Photo Diary #48 | Mijn eerste echte werkweek & 28 uur in Londen


Ik heb het overleefd: mijn allereerste échte full time werkweek. En dat zal ongetwijfeld een week zijn om nooit te vergeten, want op mijn tweede werkdag mocht ik al voor mijn werk naar Londen! Samen met collega Janet vloog ik op dinsdagochtend naar Londen, om daar woensdag een training te volgen. Super leuk! Dat het m'n eerste werkweek was, dat kon je wel merken, want voor de rest was mijn week heel erg rustig. Kijk je mee naar wat ik heb gedaan deze week?


Een tijd terug bestelde ik een beeldscherm voor bij mijn laptop. Ik heb namelijk erg veel last van mijn rug en als je veel op een laptop werkt, is het fijner om er een groot scherm op ooghoogte bij te hebben. Het heeft bijna twee maanden geduurd voordat hij bezorgd werd, maar nu heb ik hem ein-de-lijk. En wat ben ik er blij mee!


Op zaterdagavond ben ik bij Tim. We kijken The Voice terug.


En op zondag is Tim bij mij. We hebben een heerlijk relaxdagje, ook wel eens fijn!


Ik houd nog steeds van deze fijne, herfstachtige outfit! Je hebt hem afgelopen week op mijn blog kunnen zien in dit artikel.


Maandag: mijn allereerste échte werkdag bij One4Marketing, het marketingbureau waar ik al 2,5 jaar parttime werk naast mijn studie en nu begin als marketing consultant. Mijn dag begint goed met het uitwerken van een workshop van een klant waar ik vorige week was. Zoveel briefjes en zoveel onleesbare handschriften.. het was nog een hele opgave, kan ik je vertellen!


Na een leuke eerste werkdag met een voldaan gevoel naar huis. En kijk hoe mooi het buiten is! Dit is het uitzicht van ons kantoor, prachtig!


Als ik uit mijn werk kom, kan ik meteen mijn koffer in gaan pakken. Ik ga namelijk twee dagen naar Londen voor mijn werk en dat op mijn tweede werkdag, haha! Ik pak een klein handbagagekoffertje in met alleen de hoognodige spullen.


Op dinsdagochtend zit ik al vroeg in de trein. Op naar Schiphol!


Ik vind het altijd leuk om op Schiphol te zijn. Ik zou er gerust een dag gaan zitten, alleen om mensen te kijken. Je komt zoveel verschillende mensen tegen. Ik ben altijd benieuwd waar ze naartoe gaan en waarom ze ergens heen gaan.


Voordat we het vliegtuig in gaan nog even wat lekkers eten!


Ik vlieg voor de eerste keer met British Airways en dat bevalt goed! Veel beenruimte én lekkere snacks aan boort. Niet geheel onbelangrijk... :)


Ik heb geen idee hoe vaak ik inmiddels in een vliegtuig heb gezeten, maar het blijft mooi, zo boven de wolken vliegen.


We verblijven in het Royal National Hotel dichtbij het centrum van Londen. Het is officieel een drie sterren hotel, maar meer dan twee sterren zou ik het niet geven. De kamers zijn klein, er is niet eens douchegel op de kamer aanwezig en ook het ontbijt is heel erg eenvoudig. Het is echt een massahotel met meer dan 1.000 kamers. Tja, niet echt mijn ding. 


's Middags werken we nog even wat en dan gaan we de stad in. Zo kunnen we tijdens ons korte verblijf toch nog wat zien van de stad! We eten bij een leuk, hip restaurantje in het centrum van Londen. Kijk hoe tof die menukaarten zijn!


Een flinke burger, frietjes en salade. Mij hoor je niet klagen..


Gezellig met collega Janet!


Na het eten lopen we naar Oxford Street, de grootste winkelstraat van Londen. Ik kijk er mijn ogen uit! Alle winkels vind je er minstens twee keer en het is er - zelfs om 's avonds acht uur - nog hartstikke druk.


Nog even snel souvenirs kopen!


Londen is al helemaal in kerststemming, zo gezellig! Ik vind dat er echt een leuke sfeer hangt in het centrum. 

Nadat we die avond meer dan drie uur hebben gelopen, nemen we lekker de metro terug. Maar jeetje, wat is dat duur! Voor een metroritje van drie stops betaal je bijna 5 pond, wat 7 euro is! Echt belachelijk...


De volgende ochtend pakken we een taxi richting Dryden Street, waar we de training voor ons werk hebben. Het gaat over de positionering van je agency en hoe je je als marketingbureau onderscheidt van de concurrentie. Het is echt een hele interessante training en we zijn met een klein groepje van een aantal Nederlanders, Engelsen en een Fin.


Tijd voor een "water break"!


De training is in het Wallacespace gebouw. Een heel gezellig gebouw met diverse vergaderruimtes. Ik zou hier best willen werken...


... want er is gewoon een mini snoepwinkel in het gebouw! Kijk, daar word ik nog eens blij van.


Tussen de middag lunchen Janet en ik bij een Irish pub dichtbij het gebouw van de training. Ik eet hier het lekkerste broodje dat ik OOIT heb gegeten: een ciabatta met gegrilde kip die super mals is, avocado, aioli, tomaat en sla. Super, super lekker!


Na de training moeten we weer direct door naar het vliegveld om onze vlucht te halen. Met de metro ben je binnen een uurtje op London Heathrow, ideaal! Op het vliegveld halen we nog snel wat te eten voor in het vliegtuig.


De vlucht duurt maar veertig minuten en dan zijn we alweer op Amsterdam Schiphol! Met al mijn zooi ga ik in de trein naar huis.De volgende dag gewoon weer werken! Voor de laatste keer in mijn leven ontvang ik van mijn baas stagevergoeding, vanaf volgende maand ontvang ik het "echte salaris" zoals hij zo leuk bij de omschrijving heeft gezet.


Op vrijdag neemt mijn collega Tobias afscheid. Hij gaat naar een andere werkgever. Wel gek, want ik heb sinds het begin met Tobias samengewerkt! Ik laat mijn creativiteit de vrije loop gaan en maak deze ontzettend prachtige kaart voor hem.


Vrijdag, 17.00 uur: WEEKEND! Ik spot deze Audi op onze parkeerplaats. Ik heb echt nul verstand van auto's, maar deze vind ik wel heel erg mooi.


Als ik thuis kom, heeft mijn moeder het eten al op tafel staan. Spaghetti met spinazie, tomaat, kaas en ei. Zo ontzettend lekker!


Ik sluit deze Photo Diary af met deze ontzettend charmante foto. Dit is echt wel mijn beste kant, zoals je ziet. Tim blijft gezellig eten en de rest van de avond kijken we The Voice (en stiekem af en toe K3 zoek K3 - dat wil ik zien, maar Tim niet).

Zo, mijn eerste werkweek zit erop! Deze week moet ik vier dagen werken (ik werk de ene week vijf dagen, de andere week vier). Maandag zijn mijn ouders 25 jaar getrouwd en vrijdag vieren zij hun feestje. Ik wens jullie een fijne week!

25 opmerkingen:

 1. Haha je werkdag begon in ieder geval erg leuk met al die briefjes. Poeh, wat een werk lijkt me dat! Wat gaaf dat je voor je werk naar Londen mocht zeg. Heel leuk! Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag met al die foto's erbij! 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhhh welkom bij het fulltime werkende leven haha. Niet altijd even leuk, maar zo te zien is jouw baan hartstikke leuk en supertof dat je voor je werk naar Londen mocht. Dat zie ik bij mij echt nooit gebeuren. Haha. Fijne nieuwe werkweek alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De metro in Londen is inderdaad erg duur. Zelf had ik daarom een travel card gekocht wat eigenlijk de ov chipkaart voor Londen is waarmee je maar ongeveer de helft betaald.in vergelijking met een normaal kaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De metro in Londen is inderdaad erg duur. Zelf had ik daarom een travel card gekocht wat eigenlijk de ov chipkaart voor Londen is waarmee je maar ongeveer de helft betaald.in vergelijking met een normaal kaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke diary en super zo'n tripje naar London!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeww, die spaghettischotel ziet er goed uit! Is daar ergens een receptje van te vinden? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder heeft het recept uit een tijdschrift gehaald.. ik heb even gegoogled maar kon het recept helaas nergens terug vinden!

   Verwijderen
 8. Heel erg leuk. Wat is Londen top he. Ik ga er over drie weken heen met mijn gezin. Ik volg je nu op BL voLG je me terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat onwijs gaaf dat je naar London mocht in je eerste officiele werkweek! En het lijkt me een zeer interessante training die je daar gevolgd hebt. Heel veel succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, creatieve baas heb jij. Leuke week zo! En Londen blijft altijd tof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Best een indrukwekkende en vermoeiende eerste werkweek lijkt me, maar wat leuk om meteen naar zo'n training in Londen te mogen! Ik dacht even dat die Audi misschien je leaseauto was, in dat geval had ik ook direct bij jouw werk gesolliciteerd, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik kan een Audi als leaseauto wel op mijn lijstje van "levensdoelen" zetten, maar dat zal nog wel een paar jaar duren! ;)

   Verwijderen
 12. Leuke week heb je gehad! Heerlijk zo'n dagje London.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wilde al graag naar Londen, maar nu ik deze foto`s zie al helemaal!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw wat mega gaaf dat je gewoon met je werk even naar Londen mag!! Daar wil ik ook nog steeds héél graag heen, vooral zo tijdens de kerstperiode:) En daarnaast, ook gefeliciteerd dat je een fulltime baan hebt nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hé! In dat hotel heb ik ook geslapen! Toevallig, haha! Wat een leuk weekje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, super toevallig inderdaad! Wat vond jij van het hotel? Ik vond het echt mega tegenvallen!

   Verwijderen
 16. Leuk zo'n training in Londen. Ik ben ook voor mijn werk wel eens in het Buitenland. Blijf dat toch heel bijzonder vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een fijne, eerste werkweek heb je er op zitten! Londen lijkt me heel erg mooi, ben er jammer genoeg nog nooit geweest maar staat echt nog wel op mijn lijstje om te bezoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een fijn overzicht zeg dame en heel gaaf dat je gelijk je eerste echte werkweek richting Londen mocht. Londen is inderdaad ongelooflijk duur, niet alleen het OV (behalve als je Oyster koopt) maar ook het eten en het drinken. Dat gerecht van je moeder ziet er trouwens echt heerlijk uit, ben benieuwd naar het recept want lijkt mij echt heerlijk om te maken. Voor nu wens ik je nog een hele fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super leuke foto's! Zo tof dat je naar Londen mocht voor je werk, zo te zien heb je het erg leuk gehad. En ik moest lachen om het stukje over K3 zoekt K3, hahaha. x

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat tof dat je op je tweede werkdag al naar Londen mocht, wauw! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk dat je naar Londen bent geweest, ziet er heel leuk uit en prima week! Leuke herfstoutfit droeg je!

  BeantwoordenVerwijderen