Photo Diary #87 | Kapotte auto, ijsjes eten & logeren in het Ibis hotel


Het is zondag en dat betekent: tijd voor een nieuwe Photo Diary waarin ik jullie laat zien wat ik afgelopen week heb uitgespookt. Vraag me niet hoe, maar ik heb de hitte van afgelopen week overleefd. Ik was er helemaal klaar mee en ben ook wel heel erg blij dat het nu weer wat is afgekoeld. En nu de herfstcollecties in de winkels hangen, kan ik niet wachten totdat ik weer dikke truien kan dragen en de blaadjes van de bomen gaan vallen.

Mijn week was druk, maar wel heel erg leuk! Ondanks dat ik op maandag met een kapotte auto bij de supermarkt stond, ging de rest van mijn week wel goed. Ik was druk met werk, maar genoot vrijdag van mijn vrije dagje waarop ik ging shoppen in Amsterdam. Verder heb ik vrijdag op zaterdagnacht op uitnodiging bij één van de Ibis hotels in Amsterdam geslapen waar ik je in deze Photo Diary alles over vertel. Benieuwd? Lees snel verder!


Op zaterdagavond spreek ik af met wat vrienden en vriendinnen omdat één van mijn vriendinnen jarig is en 22 jaar wordt. We drinken wat op het Museumplein bij ons favoriete plekje: de Premier. Omdat ik de hele dag al op stap ben geweest met mijn ouders, ben ik 's avonds aardig moe. Na een paar drankjes ga ik naar huis en ik slaap rond half 1.


Zondag is een chill dagje. 's Ochtends naar de kerk, lunchen met lekkere broodjes, even op bezoek bij mijn oma en de rest van de avond relaxen. Terwijl Tim op de bank The Walking Dead kijkt (wat ik veel te eng vind), lees ik mijn boek van Jill Mansell uit. Ik zit weer helemaal in de flow van het lezen en ik vind het zo leuk!


Maandag begint meteen lekker: voordat ik 's ochtends naar mijn werk rijd, doe ik nog even boodschappen bij de Albert Heijn. Als ik daarna mijn auto op wil starten, gebeurt er niets. Gelukkig is mijn vader automonteur en mijn reddende engel in dit soort situaties. Via de telefoon weet hij me uit te leggen hoe ik de motorkap moet openen (ja, zelfs dat wist ik niet) en moet ik kijken of het aan de accu ligt. Ja, dat blijkt inderdaad zo te zijn. Mijn vader is zo lief om in zijn auto te springen en mij op te komen pikken. We krijgen de accu weer voor even aan de praat, maar mijn vader neemt mijn auto mee naar de garage om er een nieuwe accu in te plaatsen en nu rijdt hij weer als vanouds!


's Avonds eet ik een restje van de dag ervoor: rijst met kip madras, zo lekker!


Ik werk bij een marketingbureau en ons kantoor ligt midden in de weilanden. Naast het pand staan een aantal fruitbomen met appels en pruimen die nu in volle bloei zijn.


Kijk mij eens even shinen in dat zonnetje.


Op dinsdagavond ga ik langs bij TapAsia, het restaurant waar ik van mijn 14e tot 19e levensjaar in de bediening heb gewerkt. Mijn oude baas heeft me gevraagd of ik de social media voor TapAsia wil verzorgen. Een hele leuke klus die ik met beide handen heb aangepakt. Sinds vorige week zorg ik ervoor dat de Facebook-pagina up to date blijft met leuke nieuwtjes, aanbiedingen en een kijkje achter de schermen. Je kunt hier de Facebookpagina bekijken enneh, vergeet 'm niet te liken! :-)


Terwijl we woensdag rustig in het zonnetje zitten te lunchen, komen er ineens een aantal legervliegtuigen laag overvliegen.


De baas trakteert op vis. Aangezien ik niet zo'n grote visliefhebber ben, ga ik gewoon voor kibbeling. Altijd lekker! (vooral dat sausje!)


's Avonds ga ik bij Tim eten. Hij is ziek, dus ik kom hem even verzorgen, haha :-) We eten broccoli, aardappeltjes en een boomstammetje en als toetje een Wolkentoetje, zoooo lekker!


Daarna duik ik samen met Tim zijn Engels boeken in. Sinds vorige week zit Tim weer in de schoolbanken, hij doet een deeltijdopleiding Bedrijfskunde naast zijn werk als commercieel werkvoorbereider. En ik help hem met zijn Engels huiswerk!


Donderdag: ijsjes eten omdat het zo warm is. Het is in ons pand ontzettend benauwd en bijna niet vol te houden.


Ook mijn bloemen hebben het er zwaar mee, zoals je ziet. Na minder dan een week kon ik m'n mooie bos bloemen al weggooien, omdat ze helemaal slap hingen door de hitte.


En ook ik heb moeite met dat warme weer. Ik kan slecht tegen de hitte, wil het liefst de hele dag onder de douche staan en voel me alles behalve productief. 's Avonds heb ik dan ook echt geen zin meer om te koken, dus maak ik kant-en-klare poffertjes uit de magnetron.


Vrijdag is mijn vrije dagje en daar ben ik héél erg aan toe na een lange, drukke en warme werkweek. Gelukkig is het op vrijdag ook een stuk koeler en sta ik 's ochtends om half 10 al in de supermarkt bij het drankengedeelte. Niet omdat ik alcoholist ben (voor het geval je je dat afvroeg :-)), maar omdat ik samen met vriendinnen op zaterdag een cocktailparty organiseer. Eén van mijn vriendinnen vierde in mei haar verjaardag en als cadeau gaven we een cocktailparty die nu op zaterdag wordt uitgevoerd.


Alle boodschappen liggen in de koelkast en daarna kan ik meteen door naar het station. Ik ga namelijk een middagje winkelen in Amsterdam met Sarah, één van mijn vriendinnen. Het is zo lang geleden dat ik in Amsterdam ben geweest en het is één van mijn favoriete Europese steden. Heel leuk om er weer een middagje rond te hangen en te shoppen.


Even een pitstop bij Le Pain Quotidien, op 5 minuten loopafstand van de Kalverstraat vandaan. We drinken heerlijke huisgemaakte ijstheelimonade en ik neem een versgebakken chocolate chip cookie, mjam!'s Avonds gaan we uit eten bij Rimini, mijn favoriete Italiaanse restaurant in de Lange Leidsedwarsstraat. In deze straat vind je tientallen restaurantjes waar je voor een prikkie pizza of pasta kan eten, maar Rimini is echt de beste. Voor €5 krijg je een mega lekkere pizza of een groot bord pasta. Smullen!


Als we onze buikjes rond hebben gegeten, gaan we met de tram naar het station. Daar hebben we onze bagage in een kluisje opgeborgen, omdat we die nacht bij het Ibis City Centre Stopera hotel verblijven. Ik ben uitgenodigd voor mijn blog en mocht iemand meenemen, dus Sarah is de gelukkige. Met onze bagage gaan we in de metro richting het Waterlooplein en vanaf daar is het een kleine 10 minuten lopen naar het hotel.


We krijgen een tweepersoonskamer op de begane grond met een prachtig uitzicht over de grachten. Kijk hoe tof!


's Avonds krijgen we een lezing van Goedele Leyssen die ons alles vertelt over hoe je zorgt voor een goede nachtrust en vooral hoe je de volgende morgen fris en fruitig op kunt staan. Dat hebben we wel nodig, want zoals je ziet, worden we de volgende ochtend om 07.00u verwacht in de ontbijtzaal.


We beginnen de dag met een sapje van Juice Brothers. Ik ga voor de Dutch Spice, die echt ontzettend lekker is! Ik voel me daarna meteen een stuk energieker.


Schrijfster en journalist Denise Kortlever komt iets vertellen over haar boek All Day Breakfast en vertelt ons wat de beste ontbijtjes zijn om je dag te beginnen en wat je vooral niet moet eten. Heel interessant!


Daarna is het tijd voor een work-out. En niet zomaar één, we gaan namelijk een Jumping Fitness work out doen op mini-trampolines. Misschien ken je dit filmpje wel, het geeft in ieder geval een goede impressie van wat we moeten doen. Het is echt ontzettend leuk om te doen en ja: het ziet er een klein beetje debiel uit, maar dat maakt het wel extra hilarisch.


Na een goede work out is het tijd om aan te vallen bij het ontbijtbuffet. De hotelontbijtjes vind ik altijd één van de leukste dingen van een hotelovernachting. En na het ontbijt is het alweer tijd om naar huis te gaan! Het was echt een hele leuke ervaring en ik wil Ketchum PR en het Ibis City Centre Stopera hotel van harte bedanken voor het verblijf en het goedverzorgde evenement.

De komende week heb ik nog vrij weinig gepland en dat vind ik HEERLIJK! Het is voor het eerst sinds maanden dat ik ook komend weekend nog niets gepland heb staan, dus het is nog een verrassing wat ik ga doen. Voor nu: een fijne zondag en alvast een fijne week! Liefs, Nicole

9 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke week! Wel balen van de auto natuurlijk... Haha, was Jumping Fitness wat? Met volhouden? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het echt ontzettend leuk om te doen en verrassend goed vol te houden! Het was een les van een half uurtje en toen we klaar waren dacht ik: Huh, nu al?! Echt een aanrader om een keer te doen! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 2. WAt een leuk overzichtje! Heel herkenbaar van het probleem met je auto. Ik zou ook geen idee hebben hoe de motorklep open moet. Dat ben ik snel na mijn afrijden weer vergeten ;)
  Geniet van deze week en van je nog lege weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah zo leuk dat je weer een hotel overnachting had, ik mis die nachtjes met bloggers haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat een tijden waren dat hè? Ik vond het ook super leuk om weer eens in een hotel te slapen, was weer gezellig zoals vanouds.

   Verwijderen
 4. Ik heb je helemaal niet zo lang gesproken vrijdag, maar leuk dat je er was!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahhh hoe leuukk weer een hotel eventje! Dat is ook weer lang geleden geweest joh. Anyway, leuke diary weer! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Balen van je auto, maar wel handig dat je vader je kon helpen dan.
  Wat een tof uitzicht had je daar vanuit je hotelkamer! Lijkt me leuk! En die Jumping Fitness lijkt me ook hartstikke leuk. Wil ik ook eens proberen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen