9 dingen die op mijn travel bucketlist staan! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

9 dingen die op mijn travel bucketlist staan!Woeeeh, nog maar een paar dagen en dan ga ik op vakantie naar Rhodos! Het is al mijn derde zonvakantie dit jaar (luxeprobleem, I know) maar daardoor niet minder leuk. Samen met drie vriendinnen vertrek ik volgende week donderdag naar het zonnige Rhodos. Er staan ons drie dingen te wachten: zon, zee en gyros. Kortom: daar ga ik me ongetwijfeld vermaken!

Ik ben dol op reizen. Ik houd ervan om een nieuw land te ontdekken, me te verdiepen in de cultuur en te genieten van alle leuke dorpjes en stadjes die het land te bieden heeft. Er zijn nog heel veel dingen die ik wil doen op het gebied van reizen. Welke dingen dat precies zijn, vertel ik je vandaag in dit artikel!

1. Snorkelen
Geloof het of niet, maar ik heb nog nooit gesnorkeld. Toen ik klein was, heb ik ooit een angst ontwikkeld voor vissen en stiekem ben ik nog steeds een beetje bang voor die glibberige beesten. Maar als ik alle verhalen hoor van mensen die wél gesnorkeld hebben, kan ik niets anders zeggen dan dat het mij ook geweldig lijkt.
Ik heb inmiddels een snorkelset besteld (voor maar €15 via Decathlon!) dus het lijkt erop dat ik volgende week eindelijk ga snorkelen, aaah!

2. Naar het oosten van Turkije
Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je ongetwijfeld dat Turkije mijn lievelingsland is. Ik heb er zelfs een half jaar gewoond voor mijn studie. Ik heb inmiddels al veel plekjes gezien van Turkije in het westen en zuiden van het land, maar ik wil ook nog graag naar de oostkant van Turkije. De busrit van Istanbul richting het oosten schijnt naast héél erg lang ook héél erg mooi te zijn. Ik ben heel benieuwd hoe het oosten van Turkije eruit ziet. Als het allemaal weer wat rustiger wordt in Turkije, zou ik heel graag die kant op gaan om dat gebied te verkennen.


3. Chillen op de Malediven
Ik denk dat iedereen wel eens zo'n foto heeft gezien als deze hierboven: de leuke huisjes op het water. Wat een paradijsje! Ik ben er sinds een tijdje achter dat dit op de Malediven is en sindsdien wil ik niets liever dan zo snel mogelijk hierheen gaan. Lijkt me zoooo mooi en fijn en leuk!

4. Fietsvakantie
Mijn moeder en zusje hebben het een aantal keer gedaan, maar ik nog nooit: op fietsvakantie! Ik ben nou niet echt een sportief type, maar ik houd er wel van om even back to basic te gaan. Het lijkt me heel tof om met beperkte bagage, een tent en een fiets een mooi stukje van Nederland te ontdekken. Ik ga eens kijken of ik mijn vriend hiervoor kan optrommelen en wie weet gaan we deze maand nog wel op fietsvakantie. Hij heeft een racefiets en zoals je een tijdje terug ook al in één van mijn blogs hebt kunnen lezen, heb ik er ook over na gedacht om er één aan te schaffen. Het lijkt me nog steeds héél tof, maar het is zo duur!

5. Alleen reizen
Als je mijn Istanbul-studie-avontuur niet meetelt, heb ik nog nooit eerder alleen gereisd. Ik ben iemand die altijd prima alleen kan zijn en het lijkt me ook altijd nog heel tof om zelf op reis te gaan. Gewoon, voor een aantal dagen naar een bestemming en je dan in je eentje redden.

6. Wildkamperen
Ik heb ruim tien jaar van mijn leven gekampeerd in ons koude kikkerlandje en dat vond ik altijd ontzettend leuk. We stonden altijd op gezellige campings waar genoeg te doen was. Maar wat weer een ander avontuur is, is wildkamperen. In Nederland is wildkamperen in principe verboden, maar er zijn een aantal plekken waar het wel mag. Ook in andere landen is het vaak gewoon toegestaan om in het wild te kamperen.

7. Srprs.me vakantie
Een vakantie boeken zonder dat je weet waar je heen gaat... dat lijkt me nog steeds heel erg leuk om een keer te doen! Inmiddels is dat mogelijk door een reis te boeken via Srprs.me, ik denk dat veel van jullie het inmiddels wel kennen. Het lijkt mij dan leuk om de mega cheape "Broke"-vakantie te boeken, speciaal voor de mensen met een klein budget. Ik ben heel benieuwd waar je dan uitkomt!

8. Taalcursus volgen
Ik heb altijd al Spaans willen leren. En waar kun je een taal nu beter leren dan voor een langere periode naar dat land te gaan? Het lijkt me heel tof om voor een paar maanden in Spanje te verblijven en daar de taal te leren. Een oud-huisgenootje uit Istanbul woont in Granada en na zijn verhalen wil ik daar maar al te graag een keer heen.

9. Naar Nice & Marseille
Ik ben altijd al benieuwd geweest naar de zuidkust van Frankrijk en zowel Nice als Marseille lijken me prachtig. En laat ik nu net een zusje hebben die na de zomer stage gaat lopen in Nice. Nu kan ik geen excuus meer bedenken om er niet heen te gaan. Ik hoop in oktober of november een lang weekendje langs te gaan bij mijn zusje, ik ben heel benieuwd!

Wat staat er op jouw reisbucketlist?  


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

6 opmerkingen:

 1. Snorkelen is echt zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa Nice is onwijs mooi, daar ben ik een aantal maanden geleden een weekendje weg geweest. Wat gaaf dat je zusje daar stage gaat lopen zeg! En over een week vertrek ik naar Marseille, het lijkt mij daar ook super gaaf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aahh het lijkt mij echt super gaaf om een keer te snorkelen. Mij lijkt het stiekem ook wel erg eng!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dingen staan er tussen! Mij lijkt het ook echt heel tof om een keer te snorkelen en om alleen op vakantie te gaan! Zo vind je echt die rust even helemaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ik heb ook een aantal dingen op mijn travel bucketlist, waar een taalcursus zeker een van is. Het allergrootste puntje is alleen reizen/backpacken Down Under/en voor een jaar weggaan. Dat hoop ik allemaal in één keer te kunnen doen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een fietsvakantie is super leuk, zeker op de racefiets :-)
  Als je wilt beginnen op de racefiets kijk dan rond op marktplaats! Daar staan genoeg leuke, betaalbare fietsen op. Zo ben ik ook begonnen. Mocht je het toch niet leuk vinden, heb je iig niet veel geld aan uitgegeven en kun je t weer doorverkopen.
  In Veenendaal/Ede heb je keuze zat. Het is heel leuk racefietsen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen