nu al zin in heb!


's Middags maak ik thuis nog wat foto's voor mijn blog en zet ik deze Photo Diary in elkaar. Ik begin aan mijn nieuwe book Het meisje in de trein, maar na een pagina of twintig voel ik mijn ogen een beetje moe worden. Ik besluit héél even op de bank te gaan liggen met mijn ogen dicht en word een uur later wakker, oeps!

Deze week werk ik weer vijf dagen. Gelukkig heb ik ook nog wat leuke dingen gepland: Tim komt eten, ik ga sporten (ook al vind ik dat niet echt leuk te noemen, belangrijk is het wel ;-)) en een vriendin komt eten. Ik wens jullie een fijne week!

4 opmerkingen:

 1. Hmm, boerenkool en Kerst, mijn 2 favorieten van elke winter! Heerlijke foto's, lekker eten! Veel plezier deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zaterdag was ik ook in CentrO :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb net boerenkool op en ik moet zeggen het was heeeerlijk, de lekkerste stamppot in de winter! Wij gaan trouwens geen kerstboom zetten...jahwel een heel kleintje maar dat telt niet haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heleboel gezellige foto's! :) Leuk kerstboompje heb je staan! Jim en ik moeten nog op zoek naar een kerstboom, maar ik werk de rest van de week nog en in het weekend ook, dus het zal nog eventjes op zich moeten laten wachten... Ik kan alvast niet wachten om ie mooi te versieren! :)

  BeantwoordenVerwijderen