Last Week's Budget #16 | Een budgetvakantie in Antwerpen


Dit keer weer een volle Last Week's Budget, dat krijg je als je op vakantie gaat! In de afgelopen maand ben ik drie keer op "mini-vakantie" geweest: naar Bergen met m'n zusje, twee dagen naar Londen voor mijn werk en nu naar Antwerpen met mijn vriend. Voor mijn blog mocht ik in het Ibis Budget Hotel in Antwerpen slapen inclusief ontbijt, dus dat scheelde al ontzettend in de kosten natuurlijk! Voor de rest is het ons ook gelukt om er een budget vakantie van te maken en zijn we maar iets meer dan €50 p.p. kwijt voor de overige uitgaven. Kijk je mee hoe we dat hebben gedaan en wat ik de rest van de week heb uitgegeven?

Eten & Drinken: €41,19
Voor lunch en tussendoortjes doe ik boodschappen bij de AH. Ik koop eiersalade, kauwgom en een zak met gemengde noten (€5,77 in totaal).
Op donderdagochtend koop ik chocolade en croissantjes voor in de trein (€1,82). 's Avonds eten we bij een Vlaamse Frituur (€7,50 per persoon) en drinken we daarna een biertje in het Belgisch Bierhuis (€4,35 per persoon). Bij de Lidl halen we de volgende dag wat broodjes en drinken (€2,05), drinken we thee en koffie bij een schattig tentje (€2,50), eindigen we dag met nóg wat drinken (€2,75) en eten we aan het einde van de dag Döner op het station (€3,50)

Op zaterdag doe ik boodschappen omdat ik 's avonds met de meidengroep van mijn oude kerk ga eten. Ik maak deze couscoussalade en betaal in totaal €10,95 voor de boodschappen. 


Make-up en verzorgingsproducten: €14,32
Op donderdagochtend heropent de DA-drogisterij in Ede. Je krijgt 25% korting op al je aankopen. Ik koop haarverf van GUHL (1+1 gratis), shampoo en conditioner van GUHL (1+1 gratis), een nagellakje van DA eigen merk en het W7 In the City palette. Uiteindelijk gaat er iets mis bij de kassa, maar daar kom ik thuis pas achter. Ik betaal in totaal €14,32 voor al mijn aankoopjes.

Benzine & OV: €50,53
Deze week heb ik veel voor mijn werk moeten rijden en moest ik alweer tanken. Gelukkig krijg ik mijn kilometers van mijn werk vergoed, dat scheelt me een hoop in de kosten. De benzine is helaas alweer wat duurder geworden. Waar ik een maandje geleden nog voor €1,38 per liter tankte, is het nu al €1,46! Uiteindelijk betaal ik €42,13 voor een volle tank. 

Omdat ik gratis in Nederland reis, hoef ik alleen het openbaar vervoer vanaf Roosendaal naar Antwerpen te betalen. Dat kost slechts €8,40 (retour!) 

Cadeautjes: €50
Onze mini-vakantie naar Antwerpen krijgt mijn vriend van mij voor zijn verjaardag, dus betaal ik onze onkosten. 


Vrije tijd & leuke dingen: €26,00
Ik verzamel al mijn moed om op woensdagavond weer een keer te gaan zwemmen. Doordat ik een kantoorbaan heb en daarnaast ook altijd zittend aan mijn blog werk, heb ik erg veel last van mijn rug. Ik houd helemaal niet van sporten, maar ik weet dat het moet. Het is zó druk in het zwembad dat het echt niet opschiet. Na 30 baantjes geef ik het maar op. Maar hé, ik heb toch weer iets aan beweging gedaan!

In Antwerpen bezoeken we een museum en betalen we €6 (inclusief studentenkorting, kaching!) per persoon. Ook gaan we in Antwerpen naar de bioscoop, waar we het laatste deel van The Hundgergames serie in de bioscoop bekijken. We kijken deze in "Ultra Laser 3D", een hele toffe ervaring. Daar betaal je ook wel flink voor (€15,60 per persoon), maar aangezien ik nooit naar de bioscoop gaat, kan het wel voor één keertje. Voor de toeristenbelasting in het hotel betalen we nog €2,10. 

Kapper: €16,50
Op zaterdag ga ik ook nog even snel naar de kapper. Hiervoor ga ik naar Brainwash: een prima kapper waar je €16,50 betaalt voor een knipbeurt.

Totale uitgaven: €198,54

Een duurder weekje dan gemiddeld deze keer. Maar ach, wat wil je met zo'n vakantie erbij? Gelukkig was vorige week héél erg budget en verwacht ik dat ik ook komende week geen overdreven uitgaven zal hebben.

7 opmerkingen:

 1. Op je vakanties moet je je niet helemaal suf besparen hoor, dan is het veel minder leuk, haha. Dus gewoon lekker leuke dingen doen als naar de dure bioscoop haha. Wat lief trouwens dat je het weekendje cadeau hebt gedaan aan Tim. Superleuk verjaardagscadeau. Heb je iets bijzonders met je haar gedaan of gewoon de puntjes eraf?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duurder weekje, whaha, je bent op vakantie geweest!!! Ik kan me gewoon niet inbeelden dat je überhaubt rondkomt met zo'n budget, super knap zeg! En dat bedoel ik dus niet gemeen hè, maar bijvoorbeeld wat je maar aan eten hebt uitgegeven: dat vliegt er bij mij op nog geen halve dag doorheen. Nu houd ik ook wel heel erg van terrasjes doen en alle plaatselijke snacks uitproberen, dus dat heeft er ook wel mee te maken haha. Heel lief dat je het weekendje aan je vriend cadeau deed! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke uitgaven weer, blijft super leuk om dit te lezen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er allemaal goed uit, ik vind toch dat je een mooi bedrag hebt ondanks dat je naar antwerpen bent geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het onwijs netjes met nog een vakantie erbij! Heel interessant nog steeds :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk om te lezen! Wat goed dat je ging zwemmen. Ik herken het probleem. Ik houd ook niet van sporten, maar van de hele dag achter je laptop zitten word je zo stijf en moe, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zeg zo eventjes een weekendje weg!

  BeantwoordenVerwijderen