Ik ben afgestudeerd! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Ik ben afgestudeerd!Vandaag eens een niet-budget gerelateerd artikel, maar een persoonlijke blog! En wat voor één, ik kan jullie namelijk vertellen dat ik ben afgestudeerd! Pfoe, wat een opluchting is dat en wat een last valt er van mijn schouders.

Mijn opleiding
Laat ik even bij het begin beginnen. Degenen die mij al langer volgen weten vast wel dat ik Communicatie heb gestudeerd. Na mijn VWO ben ik begonnen aan de verkorte VWO-route van Communicatie aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Dat betekent dat ik mijn opleiding in drie jaar kon doen in plaats van vier. Ik heb tijdens de opleiding op een brede manier kennis gemaakt met het communicatiewerkveld. Zo kreeg ik vakken als webdesign, adviesvaardigheden, presenteren en Public Relations. Ik ontdekte al snel wat ik leuk vond en wat ik minder leuk vond aan het communicatievak.
Mijn derdejaarsstage heb ik gedaan bij SimplyPR, een beauty-, fashion- en lifestyle PR-bureau in Amsterdam, waar ik werkte voor onder andere BaByliss en GOSH. Hier ontdekte ik dat externe communicatie (PR en Marketing) echt mijn ding is!

Studeren in Istanbul
Ik ben blij dat ik nu eindelijk kan zeggen dat ik ben afgestudeerd, want mijn afstudeertraject duurt al even. In januari ging ik als onderdeel van mijn afstuderen een semester studeren in Istanbul. Terwijl al mijn andere klasgenoten al aan hun scriptie waren begonnen en hun afstudeerstage liepen, was ik daar nog lang niet aan toe.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om naar Istanbul te gaan, want ik heb daar een ontzettend gave en leerzame periode gehad. Oké, het niveau op de universiteit was niet echt denderend, maar ik heb wel heel erg veel geleerd van een totaal andere cultuur en het samenwonen met elf mensen uit verschillende landen.

Ik heb marketing en communicatie gestudeerd op de universiteit en uiteindelijk heb ik mijn semester op de Bilgi Universiteit in Istanbul afgerond met een 8,7 gemiddeld. Wauw!

Mijn happy face toen ik gisteren hoorde dat ik ben ik afgestudeerd!
Scriptie & onderzoek
Ik was nog geen drie dagen terug uit Istanbul en toen begon ik aan mijn scriptie (ja, echt!) Het leek me maar het beste om meteen weer terug te vallen in mijn oude leventje en gewoon lekker aan de slag te gaan. Achteraf was dat voor mij ook een goede keuze, ik denk dat ik anders mijn leventje in Istanbul teveel had gemist. Nu kon ik mezelf gewoon weer nuttig maken en dat vind ik altijd fijn!

Ik heb mijn scriptie gedaan bij One4Marketing, een marketingbureau in Veenendaal. Ik heb daar (ja, houd je vast) onderzoek gedaan naar de positie van inbound marketing in de HR-branche. Klinkt chiquer en ingewikkelder dan het is. Inbound marketing is een nieuwe vorm van marketing. Niet langer onderbreek je je potentiële klant met vervelende telefoontjes, e-mails waar ze niet op zitten te wachten of pop-up banners op je website. In plaats daarvan ga je er vanuit dat de klant naar jóu als bedrijf zijnde op zoek gaat. Je optimaliseert je website door middel van zoekmachineoptimalisatie, creëert content en zet social media actief in. Oftewel: online marketing.
Ik heb onderzocht of deze vorm van online marketing speelt in de Human Resources branche (uitzendbureaus, HR-afdelingen van bedrijven) en hoe One4Marketing kan inspelen op deze branche.

Een heel erg tof onderzoek waar ik leuke mensen voor heb mogen interviewen. Uiteindelijk ben ik er veel langer dan nodig mee bezig geweest, maar dat werd wel beloond met een heel mooi cijfer: een 8,5!

Afstudeerstage
Nadat ik mijn scriptie had afgerond, ging ik aan de slag met mijn afstudeerstage. Deze heb ik ook gedaan bij One4Marketing. Ik heb hier veel gedaan op het gebied van content: ik heb veel geblogd voor de zakelijke blog van One4Marketing, maar ook onze klanten geholpen met bloggen en overige online content. Je kunt je voorstellen dat dat iets is wat ik heel erg leuk vind; omdat ik al ruim vier en half jaar blog op mijn eigen blog!

Ik mocht ook veel mee naar klanten waar ik ze hielp met een inbound marketingstrategie. Ik gaf workshops en hielp ze met het bedenken van originele vormen van content en hoe ze social media kunnen inzetten voor hun bedrijf.
Ik heb hier ontdekt dat ik de adviserende rol heel erg leuk vind en dat ik me daar graag verder in wil ontwikkelen. Daarnaast blijf ik het uitvoeren ook heel erg leuk vinden: blogs schrijven, workshops uitwerken en bezig zijn met InDesign en Photoshop.

Mijn stage heb ik afgerond met een 9,5 vanuit de stageplek en een 8,0 vanuit school.

Lekker uit eten bij Villa Brutus omdat ik ben afgestudeerd!
Eindgesprek
Gisteren had ik mijn eindgesprek, bij velen ook wel bekend als de verdediging van je scriptie. Ik zat met twee docenten en één externe uit het Communicatiewerkveld in een klein klaslokaaltje. Ook al ben ik niet zo snel onzeker, ik was ontzettend zenuwachtig! Daar zit je dan met drie "wijze mannen" die allerlei moeilijke vragen op jou afvuren. "Hoe zou je dit SMART formuleren, Nicole?"
"Uhm, de S staat voor specifiek en de M voor meetbaar... maar shit, waar staat de A ook alweer voor?" Ja, binnen no time was mijn hoofd zo rood als een tomaat. Maar hé, ik heb me er doorheen geslagen en na vijftig minuten (en een kort overleg) was daar het verlossende woord: "Gefeliciteerd!" Uiteindelijk heb ik een 8,3 voor mijn eindgesprek gekregen en daarmee is mijn doel behaald: ik ben mijn afstudeertraject cum laude afgesloten!

Dat heb ik natuurlijk meteen goed gevierd! Ik ben gisteravond lekker uit eten geweest met mijn vriend en van mijn ouders mag ik een mooi cadeau uitzoeken.

En nu...?
Over twee weken is de diplomauitreiking. Dan mag ik mezelf officieel Communicatieprofessional noemen (dat klinkt echt heel erg stoer). Veel van mijn klasgenoten gaan nog een master doen, een klein deel gaat direct aan het werk. Ik hoor ook bij dat laatste gedeelte.
Ook al ben ik nog maar 21, ik vind werken gewoon heel erg leuk en ben graag praktisch bezig. Een dik boekwerk van driehonderd pagina's (in het Engels) doorspitten is gewoon niets voor mij.

Ik heb een baan aangeboden gekregen bij One4Marketing en ben daar vorige week als full time Inbound Marketing Consultant begonnen. Dat betekent dat ik veel voor klanten werken en hen help met hun marketingactiviteiten. Ik ben ontzettend blij dat ik direct aan het werk kon (dat kan in deze tijd ook wel anders, heb ik gemerkt!) en dat ik ook nog eens een baan heb gevonden die gemaakt lijkt te zijn voor mij.

Kortom: ik ben een gelukkig mens EN: IK BEN KLAAR MET SCHOOL!

Ik ben benieuwd: wat voor school of opleiding doe jij? Of ben jij ook al afgestudeerd? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

44 opmerkingen:

 1. Een hele dikke proficiat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteeeeerd! Echt super gedaan zeg en dan ook nog eens cum laude afgesloten. Je mag trots op jezelf zijn! Ik ben vorig jaar geslaagd voor mijn MBO opleiding Grafische Vormgeving en ben sinds september dit jaar ook begonnen met de studie Communicatie aan de CHE. Zit nu midden in mijn tentamens, vind het tot nu toe heel leuk maar ook best moeilijk. Nog even doorbijten deze tentamens :) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je ook op de CHE zit! Ik ben benieuwd hoe ze de opleiding de komende jaren gaan vernieuwen en meer aan gaan passen aan het huidige werkveld. Heel veel succes met je tentamens! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 3. Wat goed! Gefeliciteerd! :) Supermooie cijfers ook, jeetje mina!

  Zelf hoop ik volgend jaar zomer afgestudeerd te zijn als (forensisch) gedragswetenschapper. Op dit moment leg ik de laatste hand aan mijn masterscriptie en ben ik met mijn masterstage bezig. Heel spannend, maar ik kijk er stiekem wel naar uit hoor! Acht jaar studeren is lang zat, haha! Tof trouwens dat je gelijk een baan aangeboden hebt gekregen! Geniet lekker van jouw prachtige resultaat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, dat klinkt heel erg interessant! Succes met je scriptie en nog even doorbijten totdat je volgend jaar bent afgestudeerd! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 4. Super Nicole, wat een heerlijk gevoel zal dat geven.
  Van harte gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw super goed, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn zeg!! Van harte gefeliciteerd!! Ik kan ook niet wachten haha, hoewel ik niet weet wat ik hierna wil doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd! Supergoed gedaan, superhoge cijfers allemaal :D
  Trots op zijn ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd meid! Ik vond het trouwens leuk om over je stages te lezen in dit verslagje, al herinner ik me nog dat ik je begon te volgen vlak voordat je naar Istanbul ging :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je me vanaf toen hebt gevolgd! Dan weet je precies wat ik vanaf die tijd heb gedaan tot nu!

   Verwijderen
 9. Wauw wauw wauw. Wat een mooie resultaten. Je mag met alle recht trots op jezelf zijn. Super gedaan! En wat fijn dat je meteen kunt werken. Geniet van jouw baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem11.11.15

  Echt super goed! Van harte gefeliciteerd! Je hebt het zeker verdient.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nogmaals gefeliciteerd! Ontzettend tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteeeerd!!! Wat fijn! En wat een prachtige cijfers, joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat goed, gefeliciteerd! Ik mag vanaf februari gaan beginnen met afstuderen. Op dit moment behoor ik al een onderzoeksvoorstel te hebben, maar ik heb echt geen idee waar of wat... Rampzalig! Krijg er knopen in m'n maag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd! Op naar de echte wereld!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem11.11.15

  Gefeliciteerd, wat een mooie prestatie! Mag je zeker blij mee zijn!

  Ik heb het andersom gedaan: na mijn VWO ben ik gaan werken, daarnaast altijd wel cursussen gedaan en nu studeer ik Bedrijfskunde. Duurt allemaal wat langer, maar zo kan het ook 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo, netjes hoor! Gefeliciteerd! Heel leuk om allemaal te lezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat goed van je zeg. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw gefeliciteerd! Niet één keer, maar twee keer :) Want je hebt en je studie afgerond én ook nog eens meteen een baan binnengesleept! Geniet ervan :D
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wauw! Congratz, hele mooie cijfers! X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Proficiat :D je scriptie klinkt trouwens ontzettend interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Onwijs goed gedaan, en wat een mooie cijfers heb je gehaald! Gefeliciteerd! En nu maar lekker genieten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De richting die jij hebt gevolgd spreekt me wel heel hard aan! (: Gefeliciteerd Nicole, geniet ervan om eindelijk van de schoolbanken af te zijn! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat fijn zeg ook super dat je gelijk aan de slag kunt. Gefeliciteerd met je diploma en je job!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw, wat leuk om je hele weg naar je diploma te horen! Ik heb nog een lange weg te gaan als ik dit zo hoor haha. En interessant om te weten wat inbound marketing is :) Klinkt allemaal erg interessant trouwens, maar dat is omdat ik ook de (online) marketing kant op ga!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Echt een dikke proficiat!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Anoniem11.11.15

  Woehoeee gefeliciteeerd! :) Zelf ben ik ook pas net begonnen met Communicatie. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wauw, wat goed!! Van harte gefeliciteerd :) En echt super dat je meteen een baan hebt en dan ook nog een baan waarin je het echt naar je zin hebt. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gefeliciteerd meid! Wat ontzettend knap. En heerlijk dat je gelijk aan het werk kan, ik geef je groot gelijk. Ik ben blij dat ik ook redelijk snel na de pabo aan het werk kon!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gefeliciteerd! Super goede cijfers ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ah wat lekker zeg! Ik weet nog hoe blij ik vorig jaar was :) Van harte en geniet ervan dat je weer een mijlpaal hebt gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Yaaaaaaaay! Gefeliciteerd! You go girl! Super goed zeg, ik ben trots op je meis! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Goed hoor van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wauw, wat goed zeg, van harte gefeliciteerd! Interessant om te lezen wat je precies hebt gedaan qua studie. Ik hoop na mijn afstuderen ook meteen een baan te vinden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wauw! Hartelijk gefeliciteerd. En cum laude, wat een prachtig resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Gefeliciteerd en wat onwijs goed dat je cum laude geslaagd bent! Heel erg veel plezier en succes met je nieuwe baan ^^

  BeantwoordenVerwijderen