Photo Diary #54 | Kerstmarkt in Oberhausen & ziek


Een wat kortere Photo Diary deze week. Tja, dat heb je als je twee dagen ziek bent en de rest van de week ook niet veel uitspookt. De griep die in heel Nederland heerst heeft ook mij goed te pakken gehad: ik ben enorm snotterig en nies wel honderd keer op een dag. Gelukkig ben ik in inmiddels alweer wat opgeknapt!
Ondanks mijn twee dagen ziek zijn heb ik tóch nog wat leuke dingen kunnen doen. Zo ging ik vorig weekend naar de kerstmarkt in Oberhausen met mijn vriend (en bezochten we daar het grootste winkelcentrum van Europa) en sprak ik gezellig af met een vriend die ik veel te lang niet meer had gezien.

Kijk je mee naar mijn week?


Mijn weekend begint leuk: samen met mijn vriend besluiten we spontaan een dagje naar Oberhausen te gaan! We gaan naar de kerstmarkt en gaan op pad om kerstcadeautjes te kopen. Onderweg komen we op de snelweg deze quad tegen, kan allemaal in Duitsland.


Jeeej, op de kerstmarkt! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit op een kerstmarkt geweest ben. Het is onwijs druk maar wel erg knus en gezellig.


Natuurlijk nemen we een broodje Bratwurst, altijd lekker!


Het winkelcentrum is enorm mooi versierd en helemaal in kerststijl. Ook hier is het super super druk, het lijkt wel alsof heel Nederland en Duitsland op die dag aan het shoppen is in CentrO!


We sluiten de dag af bij de MacDonald's en ik neem natuurlijk een Happy Meal.


's Avonds komen er nog twee vrienden langs en spelen we met z'n vieren Kolonisten van Catan.


Op zondagochtend naar de kerk. Het is zo ontzettend druk, dat zelfs al zijn we 20 minuten te vroeg, er bijna geen plek meer is. Moet je nagaan, er past 1500 man in onze kerk! Uiteindelijk moeten we op het balkon zitten, maar zo kun je wel alles goed zien.


De kerstboom bij mijn vriend thuis met wat cadeautjes eronder. Gezellig!


Op maandagavond schrijf ik alle kerstkaarten die ik naar vrienden en familie stuur.


En oefen ik weer met kalligrafie. Het gaat steeds beter en ik vind het leuk om te doen!


Ook pak ik alle kerstcadeautjes in die ik tot nu toe heb gekocht. Een paar tassen vol!


Voor al onze klanten hebben we een kerstattentie: een chocoladereep van Tony's Chocolonely met een zelfgemaakte wikkel eromheen. Natuurlijk kunnen we het niet laten om er zelf ook één op te eten, oeps...


Op dinsdagavond zoek ik spulletjes uit die ik op Marktplaats ga zetten of op Facebook in een weggeefhoek. Ik heb namelijk drie dozen vol met zooi staan die ik niet meer gebruik.


Ik merk dat ik me niet zo fit begin te voelen. Ik heb een zere keel en ben enorm moe. Ik duik 's avonds vroeg in bed, nog even een tijdschrift lezen voor het slapen gaan.


En de volgende dag ben ik écht ziek. Ik ben flink verkouden en voel me koortsig. Hmmm, balen! Ik verwen mezelf goed met twee tosti's en een gebakken ei als lunch.


Op donderdag voel ik me nog steeds niet lekker. Ik werk een beetje vanuit huis en doe het rustig aan. 's Ochtends krijg ik een leuk pakketje van HEMA: twee shimmering powders, leuk voor kerst!


En ik krijg een kerstkaart van één van mijn volgers, Dorien. Super leuk!


Lunch: champignonsoep, beschuitjes met kaas en een boterham.


's Avonds kijk ik de finale van Expeditie Robinson op de bank. Ik heb het hele seizoen gevolgd, maar ik vond de laatste aflevering een beetje een flop. Een uur lang was ik naar geklets aan het luisteren terwijl ik gewoon wilde weten wie er had gewonnen, haha.


Op vrijdag voel ik me gelukkig weer een stuk beter en ga ik naar kantoor. Eén van onze partners heeft een taart gestuurd als kerstattentie, heel vervelend natuurlijk... :-)


De rest van de dag haal ik wat achterstallig werk in en ben ik druk bezig om alle kerstcadeautjes voor onze klanten in te pakken en alle naamkaartjes te schrijven. Een enorme klus, maar wel erg leuk om te doen. Nu maar hopen dat onze klanten het een leuke verrassing vinden!


Op vrijdagavond spreek ik met Justin af, een vriend die ik ken via mijn opleiding Communicatie. Het is alweer veel te lang geleden dat we elkaar hebben gezien, super leuk om weer bij te kletsen.

Niet te geloven dat het volgende week al Kerst is! Ik moet volgende week nog drie dagen werken en vanaf donderdag ben ik t/m 1 januari vrij. Wooh, wat is dat lekker. Volgende week nog even een paar belangrijke afspraken voor mijn werk, een kerstlunch én kerstborrel en dan vanaf donderdag optimaal genieten van mijn minikerstvakantie!

13 opmerkingen:

 1. De kerstmarkt in Oberhausen lijkt me echt zo leuk. Die Bratwurst ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Morgen ga ik naar Oberhausen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je je al wat beter voelt. Wat mooi en leuk dat je oefent met kalligrafie! Ik wens je alvast een hele fijne vakantie. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer leuke foto's Nicole! Deel je de link van je marktplaats, vind jou spullen die voorbij komen altijd erg leuk! Je kleding ook trouwens :) liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk Centro! Daar ben ik al veel te lang niet geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zag het er allemaal gezellig uit! En jeetje, wat een drukte in de kerk. 1500 man is niet niets, haha! En wat ben jij goed in dat kalligrafie, ik zou willen dat ik dat zo mooi kon, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anita te Gussinklo20 december 2015 om 13:00

  Ja, ik heb je kerstkaartje mogen ontvangen Nicole, heel erg lief.
  Ik hoop dat je snel weer wat opknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, zo goed dat je al kalligrafie kan! Ik moet echt dringend ook eens zo'n pen aanschaffen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gaaf dat Kalligrafie! Dat zou ik ook wel eens willen kunnen, haha! Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De beste worst komt echt ui Duitsland, haha. Zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te zien!
  Die powders van hema zien er zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aahw ik voel me vereerd dat ik in je photodiary zit! Leuk!
  Wat maakt jij mooie letters met kaligraferen, wauw! Ik ben er sinds kort ook een beetje mee bezig, maar ik heb nog behoorlijk wat oefening nodig.

  BeantwoordenVerwijderen