Photo Diary #63 | Zusje jarig, vakantie boeken en een dagje naar Maastricht - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #63 | Zusje jarig, vakantie boeken en een dagje naar MaastrichtAfgelopen week was het wel héél stil op mijn blog! Ik was druk met werk en had geen tijd om te bloggen. Maarrr, er staat nu weer een gloednieuwe Photo Diary voor jullie klaar! Op het moment dat ik deze Photo Diary in elkaar zet (zaterdagavond), heb ik nog een treinreis van twee en half uur voor de boeg. Ik ben namelijk een dagje in Maastricht geweest bij mijn zusje, die daar studeert. Verder boekte ik mijn tweede vakantie van dit jaar (wat een luxe!), vierde de verjaardag van mijn zusje die alweer 19 jaar werd, speelde ik Rummikub, kocht ik ein-de-lijk een kalligrafiepen én ging ik een dagje winkelen in Veenendaal. Kijk je mee naar mijn week?De week begint héél erg goed, want Tim en ik boeken onze vakantie! Nu we allebei full time werken en Tim (gelukkig!) niet vast zit aan de bouwvakvakantie, ondanks zijn baan bij BAM, kunnen we op vakantie gaan wanneer we willen.
We hadden al besloten dat we graag naar Turkije wilden en uiteindelijk is het Alanya geworden. We verblijven in een heel nieuw en modern appartementencomplex inclusief zwembad. We gaan begin juni en ook mijn verjaardag vieren we in Alanya, super leuk! Het wordt de 7e keer in Turkije voor mij, maar het gaat nooit vervelen.


Op zondagmiddag spelen we een potje Kolonisten bij vrienden.


Als ik met Tim weer naar huis rijd, zet Tim spontaan de auto langs de kant en even snap ik niet wat er aan de hand is. Wat blijkt? Tim ziet een hele dikke auto op een oprit staan (het zou mij niet opvallen). Daar moet hij natuurlijk even foto's van maken en als we de auto op internet op zoeken, ontdekken we dat hij 1,3 miljoen euro kost! Echt niet te geloven dat iemand zoveel geld uitgeeft aan een auto.


Mijn OTTO bestelling komt binnen! Ik heb een aantal broeken besteld en een trui, maar het zit allemaal niet goed, dus moet ik het allemaal weer terugsturen.


Op zondagavond pak ik nog even snel de cadeautjes in die ik voor mijn zusje heb gekocht. Op maandag is ze namelijk jarig!


Ik neem twee uurtjes eerder vrij van werk, zodat ik 's middags bij de verjaardag van mijn zusje ben. Mijn oma's komen langs en we eten taart die mijn zusje zelf heeft gebakken. Een monchoutaart met een bodem van theebiscuit en jam, bananen en kersen. Onwijs lekker!


Dit is een waarschuwing voor alle mensen die - net als ik - denken dat lange vingers met kaneel lekker zijn. Dat is het dus niet. Ik vind ze niet te eten!


Op maandagavond komt Tim bij ons eten en spelen we samen met mijn zusje Rummikub, natuurlijk win ik allebei de potjes!


Het jarige Jetje!


Naast een nieuwe paraplu en een douchegel van The Body Shop, krijgt Marlinde van mij drie surprise-eieren. Het maakt niet uit hoe oud je bent, dit is echt het beste cadeau om te krijgen. Er zit ook nog eens een super leuk speeltje in die je in elkaar moet zetten!


Als je mijn blog volgt, dan weet je het vast: ik ben al een tijdje bezig met kalligrafie. Voor Sinterklaas kreeg ik van Tim drie kalligrafiestiften, maar ik vond het tijd om nu eens een echte kalligrafiepen te kopen. Deze kalligrafiepen met vier verschillende diktes pennen koop ik voor €20 bij een hobbywinkel, van het merk Bruynzeel.


De rest van de avond ben ik aan het experimenteren met mijn kalligrafiepen en begin ik alvast aan mijn reisdagboek die ik bij wil houden tijdens mijn twee vakanties dit jaar.


Op woensdag komt er een pakketje van eBay binnen: de washitape die ik een week of drie geleden heb besteld. Het zijn 27 velletjes met allerlei verschillende printjes en formaten. Super leuk! En dat voor iets meer dan €1.


Het is de hoogste tijd om mijn haar te verven. Op woensdagavond doe ik snel de verf erin en ik ben binnen no time klaar. Het is een stuk donkerder geworden dan ik had verwacht, maar na een paar keer wassen wordt het automatisch wat lichter.


Vrijdag is mijn vrije dag waar ik héél erg aan toe ben! Ik sta 's ochtends aardig bij tijd op, omdat ik die dag wil gaan winkelen in Veenendaal. Ik ontdek dat mijn mobiel bijna leeg is en wil hem aan de oplader doen, maar... die heb ik nog op mijn werk laten liggen. Heel erg dom!


Gelukkig ben ik toch al van plan om in Veenendaal te gaan winkelen, dus rijd ik eerst naar kantoor om mijn mobiel op te laden en dan rijd ik door naar het centrum. Ik vind het heerlijk om in m'n eentje te winkelen en in totaal heb ik wel 4 uur door de stad gelopen! 


En ik ben heel goed geslaagd! Bij de ZARA heb ik al jaren niets meer gekocht. De collectie valt me altijd tegen en het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt. Maar nu zie ik ineens een heleboel leuke dingen! Uiteindelijk koop ik een nieuwe spijkerbroek die mooi strak zit (€19,95) en deze hoed. Normaal kost de hoed €30 maar hij was nu afgeprijsd waardoor hij nog maar €3 kostte! Ja echt! Het randje met veertjes wat op de hoed zit, vind ik niet zo mooi, maar ik ben van plan om die er af te slopen en er een zwart lint omheen te doen. Een hele leuke budget aankoop!


Heel erg blij met mijn hoedje!


Uit zijn werk komt Tim eerst langs mij. We rijden samen richting Arnhem, wat is het toch een feestje om op de Veluwe te wonen, het is er prachtig.


We gaan een salontafel ophalen die ik via Marktplaats heb gekocht. Ik ben er onwijs blij mee, het is echt een uniek exemplaar. Ik kan niet wachten om vrijdag te gaan verhuizen en dit weekend mijn nieuwe huisje in te richten, aaah!


Samen met Tim ga ik heel romantisch uit eten bij de McDonald's :-). We hebben al de hele week zin in McDonald's voedsel en na een week werken, hebben we dat wel verdiend toch? Ik probeer de nieuwe boeren friet van de McDonald's, maar die valt stiekem toch een beetje tegen. Je betaalt er een stuk meer voor dan voor de normale friet en veel verschil qua smaak proef ik niet.


Op zaterdagochtend gaat mijn wekker al om kwart over 7. Dat doe ik uiteraard niet zomaar, er staat namelijk een tripje naar het zuiden van ons land op het programma. Om kwart over 8 ben ik al op het station. Ik ga naar mijn zusje in Maastricht, voor de "Brusjesdag" (broertjes/zusjesdag) van haar studentenvereniging.


Eerst maar eens opwarmen met thee, want het is super koud!


Eenmaal aangekomen gaan we eerst naar de sociëteit van haar vereniging voor lunch. Heel erg leuk om te zien waar mijn zusje doordeweeks uithangt! We krijgen een vel met daarop 44 opdrachten die we moeten uitvoeren in de stad. Een kale man over zijn hoofd aaien, bij de Albert Heijn iets kopen wat minder dan €0,15 kost, een menselijke piramide maken op het Vrijthof en (zoals je op bovenstaande foto ziet): bij een vreemde achterop de fiets springen.En wat is Maastricht mooi! Het is mijn eerste keer in deze stad, maar ik zie een heleboel leuke plekjes!De dag sluiten we af met een bier cantus (echt mijn ding, maar niet heus) en daarna gaan mijn zusje en ik uit eten bij Fresh, een hele leuke burger tent nét iets buiten het centrum van Maastricht. Het is er lekker goedkoop, we hebben een mega grote burger met frietjes en nemen wat te drinken en zijn voor €10 per persoon klaar.

Wat geniet ik er toch van om wekelijks zo'n Photo Diary in elkaar te zetten en even terug te blikken op mijn week. Ik verbaas me erover dat ik - ondanks dat ik zoveel werk - wekelijks ook nog heel veel tijd over heb om leuke dingen te doen.

Deze week werk ik vier dagen op kantoor en ben ik vrijdag vrij voor "de grote dag": mijn verhuizing! Ik weet al sinds begin januari dat ik ga verhuizen naar mijn kamer, dus je kunt je vast wel voorstellen dat die twee maanden járen leken te zijn. Ik kan niet wachten om dit weekend alles in te richten!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

 1. Hele leuke foto`s meid, die hoed is echt een hele goede aankoop!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd nog met je zusje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die hoed is geweldig, zelfs met veertjes! Die boerenfriet vind ik persoonlijk ook wat tegenvallen:(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een fijne week heb je achter de rug! De burgers zien er heerlijk uit ook en wat staat de Zara hoed je leuk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een fijne week heb je achter de rug zeg! En hoe leuk dat jullie samen een vakantie geboekt hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeee, ik had je de foto zien maken vanuit de winkel van Artifoto! Ik loop daar stage :) Die boerenfriet vind ik ook niet zo lekker, heb ik liever gewoon de franse frietjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Nadine, wow, dat is toevallig zeg! Grappig dat ik dan nét op dat moment de foto maakte toen jij dat zag! En inderdaad, ik proef niet zoveel verschil tussen de boerenfriet en franse friet. Liefs, Nicole.

   Verwijderen
 7. Anoniem28.2.16

  Leuk om te zien dat je genoten hebt van Maastricht :):) ik heb er 5 jr gewoond en toch fijn dan weer even foto's te zien haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat heerlijk dat je dan ook echt bijna alles een plekje kan gaan geven. Oh en lekker zeg, zo'n vakantie in het vooruitzicht. Ik en mijn vriend weten nog even niet waar we heen moeten haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke foto's! Super grappig al die verschillende opdrachten, haha. En wat heerlijk dat je naar Alanya gaat!

  BeantwoordenVerwijderen