I'm moving out! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

I'm moving out!In mijn Photo Diary van vorige week heb je het al kunnen lezen als je een oplettende lezer bent: ik ga verhuizen! Het is tijd om nu écht uit huis te gaan. Op mijn negentiende verliet ik voor het eerst mijn ouderlijk nest om op kamers te gaan omdat ik in Amsterdam stage ging lopen. Na acht maanden ging ik weer terug naar mijn ouders, toen ik gewoon weer op school in Ede zat.
Begin vorig jaar ging ik wéér uit huis: ik ging vijf maanden in Istanbul wonen en studeren. Na die vijf maanden ging ik opnieuw terug naar mijn ouders en nu - een half jaar later - is het tijd om nu eens écht uit huis te gaan.

In november ben ik afgestudeerd en nu ik een vast contract heb, vind ik dat ik genoeg financiële zekerheid heb op op mezelf te gaan wonen. Want dat financiële aspect, dat was het enige wat me al die tijd heeft tegengehouden. Want oké, een studentenkamer is niet zo duur, maar denk aan boodschappen, vaste lasten (verzekeringen, mijn auto, benzine...) en leuke dingen doen... Voordat je het weet ben je een paar honderd euro per maand verder.

Ik merkte dat ik toe was aan zelfstandigheid en een plekje voor mezelf. Mijn slaapkamer bij mijn ouders heb ik al sinds groep 7 (!) dus je kunt je voorstellen dat ik wel zin heb om een nieuw plekje in te richten.


Dat plekje bevindt zich in Ede, de stad waar ik ben geboren, ben opgegroeid en heb gestudeerd. Ik werk in Veenendaal (15 minuutjes rijden vanaf Ede) en aangezien in Ede ook al mijn vrienden en familie wonen, was het een logische keus om hier op zoek te gaan naar een woonruimte.

Helemaal alleen in een appartementje, dat zag ik nog niet zitten. Bovendien is het ook erg duur om in je eentje iets te huren, helemaal een groot appartement. Na een zoektocht van een paar dagen, vond ik een hele mooie kamer op vijf minuten fietsafstand van het centrum in een vrij nieuw appartement. De kamer is 21 vierkante meter groot: groot genoeg om een bank, bed, tafel, bureau én kledingkast kwijt te kunnen: alles wat ik nodig heb.
De keuken en badkamer deel ik met drie andere mannelijke huisgenoten, waarvan er twee ook werken. Het is een schoon, netjes en rustig huis waarin alle huisgenoten vrij zelfstandig zijn. Precies waar ik naar op zoek was!


Vanaf 1 maart krijg ik de sleutel van mijn nieuwe optrekje. Vanaf dan gaat het inrichten écht beginnen! Ik besteed nu bijna dagelijks een aantal uur van mijn tijd op Pinterest, maak kleurpallettes en ga woonwinkels af.

Hierboven zie je het kleurpalette van hoe ik mijn kamer in wil richten: grijs/zilver, wit, zwart én natuurlijk mijn favoriete kleur mintgroen/turquoise. Daarnaast vind ik ook geometrische printjes heel erg tof: dit zul je vooral terug zien komen in kussens voor op mijn bank. Ik heb al een aantal leuke dingen gescoord voor mijn kamer, maar ik ben er nog lang niet.

Gelukkig vind ik het super leuk om inspiratie op te doen in woonwinkels en op internet. Ik kan niet wachten om mijn eigen plekje in te richten - en natuurlijk alles zo budget mogelijk te scoren!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

30 opmerkingen:

 1. Wat super leuk zeg! IK kan mij voorstelen dat het heerlijk is om een eigen plekje te hebben voor je alleen. (Vind ikzelf ook).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah leuk hoor! ben heel benieuwd hoe je het gaat inrichten :)
  Ik heb een mint groene muur in mijn appartement in de woonkamer, nog geen moment spijt van zo vrolijk en gaaf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe plekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat onwijs leuk gefeliciteerd meid! maak van dat huis en thuis! gaat je lukken liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke kleurtjes! Gefeliciteerd met je nieuwe woninkje, word vast leuk!

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Vind je het niet spannend om bij allemaal mannelijke huisgenoten in te trekken? Ik moet dan meteen denken aan New Girl :)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, iemand zei het gisteren ook al: dat wordt nét New Girl! Het huis is erg netjes en er is een goed schoonmaakrooster. Bovendien is iedereen best zelfstandig, dus ik zie het wel zitten! :)

   Verwijderen
 7. Wat een leuke mijlpaal is dat, écht uit huis gaan! Gefeliciteerd met je nieuwe plekje. En veel plezier met alle voorpret tot het echt zover is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je nieuwe woning, zo tof en spannend dat je nu ECHT uit huis gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk, het voorbereidende werk vond ik juist zo leuk dus geniet van de komende tijd. Heerlijk, je eigen plekje :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahw, zo leuk dat je je eigen plekje hebt! Ik herken het blije gevoel helemaal, want ik woon nu ook sinds een maandje in mijn eigen huisje. Zo fijn! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden bij je!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ontzettend leuk, gefeliciteerd me je nieuwe plekje! Ik ben heel benieuwd hoe je het in gaat richten :D Succes met shoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe plekje :). Ben nieuwsgierig naar de inrichting!
  Veel succes!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah super leuk meis! Gefeliciteerd met je plekje. Hoop dat je je er snel thuis gaat voelen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. spannend maar wel erg leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd en wat leuk dat je de stap neemt om het huis nu echt uit te gaan. Een hele fijne tijd (en spannende tijd). Nu kun je inderdaad veel inspiratie opdoen en woonwinkels langs. Ik herken het helemaal, uren op Pinterest doorbrengen. Wij zijn ook nog druk bezig met de inrichting van ons huisje. Geniet van deze tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat gezellig zo met drie anderen! Ik dacht ook aan New Girl en zag toevallig net een reactie van een andere bezoekster hierover. Heel veel plezier van je nieuwe appartementje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeej, gefeliciteerd! Wat heerlijk om een eigen plekje te hebben! Heel veel succes en natuurlijk veel plezier met het inrichten van je eigen plekje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat spannend zeg! Heel gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als ik dat kleurenpalet hier zie, wauw dat gaat kei mooi worden! Eigenlijk heb je wel groot gelijk dat je deelt met andere mensen, want zo spaar toch weer een heleboel uit en hoef je nooit alleen thuis te zitten! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat super leuk zeg, geniet lekker van je eigen plekje. Ben wel benieuwd hoe je het gaat inrichten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk nieuws! Ben benieuwd hoe je alles gaat in richten.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk zeg! Ben zo benieuwd naar je kamer :) Dat is altijd het leukste van verhuizen, lekker alles vanaf het begin gezellig maken precies zoals jij dat wil!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh, leuk zeg! Fijn ook dat dit precies is waar je naar zocht! En die kleurtjes, wauw. Ik ben benieuwd naar je kamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat tof dat je het huis uit gaat en gaat verhuizen. Het lijkt me ook erg spannend! Maar ook leuk om een nieuw plekje te hebben dat je helemaal naar jouw smaak kan inrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Woohoo gefeliciteerd! Ik kan ook niet wachten tot ik mijn eigen plekje heb. Veel plezier met inrichten!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heerlijk! Ik ben stiekem wel jaloers! Maar ik kan het nu niet betalen, uit huis gaan. Helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Proficiat met je eigen plekje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Klinkt als een fijn huis om te gaan wonen, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat fijn dat je nu op jezelf kan wonen! Ik ga binnenkort zeer waarschijnlijk samenwonen met mijn vriend, en dat is ook gelijk de aller eerste keer dat ik uit huis ga!

  BeantwoordenVerwijderen