Nieuw! Essence Matt, Matt, Matt lipsticks


Het is echt eeuwen geleden dat ik voor het laatst een budget beautyproduct reviewde en hier een blogartikel over schreef. Om precies te zijn: mijn laatste review was in april dit jaar, oeps...! De laatste tijd probeer ik niet zo vaak meer nieuwe make-up. Ik heb inmiddels een aantal fijne basic producten verzamelt die ik keer op keer koop. Want ja, why change a winning team? 

Maar als de nieuwe collecties van de budgetmerken Essence en CATRICE in de winkel kloppen, begint mijn hart toch sneller te kloppen. Mijn liefde voor budgetproducten wakkert dan weer aan en ik weet niet hoe snel ik naar de winkel moest sprinten. Na het zien van deze review van Vera Camilla was ik helemaal enthousiast: nieuwe matte lipsticks van Essence, die moest ik uitproberen!Van links naar rechts: 02 Perfect Match - 03 Wow Effect - 05 Red-y or not?

In totaal zijn er zeven nieuwe matte lipsticks in het assortiment van Essence. Een paar maanden geleden introduceerde Essence ook al matte lipsticks, waar ik er toen eentje van heb gekocht. Ik gebruik die nog steeds regelmatig en ben echt verrast over de kwaliteit van zo'n budget matte lipstick!

Ik koos drie van de zeven kleurtjes die mij erg mooi leken. Twee basic tinten en een opvallende rode lipstick. Vandaag ga ik je vertellen wat ik ervan vindt!

Essence Matt, Matt, Matt lipsticks - €2,39 per stuk

02 Perfect Match is een mooie nudekleur. Hij doet me sterk denken aan één van de matte lipsticks uit de vorige collectie van Essence, die ik zelf ook heel erg fijn vind. 02 Perfect Match is een mooi, oudroze kleurtje die perfect mat is. Dit is echt zo'n kleurtje die je elke dag naar school of naar je werk kunt dragen.
03 Wow Effect is iets donkerder dan 02 Perfect Match en heeft een meer paarse ondertoon. De kleur is lastig vast te leggen op de foto, als ik de lipstick swatch is hij duidelijk paars (zie tweede foto) maar op mijn lippen valt hij een stuk neutraler uit.
Persoonlijk vind ik 02 Perfect Match mooier dan 03 Wow Effect, maar voor de rest is er niets mis met deze lipstick!
05 Red-y or not geeft je prachtige, klassieke rode lippen. Ik ben er dol op! Vroeger droeg ik regelmatig knalrode lipstick, nu doe ik dat niet meer zo vaak. Maar nu ik 05 Red-y or not heb geprobeerd ben ik weer helemaal fan van rode lippen. De lipstick heeft een koele, fuchsia-achtige ondertoon. Hij is iets minder mat dan de twee andere lipsticks die ik in dit artikel laat zien, maar ik vind hem alsnog prachtig!


Conclusie? Ik ben heel tevreden over deze nieuwe matte lipsticks van Essence. Er zijn zeven verschillende tinten, waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit. De lipsticks zijn romig, drogen niet uit en blijven goed zitten. Ik ben vooral fan van 02 Perfect Match, deze gaat zeker in mijn tas mee als every day lipstick!

Je vindt de Essence Matt, Matt, Matt lipsticks bij Kruidvat of Trekpleister voor €2,69 per stuk.

Welke van deze drie lipsticks vind jij het mooist?

9 opmerkingen:

 1. 02 is ook mijn favoriet, die ik heb ik ook uit de oude lijn! Hij blijft alleen niet zo goed zitten helaas, maar ik ben nu wel sterk geneigd om naar de Kruidvat te rennen en deze te proberen ;)

  verder wilde ik nog even zeggen hoeveel ik aan je artikel heb gehad over hoeveel het kost om op kamers te wonen! Ik ga binnenkort op uitwisseling naar Brighton en op die manier kon ik precies zien waar ik wel of niet rekening mee moest houden. Dus bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind 03 Wow Effect heel erg mooi door de paarse ondertoon die er in zit. Ik heb hier ook nog een paar lipsticks van deze matte lijn om te reviewen en ik hoop stiekem dat Wow Effect daar ook bij zit..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaaaauw, ze staan je alle drie enorm mooi! Die tweede is denk ik mijn favoriet. Ik krijg meteen zin om ook lippenstift op te doen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat zijn deze lipsticks mooi! Ik moet dringend naar de Kruidvat denk ik zo! De eerste is mijn favorietje! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauwie, wat een mooierds en wat een mooie dekking vind ik! Staan je heeeel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral de eerste lipstick vind ik heel mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen