Op vakantie in Frankrijk: een dagje naar Antibes! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Op vakantie in Frankrijk: een dagje naar Antibes!Mocht je mijn Photo Diary van gisteren gemist hebben, dan zal ik je even een snelle update geven: ik ben in Frankrijk! Vorige week was mijn laatste werkweek bij One4Marketing en nu heb ik een hele week vrij om te relaxen voordat ik volgende week aan mijn nieuwe baan begin. En die week besloot ik maar optimaal te benutten door een minivakantie te plannen.

Ja, ik weet het, mijn aantal vakanties dit jaar is echt schandalig. Dit is mijn vierde buitenlandvakantie en dat is nog niet eens mijn laatste. Maar goed, voor deze vakantie naar Frankrijk had ik een goed 'excuus', mijn zusje loopt op dit moment stage in Nice en dit was de perfecte gelegenheid om haar te bezoeken. Een ticket naar Nice kost slechts een paar tientjes en ik kan gratis bij mijn zusje slapen, dus het is een mega cheape vakantie. Ik ben hier nog tot en met woensdag en heb dus nog genoeg tijd om de omgeving en Nice zelf te ontdekken.

Gisteren ben ik met mijn zusje een dagje naar Antibes geweest, een stadje in de buurt van Nice. Ik heb mijn camera meegenomen en wat mooie plaatjes geschoten. Benieuwd? Lees dan snel verder!


Antibes is een klein stadje ten zuid-westen van Nice. Vanaf het station in Nice (Nice Ville) kun je een rechtstreekse trein naar het stadje Antibes pakken. Binnen een klein half uurtje sta je op het station van Antibes en een retourticket kost je €7. Het is een klein stadje, dus als je een dagdeel uittrekt om de stad te bekijken, is dat ruim voldoende. Wij waren rond half 12 in Antibes en zijn uiteindelijk om 4 uur weer weggegaan.

Vergeet niet je strandhanddoek en badkleding mee te nemen, want Antibes heeft een heel fijn strand!
Tip: als je de trein uit komt, ga dan eerst even langs de Tourist Information. Vanaf het station ligt de Tourist Information op 3 minuten loopafstand (volg gewoon de bordjes) en daar kun je een gratis kaart van Antibes halen. De receptioniste gaf ons direct tips over de leukste bezienswaardigheden in Antibes, waardoor we meteen wisten waar we moesten zijn, ideaal!

Wij waren op zondag in Antibes en veel winkeltjes zijn op zondag gesloten. Als je van plan bent om ooit naar Nice te gaan, zou ik dus een andere dag dan zondag kiezen (tenzij je gewoon lekker op het strand wilt bakken, natuurlijk!).

De receptioniste tipte over de Market Provençal, een lokaal marktje die elke ochtend - ook zondag - opgezet wordt in het centrum van Antibes. Het is een klein en knus overdekt marktje waar je van alles kunt vinden: fruit en groenten, maar ook kruiden, bloemen en gebakjes.Langs de markt vind je allerlei kleine cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes. Ons oog viel al snel op een boulangerie (bakkerijtje) waar alles in de vitrine er ongelooflijk lekker uit zag. En wij - als echte taartliefhebbers - kunnen hier niet zomaar voorbij lopen zonder iets te proeven.

En nu we toch in Frankrijk zijn, gaan we natuurlijk voor typische Franse gebakjes: een Charlotte en een citroen merengue taartje. Ontzettend lekker en ook nog eens heel betaalbaar, je betaalt ongeveer €2,50 per gebakje.


En als je dan toch in Antibes bent, neem dan ook zeker even een kijkje in de haven waar allerlei prachtige boten liggen. Rechts in de foto zie je ook een mini-stukje van de stadsmuur, die je gratis kunt beklimmen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Als je door één van de poorten van de stadsmuur loopt, kom je op het strandje van Antibes terecht, Plage de la Gravette genaamd. Dit is één van de weinige zandstrandjes aan de zuidkust van Frankrijk. In Nice heb je bijvoorbeeld alleen maar kiezelstrandjes en ik zal vast niet de enige zijn die zandstranden verkiest over kiezelstranden. Je kunt hier gewoon je handdoekje op het zand neerleggen en genieten van het prachtige uitzicht, een lekker zonnetje en het verkoelende water.


In de straatjes van Antibes vind je heel veel winkeltjes waar ijs wordt verkocht én crêpes. Toen ik in Istanbul woonde, had ik vier Franse huisgenootjes die regelmatig crêpes voor ons klaarmaakten. Het zijn soort pannenkoeken, maar dan dunner (en nóg lekkerder!)

De prijzen zijn bij alle tentjes vrijwel gelijk. Voor €2,50 heb je een crêpe met suiker, ik nam er één met nutella en banaan (beste combinatie ever) en die is dan €4,50.

We hebben een heel leuk dagje gehad in Antibes! Als je een paar dagen in Nice bent, is het wat mij betreft echt een aanrader om een bezoekje te brengen aan Antibes. Dinsdagmiddag gaan we 's middags met de bus naar Eze, een middeleeuwsdorpje waar ook een cactustuin (!) is. Ik ben heel benieuwd en als het leuk is, zal ik hier ook een apart artikel aan wijden!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. Als je de kans krijgt om veel te reizen, zou ik die zeker grijpen! En oh al dat lekkers op die markt. En nu heb ik enorme zin in pannenkoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh die kruiden en olijven.. ze zien er zo goed uit! en leuke foto van jullie tweetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh! Nice, Antibes en Eze zijn zo mooi. Vooral Eze is super.
  Wij zijn met de bus naar boven gegaan en vanaf daar over het 'geitenpaatje' weer terug naar beneden gelopen. Dat is echt de moeite waard!
  Zijn jullie ook op het ford in Antibes geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat klinkt goed zeg! We gaan vanmiddag met de bus naar Eze, dus ben erg benieuwd wat we daar aan gaan treffen :-) We zijn niet meer op het ford geweest, wel van een afstandje bewonderd en het zag er erg mooi uit. Liefs, Nicole

   Verwijderen