Mini room makeover: een nieuwe kleur op de muur!


Ken je het spreekwoord 'De muren komen op me af'? Dit spreekwoord nam ik de laatste tijd nogal letterlijk, want ik was helemaal klaar met die saaie, witte muren in mijn kamer. Toen ik in maart dit jaar in mijn nieuwe kamer kwam wonen, besloot ik op safe te spelen: ik schilderde alle muren wit en kocht ook veel witte meubels. Dat is mooi, maar ook saai. Soms voelde het alsof ik in een ziekenhuis woonde en dat is niet bepaald gezellig.

Kortom: ik wilde van die witte muren af! Omdat ik het wel heel heftig vond om direct mijn zeven meter lange muur te verven, besloot ik maar eerst mijn kleine muur te verven als een soort probeersel. Het resultaat laat ik je vandaag zien op mijn blog!


Ik heb niet zelf verzonnen om maar de helft van mijn muur te verven. Laura van de blog Ooh La Lau dacht blijkbaar hetzelfde als ik en wilde van haar witte muren af. Zij verfde de onderste helft van haar muren in een toffe, betongrijze kleur. Ik vond het direct super leuk en maakte meteen plannen om in de kerstvakantie mijn muur te verven. Maar ja, als ik wat wil, kan ik maar moeilijk wachten en dus kwam het ervan dat ik afgelopen donderdag naar de Karwei reed om daar een mooie kleur verf uit te zoeken.

Ik ben gegaan voor de kleur Early Dew van Flexa. Het is zeker geen originele kleur - ik ken zo tien mensen die deze kleur ook op hun muren hebben - maar het is wel een hele mooie kleur die ook nog eens goed past bij de rest van mijn interieur. Dus ik lift gewoon mee met de Early Dew-trend en heb nu ook mijn muur in deze mooie, mintgroene kleur geverfd!

Ik plakte mijn muur af op precies één meter hoogte vanaf de vloer. Zo is iets meer dan 1/3e van de muur bedekt met verf. Ik heb eerst met potlood streepjes getrokken op de muur en keer op keer vanaf de vloer de één meter gemeten. Daarna kun je over de streepjes heel precies het tape plakken en vervolgens kan het verven beginnen!Ik wilde graag dat de kleur nog ruim boven mijn bureau uit zou komen en zoals je ziet, is dat prima gelukt! Een paar weken geleden kocht ik bij de Leen Bakker twee nieuwe stoeltjes voor bij mijn eettafel. Ik had er altijd maar twee, dus als er vrienden kwamen eten, moesten we standaard naar de bank verhuizen. Bovendien zaten mijn houten stoeltjes ook niet heel comfortabel, dus na een middagje bloggen had ik echt een houten kont.

Deze stoeltjes zitten een stuk beter! Ze zijn van zwart nepleer en hebben zilveren poten. In principe staan ze bij mijn eettafel - met de twee witte, houten stoeltjes die ik heb - en als ik aan mijn bureau aan het werk ben, schuif ik één van de stoelen daarheen. 


Toen ik toch bezig was mijn kamer een mini make-over te geven, besloot ik meteen mijn bureau een touch-up te geven met nieuwe spulletjes. Deze vintage typemachine van het merk Brother scoorde ik voor €1 (!) in de kringloop. Als ik niet op mijn laptop aan het werk ben op mijn bureau, staat deze typemachine op mijn bureau. 

Het witte draadmandje is van de Action, die zijn nu nog steeds te koop in verschillende maten en kleuren. In het mandje heb ik wat spulletjes staan die ik graag bij de hand heb: een notitieboekje, plakband, een schaar en pennen en potloden. Je ziet ook mijn nieuwe One Line A Day boekje staan: een dagboekje waar je vijf jaar lang elke dag een stukje in schrijft. Op 1 januari ga ik hem in gebruik nemen!

Het zwarte, houten doosje met grafische print is van de Xenos, de cactus van de IKEA en de geurkaars kocht ik vorige week bij de Action. Ik vind hem er zo mooi en chique uit zien, dat je er zeker niet van af kunt zien dat hij van de Action is en maar €2,29 kost!

De bureaulamp heb ik vorig jaar besteld via OTTO en is nog steeds één van de mooiste eyecatchers in mijn interieur!


En dit is ook 'nieuw' in mijn kamer: een bed! Toen ik in mei dit jaar een roomtour gaf door mijn kamer, had ik op dat moment nog geen bed in mijn kamer en sliep ik op twee matrasjes. Ik kan je vertellen: dit ligt een stuk comfortabeler en ziet er bovendien ook een stuk leuker uit!

Ik wilde graag een zwart bed met spijlen en deze vond ik uiteindelijk via Marktplaats. Het bed komt oorspronkelijk van de IKEA en zal dus sowieso al niet de hoofdprijs kosten, maar dat ik hem voor €20 vond via Marktplaats, vind ik toch wel heel erg leuk!

Mijn nachtkastje is een draadmandtafeltje van de Karwei, waar ik nog steeds super blij mee ben. Ik wissel nogal eens met de indeling van mijn kamer, dus dit tafeltje gebruik ik afwisselend als nachtkastje en bijzettafeltje in mijn woonkamer. De betonnen wekker is van Kwantum en het witte bloempotje - wie kent hem niet - is van IKEA.


Mijn polaroidcollage boven m'n bed breidt steeds verder uit! Mijn polaroidcamera (ook tweedehands gekocht via Marktplaats) is nog steeds één van mijn beste aankopen van 2016. Een polaroidfoto maak je niet zomaar, ik leg echt alleen de bijzondere momenten vast omdat een polaroidfoto bijna €1 per foto kost. Dat zorgt ervoor dat ik boven mijn bed een mooie herinneringsmuur heb: foto's van mijn vakantie, cocktailparty's met vriendinnen of mooie stukjes natuur.

Ik ben super blij met mijn mintgroene muur! Ik wil ook graag mijn lange muur van zeven meter op precies dezelfde manier verven. Het enige probleem is dat daar een verwarming hangt, dus ik moet nog even kijken hoe ik dat wil gaan fixen. Voor nu ben ik in ieder geval heel gelukkig dat ik alvast van één compleet witte muur verlost ben! :)

11 opmerkingen:

 1. Erg geslaagd inderdaad die muur, leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Alleen de foto's pakken bij mij vreemd uit waardoor het allemaal grijs lijkt met een soort ombre blauw?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Karina, wat vreemd! Het kan liggen aan de instellingen van je beeldscherm, ik ben benieuwd of meerdere mensen hier last van hebben...? Bij mij ziet het er in ieder geval normaal uit!

   Verwijderen
 3. Wauw, hoe leuk gedaan! De helft van je muur verven vind ik echt een heerlijke trend :) En hoe leuk gecombineerd met al die spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw heel mooi geworden! Wij hebben in ons huis ook alleen maar witte muren, omdat we niet weten hoe lang we dit nog huren vind ik het zonde om er tijd -en geld- in te steken om iets te verven, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er heel leuk en stijlvol uit! Een kamer die je zo terug vindt in de IKEA foldertjes... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt een ontzettend leuk kamertje zo! En tof dat je van alle items noemt waarvan ze zijn! De kleur Early Dew is inderdaad een veel gebruikt kleurtje, maar toch komt hij in elk huis toch wat anders tot zijn recht door de lichtinval oid. Wel erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk ziet het eruit! Ik heb weleens vaker gezien dat de helft van de muur geverfd was, geeft echt een leuk effect! En toffe typemachine! Doet 'ie het nog? :)

  BeantwoordenVerwijderen