Last Week's Budget #12 | Shoppen zonder iets te kopen...


Het is maandag en dat betekent: tijd voor Last Week's Budget! In deze wekelijkse rubriek geef ik je elke maandag een update van mijn uitgaven van afgelopen week. Hoeveel geld heb ik uitgegeven aan eten en drinken buiten de deur? Heb ik onnodig geld gespendeerd aan kleding en hoe heb ik bespaard op mijn reiskosten? Met deze rubriek hoop ik je te inspireren om ook jouw inkomsten en uitgaven bij te houden, om zo een duidelijk overzicht te krijgen van jouw eigen budget.

Kijk je mee wat ik heb uitgegeven deze week?

Eten en drinken: €6,90
Deze week heb ik het aardig netjes gehouden wat betreft eten en drinken buiten de deur. Op zaterdag ga ik winkelen met mijn vriend in Arnhem en drinken we wat bij Dudok, een leuk tentje dichtbij de markt.
Na een lange middag shoppen hebben we trek en eten we makkelijk en snel bij de KFC. Ik ben nog nooit eerder bij de KFC geweest (ja ik weet het, ik moet me schamen!) maar aangezien ik een echte kipliefhebber ben, bevalt mijn eerste keer KFC me wel goed.
Mijn bankrekening vertelt me dat ik voor de rest helemaal niets heb uitgegeven qua eten en drinken, bravo!

Cadeautjes: €10
Een collega is jarig en samen met mijn andere collega's kopen we een cadeautje. Wat het is, kan ik nog niet vertellen, want mijn collega leest ongetwijfeld mijn blog en ze heeft haar cadeautje nog niet gekregen, haha!

Benzine & vervoer: €4,80
Deze week ein-de-lijk eens geen grote uitgaven aan benzine en vervoer. Ik heb vorige week getankt en ik denk dat ik daar nog wel een weekje mee vooruit kan. Het enige dat ik betaal aan vervoer deze week, is een retourtje naar Arnhem (met 40% korting!) om daar met mijn vriend te winkelen. Dat kost €4,80.

Goede doelen: €20,50
In deze week wordt ook mijn maandelijkse bijdrage aan goede doelen afgeschreven van mijn rekening. Ik steun KiKa, de Alzheimer stichting en Amnesty International met ongeveer €5 per maand. Op zondag geef ik €5 aan de collecte in de kerk. Ik vind het fijn dat ik op deze manier ook iets voor anderen kan doen!Make-up en verzorgingsproducten: €18,01
Ik ga met mijn moeder naar de Etos om daar wat aanbiedingen in te slaan. Ik koop een voorraadje shampoo en conditioner van Andrélon (1+1 gratis), Always (3 voor €5), Dove deodorant (1+1 gratis), een nieuwe tandenborstel (gewoon van Etos huismerk, lekker cheap!) en een nieuwe borstel.
In totaal ben ik €18 kwijt, maar heb ik ook meer dan €11 bespaard, yay!

Totale uitgaven: €60,21

Deze week wordt een iets duurder weekje dan normaal, maar het mag. Ik heb deze week namelijk vakantie! Ik ga van maandag tot en met woensdag op mini-vakantie naar Bergen in Noord-Holland met mijn zusje. We verblijven in een klein hotel en zullen vast ook de nodige uitstapjes maken. We gaan een dagje Alkmaar in, shoppen en uit eten. Op vrijdag neem ik mijn moeder mee voor een avondje uit, maar wat dat precies is, kan ik ook nog niet verklappen. Een hele leuke week dus, ik heb er zin in!

9 opmerkingen:

 1. Fijn zeg dat je zo goed op je centen hebt gelet deze week! Ook wel heel lief dat je geld geeft aan goede doelen, zeker omdat het nog een best groot aandeel van je uitgaven is :). Veel plezier op vakantie de komende week, ik ben jaloérs! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap zeg! Leuk om eens te zien ook hoeveel je uitgeeft per week. Wil ik ook zeker eens gaan bijhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh ja je bent natuurlijk gratis met OV naar Rotterdam gegaan? Wat heerlijk! Lekker el cheapo weekje. Chill. Een heeeeele fijne mini-vakantie met je zusje gewenst :D. Wnkelen in Alkmaar is zeker leuk, ik vrees het ergste voor de volgende

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk om te lezen weer. Ik vind het erg knap hoe je dit doet hoor! Ik doe het je niet na!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah leuk zeg! Bergen is onwijs leuk ;D Ik heb er gefietst richting Alkmaar en de duinen! Heerlijk, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gedaan, niet te veel uitgaven en nu ben ik eigenlijk stiekem wel nerveus naar dat cadeautje voor die collega. Tof dat je volgende week zoveel leuke dingen doet, iets minder voor je portefeuille, maar herinneringen zijn onbetaalbaar zeggen ze altijd :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Netjes. Handig om het zo ook een beetje bij te houden. Doe ik eigenlijk helemaal niet, maar ik ben dan ook niet echt een big spender. Af en toe een uitstapje naar de Action is het meest 'schokkende' wat mijn bankrekening af en toe moet doormaken. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om een kijkje te krijgen in jouw uitgaven! Ik heb soms hele dure weken, maar ook vaak hele goedkope :-). Lekkere balans!

  BeantwoordenVerwijderen