Last Week's Budget #14 | Boodschappen doen zonder te betalen - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #14 | Boodschappen doen zonder te betalenWelkom bij weer een nieuwe editie van Last Week's Budget - de wekelijkse rubriek waarin ik met de rest van het internet mijn uitgaven deel. En ja, dat is soms best wel eng... Want ook ik smijt mijn geld soms over de toonbank. Ieder ander mens hoeft dat tegen niemand te vertellen, maar ik doe dat wel. Waarom? Om jou te inspireren om ook je inkomsten en uitgaven bij te houden. Zo heb je aan het einde van de maand zwart op wit waar je (misschien wel onnodig) veel geld aan uit geeft en ontdek je direct hoe je kunt besparen.

Benieuwd wat ik afgelopen week heb uitgegeven? Lees dan snel verder!


Eten & Drinken: €15,50
Vanaf deze maand verandert het één en ander in mijn maandelijkse budget. Waar ik voorheen altijd gratis de voorraadkast van mijn ouders kon plunderen, betaal ik vanaf deze maand kostgeld. Dat vind ik niet meer dan normaal, omdat ik nu full time werk en dus best wat bij kan dragen aan de maandelijkse kosten van mijn ouders.
Er is één ding dat ik vanaf nu zelf ga aanschaffen en dat is lunch. Tja, elke dag een broodtrommeltje met drie bruine boterhammen meenemen... daar ben ik wel een beetje klaar mee.
Ik koop bij de Jumbo een pak knäckebröd, komkommer, broodjes en een net met zes avocado's. Op dat laatste bespaar ik flink, want normaal kost één avocado €0,99 en nu koop ik zes avocado's voor €2,99. In de koelkast blijven ze ook nog wel even goed.

Verder koop ik op Schiphol nog een taartje voordat ik het vliegtuig naar Londen in ga (€3,25) en op London Heathrow koop ik 's avonds een broodje met kip en avocado en een flesje water (€6,78 - hallo duur vliegveldvoedsel!)

Ik heb deze week trouwens weer flink mijn slag geslagen met het kopen gratis producten. Uiteindelijk heb ik Bolletje spelt crackers, een zak met Look-o-look snoepjes, een fles Fanta, Optimel, TUC, Quinoa soep en plakjes Kips leverworst. En dat allemaal zonder er uiteindelijk ook maar iets voor te betalen, het geld wordt als het goed is binnen een paar dagen teruggestort op mijn rekening. Kijk, dat is nog eens leuk boodschappen doen!

Benzine: €45,18
Ik heb drie weken lang niet hoeven te tanken, maar nu moest ik mijn tank toch weer even vol gooien. Ik gebruik nog steeds deze handige app om te kijken waar ik het goedkoopst kan tanken. Ik tank nu voor €1,41 per liter en betaal in totaal €45,18 voor een volle tank. Ik ben er inmiddels achter dat mijn auto ongeveer 1 op 17 rijdt, best wel zuinig dus! :)

Goede doelen: €4,99
Als ik bij de supermarkt boodschappen doe, wordt daar de Dorcas actie gehouden. Je kunt dan een aantal producten kopen en deze direct doneren aan het goede doel. Ik zoek wat producten uit voor €2,99 in totaal. Op zondag geef ik ook nog €2 aan de collecte in de kerk en zo heb ik mijn wekelijkse goede daden ook weer verricht.


Leuke dingen/vrije tijd: €0
Juist omdat ik deze week geen geld heb uitgegeven aan leuke dingen of vrije tijd, wilde ik het noemen in deze Last Week's Budget. Je kunt namelijk ook écht gezellige avondjes met je vriend of vriendinnen hebben zonder daar veel geld aan uit te besteden. Zo ging kletste ik zaterdagavond gezellig met een stel vriendinnen bij één van mijn vriendinnen thuis en speelde ik zondagmiddag een potje Kolonisten met vrienden. Hartstikke gezellig en het kost helemaal niets!

Overige dingen: €18,95
Op Schiphol bedenk ik me ineens dat er in Londen natuurlijk andere stopcontacten zijn. Ik koop snel een ding (ja, sorry, ik heb geen idee hoe dat heet!) waardoor je je Nederlandse stekkers gewoon kunt gebruiken. Wel een duur grapje, €10,95. Ook betaal ik nog €8 extra voor de transactiekosten van euro's naar ponden. Grrr, wat een onzin! Iemand een oplossing hoe je dit kunt voorkomen? (behalve je pakket bij je bank upgraden)

Totale uitgaven: €84,62

Oké, ik had niet verwacht dat ik deze week onder de €100 zou blijven, aangezien de helft van mijn wekelijkse budget al aan benzine op gaat. Toch een verrassing dat het me wel is gelukt! Een goede motivatie om ook de komende weken weer op mijn budget te letten (ook al krijg ik vanaf nu een full time salaris, ik wil gewoon lekker sparen!). 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

14 opmerkingen:

 1. Zo leuk dat je gratis producten via het internet kan krijgen. Moet ik ook echt even een keertje voor gaan zitten. Toch ben ik altijd nog een beetje 'bang' dat je je geld niet terugkrijgt. Ik vind het echt heel interessant hoe jij met je geld omgaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yay, met fulltime werken komt inderdaad een fulltime salaris, dat is fijn, maar ik snap dat je wilt sparen! Misschien een eigen (huur)huisje binnenkort? Ik moest ook kostgeld betalen toen ik begon met werken, inderdaad niet raar. Wat knap dat de helft van je budget al opging aan tanken en je alsnog nog onder de 100,- bent gebleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zo cool dat je je uitgaven zo eerlijk met ons deelt! Het voelt soms een beetje fout om er hier dan in de reacties commentaar op te geven, maar zo leer je eigenlijk veel handige budgetproof dingen :D. Wat chill dat je niks hebt betaald aan leuke dingen (maar ze wel hebt meegemaakt, haha)! En heel begrijpelijk dat je nu kostgeld betaalt, echt ideaal om thuis te wonen en wel al fulltime te verdienen. Zo spaar je flink! Ik zal dat zelf helaas nooit meemaken, maar langs de andere kant vind ik het ook wel heel fijn om zoveel vrijheid en zelfstandigheid te hebben :D. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad heel normaal om kostgeld te betalen als je eenmaal fulltime werkt, het bedrag is nog altijd lager dan de huur die je gaat betalen (waarschijnlijk dan!) en dan kan je lekker sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wat goed zeg dat je dat zo bijhoudt! Ik vind het zelf altijd lastig nu ik op kamers zit hoeveel ik nu uitgeef. Ik plak wel heel trouw elke keer weer een bonnetje in mijn boekje maar er zwerven er nog zoveel rond in tassen dat ik het niet meer helemaal in de hand heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit heb je weer goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Netjes hoor! Bij mij ging het de afgelopen heel hard met de nieuwe studieboeken die ik aan moest schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit zo interessant om te zien ook! Misschien moet ik het ook wekelijks gaan doen in plaats van maandelijks, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha je had me wel te pakken met die titel, ik dacht al, "het budget-plan gaat zo ver dat deze lieve blogster tot wanhoop is gedreven en zonder te betalen de supermarkt uit is gerend" ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat zou wat zijn! Stel je voor! Nee hoor, mijn budget laat het nog steeds toe om netjes te betalen voor mijn boodschappen!

   Verwijderen
 10. Blijven leuke overzichten, Nicole! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tof dat je het allemaal zo precies bijhoudt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk om te lezen weer! Irritant die stopcontacten in Engeland he, misschien kun je dat ding nog verkopen? Ook al is het altijd handig om te hebben, mocht je weer naar Engeland gaan. Op het vliegveld neem ik altijd een leeg flesje mee, dan kan ik die vullen als ik langs de douane ben. Ik vind water kopen altijd zoiets stoms :')

  BeantwoordenVerwijderen