Last Week's Budget #21 | Een nieuw kerstjurkje, nepnagels en IKEA


Kerst zit er officieel op! Terwijl ik dit typ, ben ik nog aan het bijkomen van drie dagen taart eten, kerstbrood eten en gourmetten. Ik was deze week vanaf donderdagochtend vrij en je ziet meteen dat vrije tijd duur is. Als je gewoon vijf dagen in de week werkt, heb je weinig tijd om geld uit te geven en dat is erg voordelig voor je spaarrekening. Nu heb ik deze week best wat geld uit gegeven: ik ging gezellig wat drinken met vriendinnen, kocht nieuwe kleding voor kerst, moest mijn tank weer volgooien én ik shopte wat leuke interieuritems bij IKEA.

Benieuwd wat ik afgelopen week allemaal heb uitgegeven? Lees dan snel verder!

Eten en drinken: €16,20
Op maandagochtend doe ik boodschappen bij de Albert Heijn voor de lunch deze week. Omdat ik maar drie dagen op kantoor ben, heb ik niet veel nodig. Ik koop kaas, komkommer, broodjes en een vers sapje in de hoop dat dat mijn verkoudheid tegen gaat. Verder ga ik op woensdagavond gezellig wat drinken met vriendinnen om de vakantie in te luiden én duiken we daarna nog de snackbar in omdat we allemaal toch nog wel trek hebben.

Benzine: €40,52
Ik hoopte het deze maand te redden op één volle tank, maar last minute moest ik toch nog naar Brabant voor mijn werk en dat was een flink autoritje. Normaal zou ik tanken bij het goedkoopste tankstation in de buurt van mijn huis (€1,38 per liter op dit moment, woooh!) maar nu was ik genoodzaakt om mijn tank te vullen bij een willekeurig tankstation in Helvoirt voor €1,44 per liter. In totaal was ik voor een tank iets meer dan €40 kwijt, maar gelukkig krijg ik dat bijna allemaal vergoed door mijn werkgever.


Kleding: €74,95
Het is lang geleden dat ik doelgericht het centrum in ging op zoek naar nieuwe kleding. Ik bestel af en toe wel iets online (voor mijn maandelijkse samenwerking met OTTO), maar van mijn eigen geld heb ik al lang niets nieuws meer gekocht. Tot aan donderdag! Op het laatste moment sloeg de kerststress toe en vond ik het jurkje dat ik eigenlijk voor kerst had gekocht niet meer leuk. Dat betekende dat ik last minute toch nog naar het centrum besloot te gaan om een nieuwe kerstoutfit te scoren. En gelukkig was het in de eerste winkel meteen raak! Ik kocht een nieuw jurkje: blauw, groen en zwart (woooh, kleur in Nicole's kledingkast!) en nieuwe laarsjes met een brede, zwarte hak. Ook kocht ik nog een hele toffe zilveren armband. In totaal was ik €74,95 kwijt en daarvoor was ik 's avonds helemaal in het nieuw voor kerst!

Interieur: €13,75
Op tweede kerstdag ga ik met mijn familie en Tim naar de IKEA in Duiven. Ik heb eigenlijk niets nodig, maar ik kom natuurlijk niet met lege handen thuis. Ik koop een nieuwe vanille geurkaars, twee verlengsnoeren, een mega cactus inclusief een potje hiervoor en een plantje voor in het witte vaasje dat ik al maanden leeg op mijn kamer heb staan.

Cadeautjes: €5
Een vriend viert komende week zijn verjaardag en we zamelen alvast geld in om een cadeau voor hem te kopen.Make-up en verzorging: €10,99
Ik dacht: het is kerst, doe eens gek. Ik besloot om weer eens nepnagels uit te proberen! Ik kocht dit setje met maar liefst 100 nepnagels inclusief lijm van het merk Broadway voor €10,99. De nagels blijven echt enorm goed zitten! Ik had twee nagels die eigenlijk te breed waren voor mijn nagels en dat waren ook de enige die er af vielen.

Overig: €5,50
Ik heb een paar weken geleden een hele toffe nieuwe bureaulamp besteld via OTTO, maar ik had nog steeds geen lamp hiervoor gekocht. Omdat het best wel een specifieke lamp moest zijn, was ik bang dat dat nog een hele zoektocht zou worden. Want serieus, waar koop je lampen..? Gelukkig schoot mijn moeder te hulp en vond ik binnen een paar minuten de juiste lamp bij de HEMA voor €5,50. Er staat op dat hij 15 jaar meegaat, dus dat zal de investering dubbel en dwars waard zijn.

Totaal: €166,91

Mijn bankrekening zal niet al te blij zijn geweest met mij afgelopen week en ik denk dat hij de komende week ook niet erg gelukkig zal worden. Ik heb tot en met het nieuwe jaar vakantie en dus zal ik deze week ongetwijfeld veel geld uitgeven aan gezellige dingen!

6 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk, even flink nieuwe dingen inslaan voor de feestdagen! Hoort er alleen maar bij, toch? Je kleedje ziet er heel mooi uit! En wat chill dat je benzine vergoed wordt, is wel een hele besparing! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! Soms mag je jezelf ook wel verwennen. Dat nieuwe jurkje is erg mooi! En gelukkig krijg je veel van de benzine vergoed door je baas :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms mag het inderdaad. En wat een leuke jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het zo mooi hoe je dat allemaal zo bij houd. Ik heb een enorm gat in mijn hand. Afgelopen week heb ik alweer 900 euro er doorheen gejaagd. Pffff

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Af en toe moet dat eens kunnen natuurlijk, als je niet al te zot doet. Het jurkje ben ik trouwens eens aan het bekijken op de site, want ik vind het heel mooi.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach tijdens de feestdagen veel geld uitgeven hoort erbij haha

  BeantwoordenVerwijderen