A december to remember: dit zijn mijn plannen!


Kunnen jullie geloven dat het al december is?! Ik heb al maanden toegeleefd naar de - vind ik tenminste - leukste maand van het jaar. Ik word zo blij van alle versierde winkelstraten met lichtjes, de kerstboom die ik deze week ga opzetten in mijn kamer en de feestdagen die er aan komen. December is voor mij ook vaak de drukste maand.

Niet alleen tijdens de feestdagen, maar ook daaromheen plan ik altijd veel gezellige avondjes of dagjes uit met vrienden en familie. Ben je benieuwd wat ik in december allemaal ga doen? Lees dan snel verder!

Sinterklaas vieren

Volgens mij zeggen we elk jaar dat dit het laatste jaar is dat we nog Sinterklaas vieren, maar toch vieren we het elk jaar opnieuw. Aanstaande vrijdag (morgen dus!) vier ik samen met mijn oma's, ouders en Tim Sinterklaas. We eten gezellig met z'n allen en we hebben voor iedereen cadeautjes gekocht voor €3 per persoon. Het lijkt een hele uitdaging om voor zo'n klein bedrag voor iedereen wat leuks te kopen, maar eigenlijk valt het wel mee: je loopt de Action in en loopt met tassen vol de winkel weer uit.

Kerstmarkt bezoeken 

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst in mijn leven een kerstmarkt. Samen met Tim ging ik in december een dagje naar Oberhausen, waar we over de kerstmarkt struinden en shopten in het mega overdekte winkelcentrum. Ik vond dat zó gezellig dat ik dit jaar ook heel graag weer naar een kerstmarkt wilde. Deze zaterdag ga ik samen met Tim en zijn ouders weer een dagje naar Oberhausen. Het plan was eerst om naar Düsseldorf te gaan, maar uit een aantal betrouwbare bronnen hebben we gehoord dat je dat - vanwege de extreme drukte - maar beter niet kunt doen. Dus: Oberhausen it is again!Mijn zusje komt terug uit Frankrijk!

Misschien weet je nog dat ik een aantal weken geleden een weekje op bezoek was in Nice. Mijn zusje loopt daar sinds augustus stage en omdat ik een weekje vrij had tussen mijn oude en nieuwe baan, kon ik dat mooi combineren met een mini-vakantie naar Frankrijk. Terwijl in Nederland in die week de winterjassen uit de kast werden gehaald, heb ik in Nice de hele week in mijn korte broek rondgelopen. Het was heel leuk om mijn zusje weer te zien en we hebben een paar gezellige dagen gehad samen.

In december komt ze twee weken naar huis om hier kerst te vieren. Ik heb er heel erg veel zin in om haar weer te zien en we hebben al leuke dagjes uit gepland samen. Zo gaan we op oudjaarsdag shoppen (verderop in dit artikel meer daarover) en gaan we uit eten met de zegels die ik nog overhad van de Albert Heijn restaurantactie. In januari gaat ze weer terug naar Nice, maar gelukkig niet voor lang: ze hoeft dan nog maar drie weken stage te lopen en komt dan gewoon weer terug naar Nederland!


De kerstdagen: eten, eten en nog eens eten

Iedereen die een relatie heeft, zal de struggles voor de kerstdagen wel herkennen. Bij welke familie vieren we dit jaar kerst? We hebben het geluk dat we in Nederland leven waar ooit - niemand weet precies waarom - zoiets als een tweede kerstdag is geïntroduceerd.

Mijn oma is jarig op 24 december, de dag voor kerst, dus daar ga ik ongetwijfeld even langs. Op kerstavond eet ik met Tim's familie, pakken we de kerstcadeaus uit die we voor elkaar hebben gekocht en gaan we naar de kerk. De volgende ochtend ga ik met Tim naar mijn oom en tante in Uddel waar ik samen met mijn ouders, zusje oma en oom lekker ga eten. Iedereen neemt altijd een gerecht mee. Meestal claim ik de categorie 'bijgerechten' waardoor ik alleen maar een zak met aardappeltjes voor in de frituur hoef mee te nemen. Ideaal.

Tweede kerstdag vieren we weer bij Tim thuis, dit keer samen met zijn opa en oma. Gezellig!

Shoppen op oudjaarsdag + oudjaarsavond met vrienden

Op oudjaarsdag heb ik de traditie met mijn zusje dat we een dagje gaan shoppen. Dit is al het vijfde jaar op rij dat we onze jaarlijkse shopsessie gaan doen. De planning voor dit jaar is om naar Arnhem te gaan, omdat we graag naar een stad wilden die dichtbij is én waar een Primark is. Het is al zo lang geleden dat ik voor het laatst bij de Primark was, dus ik heb stiekem wel zin om daar weer eens wat leuke koopjes te scoren.

Oudjaarsavond vieren Tim en ik met onze gezamenlijke vriendengroep van een man of 15. De voorgaande jaren vierden we dat in een groot tuinhuis bij één van Tim's vrienden in de tuin, wat altijd heel erg leuk was. Dit jaar vieren we oudjaarsavond bij een ander bevriend stel die een aantal maanden geleden samen is gaan wonen. Ze wonen in een leuk appartementje op de elfde verdieping van een flat. Ik ben zo benieuwd hoe het is om van zo'n hoogte het vuurwerk te bekijken, vast mooi! En ideaal voor Tim, want die houdt niet zo van vuurwerk, dus zo kan hij het mooi van een afstandje bekijken ;-)


Nieuwjaarsdag

Meestal moet ik heel erg wennen aan het feit dat het jaartal verandert, maar op de één of andere manier ben ik nu al helemaal gewend aan '2017' en lijkt 2016 al een eeuw geleden. Op nieuwjaarsdag ga ik altijd naar mijn familie: 's ochtends naar de ene oma en 's middags naar de andere oma. Zowel mijn ontbijt als lunch en avondeten bestaat die dag voornamelijk uit oliebollen en appelbeignets en nee: dat vind ik niet erg.

Het is de enige dag in het jaar dat ik mijn hele familie zie, maar ja, wat wil je ook met zo'n mega familie? Mijn moeder heeft vijf broers en zussen en mijn vader zeven, die ook bijna allemaal weer kinderen hebben.

Het is dan extra speciaal om elkaar allemaal weer te zien op de eerste dag van het nieuwe jaar!

Zo, dat zijn al mijn grote plannen voor december op een rijtje. Nu ik alles op heb geschreven, heb ik nog even éxtra zin in deze feestmaand. Heb jij al leuke plannen gemaakt voor december?

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke dingen om naar uit te zien allemaal! Geniet van deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. December is altijd zo`n mooie maand, ik lees dat je heel veel leuke plannen hebt. En wat super dat je zusje weer terug komt!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je kerst toch met je zusje kan vieren. Wij vertrekken over een goede twee weken naar Amerika! Dat zou ik wel 'leuke plannen' durven noemen, hihi. O:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt hele leuke vooruitzichten en dan vooral dat je zusje terug komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige vooruitzichten deze maand. Ik wens je een hele fijne decembermaand. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaah wat een fijne plannen! Geniet er van om je zusje weer te zien :D

  BeantwoordenVerwijderen