Last Week's Budget #26 | Heel veel uitgaven in één week - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #26 | Heel veel uitgaven in één week



Een héle lange Last Week's Budget deze week. Als ik mijn bankrekening bekijk, sta ik ervan versteld hoeveel dingen ik heb gekocht afgelopen week. Het zijn vooral kleine dingen, maar er zitten ook een paar hoge uitschieters tussen: zo kocht ik bijvoorbeeld een nieuwe kledingkast voor in mijn kamer en dan ben je voordat je het weet weer een paar tientjes verder!

Ook had ik deze week een vrije dag, wat ook niet heel bevorderend is voor je spaarrekening. Ik ga dan al snel het centrum in en dan verzin ik genoeg dingen die ik écht nodig heb.. Benieuwd waar mijn geld afgelopen week naartoe is gegaan? Lees dan snel verder!

Cadeautjes: €5,59
Mijn vriend kreeg afgelopen week te horen dat hij een baan had én dat hij bijna klaar is met school. Dubbel feest dus! Een écht cadeau krijgt hij nog van mij, maar om het alvast een beetje te vieren kocht ik een lekkere fles wijn voor hem die hij samen met mij op mag drinken... :-)

Parkeerkosten & benzine: €9,50
Met collega's ga ik uit eten op donderdag. Ik dacht dat ik de buurt van het restaurant wel een beetje kende en dat je daar echt wel gratis kon parkeren. Maar je raadt het al: ik kon geen gratis parkeerplek vinden en dus moest ik mijn auto in de parkeergarage parkeren. €6,50 voor een paar uurtjes, zó duur en eigenlijk echt niet nodig.
Op zaterdag hebben we een verjaardag in Brabant en rijd ik met een vriend mee. Ik betaal hem €3 voor de benzine.


Eten & drinken: €23,34
Op maandagochtend doe ik zoals altijd boodschappen bij de Albert Heijn voor mijn lunch die week. Ik ben een keertje lekker goedkoop uit: ik koop knäckebrod, kaas en kruidenkaas. In totaal ben ik nog geen €6 kwijt.
's Avonds heb ik zin om even een rondje te gaan lopen, met als doel wat boodschappen doen bij de Jumbo. Ik ga een cake bakken (bananen-kokos-walnotencake) en haal de ingrediënten daarvoor bij de Jumbo. Ook koop ik een tijdschrift (€2,50) en nog wat snacks voor op mijn werk. In total ben ik €10,49 kwijt - ik verbaas me er altijd over hoe goedkoop de Jumbo is!

Op vrijdagavond spreek ik af met vriendinnen om het weekend in te luiden. We gaan gezellig wat drinken bij de Premier, onze "stamkroeg" in Ede. Ik neem twee wijntjes en de kosten delen we met z'n allen, €7 per persoon in totaal.

Mobiel abonnement: €24,12
Mijn abonnement wordt weer afgeschreven: deze maand is het €24,12. Ik ben nog steeds onwijs blij met mijn iPhone 5C en mijn supergoedkope abonnement. Dat scheelt maandelijks onwijs veel in de kosten!

Make-up en verzorgingsproducten: €9,76
Bij de Kruidvat koop ik oordopjes (€2,99). Ik slaap heel erg licht en wordt van elk klein geluidje wakker. Dankzij deze nieuwe oordopjes heb ik al twee nachten héél erg lekker geslapen. Verder koop ik een voorraad wattenschijfjes en tandenstokers (€6,77)


Meubels & interieuritems: €213
Ik ben deze week weer goed geslaagd met spulletjes voor in mijn nieuwe kamer. Bij de Karwei koop ik een kledingkast, aangezien je afgelopen week 25% korting op alle kasten kreeg. Dat scheelde een hoop, want nu hoefde ik nog maar €180 te betalen in plaats van €240! Het is een hele mooie (grote!) witte kledingkast met zilveren handvatten.
Ook koop ik bij de Karwei nog een super leuke draadmand met een houten plank erop, waardoor het als tafeltje dient. Eigenlijk vind ik hem aan de dure kant (€35) maar met een kortingsbon die ik nog had én 20% keuzekorting, is hij nog maar €23. Kijk, dat is een betere prijs. Ik ga deze als nachtkastje gebruiken, ik vind hem zó mooi!

Het einde komt in zicht, qua meubels heb ik alleen nog een bed en een bureau nodig. Ik vind het heel erg fijn dat ik ruim anderhalve maand de tijd heb om al mijn meubels te verzamelen voordat ik in mijn nieuwe kamer ga. Zo kan ik me goed oriënteren en koop ik alleen de meubels die ik écht heel erg graag wil.

Verder koop ik bij de HEMA een leuk blauw mandje (€6) en een to-do-whiteboard die ik boven mijn bureau wil hangen (€4).

Overig: €10,06
Via eBay bestel ik twee hoesjes voor mijn telefoon. Eentje met watermeloenen (€0,95) en eentje met een zilveren/spiegel achterkant (€3,62). Die laatste is zelfs al binnen, helemaal vanuit China. En ik ben er superblij mee, best wel handig zo'n mobiel en spiegel in één!

Bij de V&D verbaas ik me erover hoeveel spullen er nog in de schappen liggen - ondanks dat de winkel failliet is. Ik koop een nieuw tekenblok (€2) en een hele fijne pen die ik al lang wil (€2,49).
Bij de Albert Heijn koop ik een bosje tulpen met 35% korting waardoor ze nog maar €1,95 kosten!

Totaal: €295,37

Ik ben verbaasd dat ik - ondanks dat ik toch wel een grote aankoop qua meubels heb gedaan - nog zo weinig heb uitgegeven in een week. Al die kleine uitgaven lijken misschien heel veel, maar als je het bij elkaar optelt, valt het dus best wel mee! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

9 opmerkingen:

  1. Oeh zo leuk allemaal! Ik ga vanavond het tafeltje scoren bij Karwei.. vind hem juist heel goedkoop sta al maanden te kwijlen bij Loods5 maar daar was ie 150 of nog duurder dus ik ben blij dat ik deze bij jou zag :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk om te horen! €150 is wel erg duur voor zo'n tafeltje, bij de Karwei zijn ze inderdaad een stuk voordeliger :)

      Verwijderen
  2. Leuk om te lezen! Je hebt wel lekker goedkoop boodschappen kunnen doen de afgelopen week :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit artikel vind ik altijd zo handig! Ik zou eigenlijk ook alles beter moeten bijhouden wat ik uitgeef. Volgens mij geef ik altijd veel te veel uit aan eten, terwijl het ook goedkoper kan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Altijd leuk deze overzichten! Ik wil dit ook echt eens gaan bijhouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt alleen veel aan je meubels uitgegeven! ik vind je echt goed bezig

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat handig dat je dit allemaal bijhoudt! Ik vind het altijd leuk om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om te zien! Meubels zijn zo duur inderdaad, ik heb gelukkig al een hoop dingen die ik mee kan nemen als ik uit huis ga: kledingkast, bed, bureau, nachtkastjes, kapstok, opbergkasten.. dus ik hoef eigenlijk alleen maar een bank/salontafel/tv meubel/wasmachine/vaatwasser aan te schaffen! Zoals het er nu naar uit ziet.. haha

    Fijn om te kunnen zien wat jij uitgeeft aan bepaalde spullen. Ik merk dat ik zelf erg veel uitgeef aan uitgaan/uit eten en kleding!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sneu van het parkeren Nicole! Ken je prettigparkeren.nl al ?
    Hier kan je op een Map zien of een plekje in de buurt gratis is! :)

    BeantwoordenVerwijderen