Last Week's Budget #30 | Twee keer uit eten en héél veel kleding kopen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #30 | Twee keer uit eten en héél veel kleding kopen



Oh jongens, ik ben de afgelopen week een beetje los gegaan vrees ik. Ik heb echt ENORM veel gekocht en als ik zeg ENORM veel, dan bedoel ik ook enorm veel. Vooral als je bedenkt dat ik gewoon vier dagen op kantoor heb gewerkt. Waar ik die tijd vandaan haal om te winkelen...? Dat vraag ik mezelf ook wel eens af, maar het lukt me elke keer weer... :-)

Op vrijdag was ik vrij en moest ik een dekbedovertrek ophalen bij JYSK in Veenendaal. En ach, als je toch in de stad bent, kun je beter meteen wat andere winkels bekijken, toch? Je raadt het al: ik ben héél erg goed geslaagd en kocht een heleboel leuke spulletjes. Ben je benieuwd wat ik allemaal heb gekocht en wat ik heb uitgegeven? Lees dan snel verder!

Eten & drinken: €36,22
Op maandagochtend doe ik weer boodschappen bij de Albert Heijn. Ik haal weer kaas (ik kan niet leven zonder), Surinaamse eiersalade, een vers broodje en twee pakken koekjes (oeps, doei gezonde voornemens). In totaal ben ik €6,57 kwijt.

Op vrijdag ben ik in het centrum van Veenendaal te vinden en haal ik bij de Albert Heijn twee broodjes (€1,30). 's Avonds ga ik met Tim eten bij de McDonald's. Ik neem een grote portie boerenfriet met fritessaus (€3) en een Chili Chicken (€1). Nu vraag je je misschien af hoe het kan dat ik alsnog €15,55 kwijt was bij de McDonald's. Tja, dat heb je als je zegt dat je trakteert en je vriend gewoon drie burgers naar binnen stopt!

Op zaterdagochtend ben ik al héél vroeg op het station omdat ik naar mijn zusje in Maastricht ga. Om op te warmen koop ik een grote thee (€1,80). 's Middags drinken we nog wat op een terrasje (€5), maar om de één of andere miraculeuze reden is die €5 weer netjes teruggestort op mijn rekening, haha! We gaan aan het einde van de dag uit eten bij Fresh, een super leuk restaurantje waar ze mega lekkere burgers hebben. Ik neem een burger met bacon, sla, tomaat en cheddar cheese en samen met m'n zusje drinken we een fles water leeg. In totaal ben ik €11 kwijt.

Mobiel abonnement: €24
Mijn mobiele abonnement wordt weer afgeschreven. Deze keer is het een mooi rond bedrag: €24. Af en toe komen er wat extra kosten bij omdat ik voor mijn werk wel eens naar het buitenland moet bellen, maar zo te zien heb ik deze maand met niemand uit het buitenland gesproken... :-)

Borg + huur: €700
Jaaaaaa, ik ben de dagen aan het aftellen! Nog maar vier nachtjes slapen en dan is het zover: ik ga verhuizen! Op donderdagavond krijg ik de sleutel van mijn nieuwe kamer, op vrijdagochtend ga ik verven en 's avonds gaan we alle meubels en dozen erin zetten. Ik betaalde alvast borg en één maand huur. Ik ga €350 per maand betalen, echt onwijs goedkoop voor een kamer van bijna 22 vierkante meter!


Kleding: €74,72
Ik had niet echt kleding nodig maar juist als je niets nodig hebt, zie je ineens allerlei leuke dingen. Ik ben dan ook héél goed geslaagd toen ik vrijdag ging winkelen. Ik heb twee nieuwe broeken gekocht: een lichtblauwe spijkerbroek bij ZARA (€19,95) en een donkerblauwe spijkerbroek bij de C&A (€19,90). Bij de Mango koop ik een mooi blousje in de sale (€9,99), bij de C&A een leuk zwart-wit gestreept T-shirtje (€14,90) en tot slot koop ik bij (jawel) Wibra een hemdje voor €6,99.

En last but not least: een hele mooie hoed bij de ZARA voor €2,99!

Interieuritems: €35
Dit wordt zonder twijfel dé eyecatcher van mijn interieur: de vintage salontafel die ik via Marktplaats heb gekocht voor €20! De vorige eigenaresse had hem ook ooit via Marktplaats gekocht, opgeknapt en wit geverfd. En nu staat hij binnenkort in mijn eigen kamer, jeej!

Verder koop ik bij de JYSK in Veenendaal een heel tof dekbedovertrek die nu in de sale is voor maar €15. Hij is donkergrijs met wit en heeft een grafische print. Past perfect bij de rest van mijn kamer en in het bijzonder de kussentjes met grafische print die ik heb gekocht!

Goede doelen: €15,50
Mijn maandelijkse bijdrage voor de goede doelen die ik steun, wordt ook weer afgeschreven. Ik doneer maandelijks geld aan KIKA, Amnesty International en de Alzheimer stichting.



Stationery: €23,45
Ik ben de laatste tijd weer helemaal into knutselen & DIY-en. Als je acht uur per dag achter een beeldscherm doorbrengt, is het best lekker om 's avonds even iets anders te doen en dus heb ik mijn creatieve hobby weer opgepakt.
Bij de Pipoos, een schattig hobbywinkeltje in Veenendaal koop ik een kalligrafiepen van Bruynzeel met vier verschillende opzetstukken en inktvullingen voor €19,95. Hij werkt echt onwijs goed en ik ben er heel erg blij mee!
Bij de HEMA koop ik een nieuw notitieboek die ik ga gebruiken als vakantiedagboek (€2), een velletje stickers (€0,50) en zeven verschillende minizakjes (€1).

Overig: €12,50
Nu ik geen studenten OV meer heb, is treinreizen ineens een stuk duurder voor mij geworden. Afgelopen zaterdag ging ik naar mijn zusje in Maastricht en als ik de volle prijs zou betalen, zou ik €50 kwijt zijn voor een retourtje. Daar had ik natuurlijk geen zin in! Gelukkig kun je bij Kruidvat nu een treinkaartje kopen voor €13,99 waarmee je op een zaterdag of zondag door het hele land kunt reizen. Omdat ik ook nog 150 punten op mijn voordeelkaart had staan, hoefde ik nog maar €12,50 voor het treinkaartje te betalen!

Totaal: €921,39

De afgelopen weken/maanden heb ik best een beetje als een prinsesje geleefd. Ik woonde thuis en werkte full time, waardoor ik maandelijks ineens een flink bedrag op mijn rekening had staan. Nu ik vanaf volgende week op mezelf woon, maandelijks huur moet betalen, boodschappen en mijn autoverzekering, besef ik me dat m'n luxeleventje een beetje voorbij is en dat ik weer wat meer op mijn uitgaven moet gaan letten!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend goed om je uitgaven zo uit te schrijven, het geeft zoveel meer inzicht! Ik zet mijn uitgiften wel altijd in een programma. Maar dat is niet zo overzichtelijk als dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat je wel lukken om meer op je uitgaven te letten! Zeker met je blog als je dit soort artikels blijft schrijven. :-) Geeft je toch wat meer inzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is ontzettend interessant en handig om te lezen!:) Wat fijn dat je gaat verhuizen, dat verschil in huur is enorm!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel uitgaven deze week, maar ook veel leuke dingen gescoord! Het lukt je vast wel straks als je op kamers woont, ons lukt het ook met inmiddels 3 kinderen ;) Zolang je het overzicht houdt, dan zit je goed! Alvast succes met de verhuizing vrijdag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik herken het helemaal.. Ik leef wat dat betreft ook als prinsesje. Woon nog thuis en alles wat ik verdien mag ik ook zelf spenderen. Toch wordt het tijd dat ik nu beter ga opletten en meer ga sparen. Want anders kan ik mijn backpackreis ook wel vergeten haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoveel bewondering voor jou, dat je het allemaal uitschrijft. Dat is eigenlijk iets wat ik ook moet doen, helemaal nu we dubbele lasten hebben (huur en hypotheek) raakt mij salaris er wel extra snel doorheen haha. Ik ben in ieder geval echt super geïnspireerd door jou, dank je wel dus daarvoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha als een prinsesje geleefd leuk! en weer leuk onder elkaar gezet! ik herken het hoor wanneer je nog thuis woont kan je veel meer doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als je thuis woont leef je inderdaad als een prinsesje haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk voor te lezen, je hebt veel leuke spulletjes gescoord en inderdaad als je nog thuis woont leef je inderdaad als een prinsesje en soms mis ik dat wel :)!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat goed dat je dat zo bijhoudt! Ik doe dat ook, maar met de hulp van ynab.. Moet je zeker eens proberen. Ik schreef er ook al een artikel over..

    BeantwoordenVerwijderen