Last Week's Budget #35 | Twee keer tanken in één week?!


Welkom bij een nieuwe Last Week's Budget! Degenen die mij al langer volgen, weten natuurlijk al wat deze rubriek inhoudt, maar voor de nieuwe bezoekers (hoi!) zal ik het even uitleggen. Elke maandag geef ik je een kijkje in mijn portemonnee en laat ik je zien wat ik afgelopen week heb uitgegeven en hoe ik op mijn uitgaven heb bespaard.
Zo hoop ik jou te inspireren om ook je inkomsten en uitgaven bij te houden. Je ontdekt dan precies waar (te) veel geld heen gaat en waar je best wat meer geld aan kunt besteden als het zou moeten.

Afgelopen week deed ik weer boodschappen bij de Turkse supermarkt (mijn nieuwe lievelingssupermarkt!), tankte ik maar liefst twee keer en ging ik op kledingjacht... Maar of ik ook met een stapel kleding thuis kwam? Dat lees je in een nieuwe Last Week's Budget!

Boodschappen: €33,24
In de Last Week's Budget van vorige week vertelde ik het al: ik ben helemaal gek op de Turkse supermarkt! Ook deze week heb ik mijn slag weer geslagen. Voor iets meer dan 10 euro kocht ik: drie paprika's, een kilo appels, drie bananen, twee courgettes, een Turks brood, dadels, drie komkommers en een doos aardbeien. Super veel lekkere (en gezonde!) dingen voor heel weinig geld.

De rest van mijn wekelijkse boodschappen deed ik bij de Lidl. Naast de Turkse supermarkt is dat ook één van mijn favoriete winkels omdat de kwaliteit van de producten relatief goed is en alles natuurlijk enorm goedkoop is. Het enige nadeel is dat je er niet altijd alles kunt vinden en ik sommige producten toch het liefst van A-merken koop (bijvoorbeeld specifieke chips of frisdrank)
Maar deze week kon ik al mijn boodschappen halen bij de Lidl! Broodbeleg (eindelijk heb ik weer pindakaas!), tussendoortjes en vooral vlees is heel goedkoop. Zo kocht ik 500 gram gehakt voor maar €1,99 en 500 gram shoarma voor €2,59. In totaal was ik bij de Lidl €23,15 kwijt.

Benzine: €70,80
Twee keer tanken in één week, dat komt niet zo heel vaak voor. Maar ja, ik rijd ook niet elke week van Ede naar Texel (wat meer dan 180km is!) Op maandag tank ik voor €38,28 (€1,32 per liter) en op zondag moet ik alweer tanken, voor €32,52 (€1,41 per liter) dit keer. Gelukkig krijg ik van mijn werk de reis naar Texel helemaal vergoed, dus dat kan ik straks weer bij mijn inkomsten optellen!

Mobiel abonnement: €24
Mijn mobiele abonnement wordt weer afgeschreven, precies €24 deze maand!

Cadeautjes: €8,99
Tim's opa is jarig en als cadeautje koop ik bij de bloemenzaak een hele mooie bloembak met daarin hyacinthen.

Verzorgingsproducten: €4,27
Op vrijdagavond ga ik naar het centrum, aangezien het in Ede altijd op vrijdagavond koopavond is. Bij de Kruidvat koop ik een nieuwe fles nagellakremover van Kruidvat's eigen merk (€1,89). De tandpasta van Prodent is in de aanbieding (2+2 gratis), dus sla ik meteen vier nieuwe tubes in, zodat ik de komende tijd weer even kan poetsen!

Kleding: €14,99
Over 2,5 week ga ik al op vakantie en ik had gehoopt in het centrum een hele berg met zomerkleding te scoren. Maar je raadt het al: dat viel vies tegen. Ik heb onwijs veel gepast, maar kwam uiteindelijk thuis met maar één kledingitem: een donkergrijs, kort broekje van de H&M. Daar ben ik wel heel blij mee: het is een mooi, hoog model en zit super lekker! Aanstaande woensdag ben ik vrij, dus dan ga ik naar Veenendaal in de hoop daar wél zomerkleding te vinden.

Overige: €7,37
Bij de Blokker koop ik inpakpapier die ik ga gebruiken voor de Instaswap waar ik dit jaar voor het eerst aan mee doe. Benieuwd wat de Instaswap is? Dat kun je hier lezen. Ik koop drie super leuke en vrolijke rollen inpakpapier die maar €0,79 per stuk kosten.

Mijn vorige bos tulpen heeft bijna twee weken gestaan, wat echt super lang is voor tulpen. Blijkbaar heb ik ze met liefde verzorgd, haha. Op zaterdag kocht ik op de markt weer nieuwe bloemen voor deze week. 30 rood/oranje tulpen voor €5! Ik heb de tulpen verdeeld over twee vazen, dus het is gezellig vol met bloemen in mijn kamer, love it!

Totaal: €163,66

4 opmerkingen:

 1. Blijft gewoon een heerlijke rubriek om te lezen! Hele goede tip ook om bij de Turkse supermarkt groente en fruit te kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om dit te lezen! Ik zou mijn uitgaven ook wat beter bij moeten houden..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je zo weinig vakantiekleding hebt kunnen vinden, maar wél goed voor je portemonnee natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh ik keek al uit naar deze post. Ik blijf 'm interessant vinden. Ik kan trouwens niet klikken op je instaswap verhaal, ik zie geen klik link?

  BeantwoordenVerwijderen