Maandelijkse uitgaven: augustus - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Maandelijkse uitgaven: augustusIk heb al ruim een jaar een relatie met mijn vriend. Dat gaat heel erg goed, maar als er één ding is waar we het niet over eens kunnen worden, dan is dat de TV. We hebben het echt geprobeerd: samen een film kijken, een TV-programma of serie volgen... maar het is gewoon niet ons ding. Beiden zijn we geen echte televisiekijkers en áls we een film of serie kijken, dan ligt onze smaak qua programma's nogal ver uit elkaar.

Maar er is nu een programma die we allebei heel erg leuk vinden en als ik voor mezelf spreek, is het een beetje mijn guilty pleasure geworden. Ik heb het over het programma Hoeveel ben je waard op SBS6. Presentator Victor Brand plukt mensen van de straat met de vraag: "Hoeveel ben je waard?" Vervolgens gaat hij met ze mee naar huis om hun financiële situatie compleet uit te pluizen. Hoeveel is hun huis en inboedel waard? Wat zijn hun schulden? Wat is hun inkomen? Ik vind het stiekem heel erg leuk om een kijkje te nemen in andermans portemonnee.

Na het kijken van dit programma was ik weer helemaal gemotiveerd om ook mijn maandelijkse uitgaven op een rijtje te zetten en deze met jullie te delen. En ik kan je vertellen: het werkt zo motiverend, maar ook heel erg confronterend! Doordat je precies ziet wat je elke maand uitgeeft, word je heel erg bewust van je uitgaven en zie je meteen waar je zou kunnen besparen.

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste Last Week's Budget artikel, dus bij deze gewoon een compleet maandoverzicht van mijn uitgaven van de maand augustus!

Vaste lasten: €572,57
Wat is het toch handig om maandelijks vaste uitgaven te hebben. Deze kun je zo opschrijven en je weet elke maand precies wat je op zij moet leggen voor je vaste lasten. In augustus waren mijn vaste lasten als volgt:

- Autoverzekering: €66,78
- Zorgverzekering: €75,50
- Inboedelverzekering: €8,25
- Wegenbelasting: €20
- Abonnement mobiel: €24,04
- Goede doelen: €20,50
- Huur: €357,50

Kleding: €20,90
Mijn kledingkast is afgelopen maand bijna niet aangevuld, ik heb me heel erg ingehouden wat betreft het kopen van kleding. Dat heeft wel een applausje verdiend, al zeg ik het zelf :-) In totaal heb ik €20,90 uitgegeven aan een wit kanten hemdje, een giletje en een armband.

Boodschappen: €127,40
Ik heb de afgelopen maand echt ontzettend vaak boodschappen gedaan. Normaal gezien ben ik zo iemand die één keer in de week een hele lading boodschappen in één keer koopt, zodat ik na mijn werk niet meer naar de supermarkt hoef. Afgelopen maand ging dat echter heel anders, want ik heb in totaal 8 keer boodschappen gedaan. Dat klinkt misschien weinig, maar als je bedenkt dat ik ook nog een week op vakantie ben geweest, is het voor mijn doen echt heel erg vaak: gemiddeld zo'n drie keer in de week.

Ik had ook het idee dat ik een vermogen aan boodschappen had uitgegeven afgelopen maand. Maar wat bleek? Dat viel ontzettend mee! Ik reken voor mezelf een maandelijks budget van €150 voor boodschappen. De afgelopen paar maanden zat ik daar elke keer overheen. En deze maand? €127 op de teller aan boodschappen. Dat is nog eens netjes! Natuurlijk ben ik wel een week op vakantie geweest, maar toch valt het me heel erg mee.

Tanken: €83,15
Wat betreft benzine, betaal ik elke maand ongeveer hetzelfde. Meestal moet ik mijn tank twee keer per maand volgooien en betaal ik gemiddeld iets meer dan €40 voor een volle tank.

Leuke dingen doen: €69,80
Ik heb heel veel gezellige dingen gedaan met vrienden de afgelopen maand: veel op terrasjes gezeten, geluncht, uit eten geweest... in totaal heb ik in augustus €69,80 betaald aan leuke dingen.

Cadeautjes: €100
Zusje die naar Frankrijk vertrekt voor een half jaar, een vriend die jarig is en ook nog eens mijn eigen vriend die een jaartje ouder is geworden... augustus was een dure maand qua cadeautjes. Maar hé, ik heb er zelf ook nog een beetje van kunnen genieten, want één van de cadeaus voor mijn vriend was uit eten. En natuurlijk had ik mezelf ook uitgenodigd voor het etentje... ;-)


Vakantie: €280
De vliegreis en het verblijf tijdens mijn vakantie op Rhodos met vriendinnen, had ik in juni al betaald. De kosten die je hierboven ziet staan, zijn puur de kosten die we hebben gemaakt tijdens de vakantie zelf. Het is volgens mij de duurste vakantie geweest die ik ooit heb gemaakt. Rhodos is nu eenmaal geen goedkoop eiland en we hebben ook ontzettend veel gezien en gedaan, dus elke euro was het waard.

Uiteindelijk heb ik €280 uitgegeven aan eten, drinken, activiteiten en shoppen op Rhodos.

Overig: €147,99
Dan is er ook nog de categorie 'overig' waarin alle dingen vallen die niet onder te verdelen zijn in de bovenstaande categorieën. Ik kocht een toffe opbergkist voor mijn kamer bij de Karwei (€80), boeken op de rommelmarkt (€10), een nieuwe SD-kaart voor mijn camera (€17,99), een snorkelset voor mijn vakantie op Rhodos (€15) en ik moest mijn OV-chipkaart opladen (€25).'

Totale uitgaven: €1401,81. 


Tja, als je dat zo op een rijtje zet, is dat een flink bedrag aan uitgaven. Natuurlijk ga ik (jammer genoeg) niet elke maand op vakantie, dus normaliter geef ik niet zo'n groot bedrag per maand uit. Ik hoop dat jullie het weer interessant vonden om mijn maandelijkse uitgaven te zien!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om te lezen dit! Zo'n vakantie hakt er idd in qua uitgaven, maar dat is natuurlijk alles waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer heel erg interessant om een kijkje te nemen in je uitgaven! Blijven zulke leuke artikelen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen en wat heb jij goed overzicht op je uitgaven zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 280 voor een hele vakantie wauw hoe krijg je het toch voor elkaar haha ik ga 11 dagen half pension naar lanzerote maar ik ben wel 800 euro lichter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem5.9.16

  Wat leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het ook altijd wel leuk om andermans uitgaven te bekijken. En vind dat je tijdens je vakantie echt wel mag genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 280 euro voor een hele vakantie, guuuurl how do you do that :/ Verder vind ik dit soort artikelen wel echt leuk om te lezen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit soort artikelen echt heel leuk en interessant om te zien. Ik vind het zelf nog een beetje te confronterend om het zo op te schrijven haha. Het bedrag onderaan is inderdaad behoorlijk, maar dat is ook niet zo gek als je huur betaald, boodschappen moet doen en afgelopen maand op vakantie bent geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha ik moest echt lachen toen je zei dat 280 je duurste vakantie ever was. Dat komt eerder dicht in de buurt van mijn goedkoopste vakantie, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Victoria12.9.16

  Die 280 euro is als ik het goed lees zonder de reis en verblijf. Want dat was in Juni al betaald. Het zijn dus puur de uitgave daar.. Hoop geld alhoewel ik moet zeggen dat het me alles meevalt met wat jullie volgens mij gedaan hebben :) en een vakantie is een hoop waard aan leuke herinneringen!

  Ik vind dit soort blogs overigens ook erg leuk dus keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi! heel erg leuk dat je dit met je lezers deelt! ik heb je blog opgeslagen in mijn favorieten, dus probeer vaker je blogs te lezen! xx Lisanne

  Mijn blog: http://lisannebrouwer.weebly.com
  Instagram: lifestylelisanne

  BeantwoordenVerwijderen