CATRICE Velvet Finish Foundation


Dat dure foundations altijd beter zijn dan budget foundations? Wat mij betreft klinkklare onzin. Ik gebruik al jaren budget foundations en ontdek de ene na de andere budgettopper. Op dit moment gebruik ik de All Day 16H Long Lasting foundation van Essence. Kost slechts €3,89 en is echt onwijs fijn.
Vandaag test ik een foundation van één van de bekendste budgetmerken in Nederland: CATRICE! De Velvet Finish foundation van CATRICE is wel wat duurder dan de échte budget foundations van bijvoorbeeld NYC, Miss Sporty of Essence, maar valt wat mij betreft nog steeds onder de noemer budget. Vroeger was CATRICE ook wel een stuk goedkoper, ik vind het jammer om te zien dat de producten van CATRICE steeds duurder worden. 

CATRICE Velvet Finish foundation - €7,99

De CATRICE Velvet Finish foundation zit alweer bijna een jaar in het vaste assortiment van CATRICE. Blijkbaar is de foundation populair, want bij de Kruidvat in mijn stad is de lichtste regelmatig uitverkocht. Nu was er nog één flesje van de lichtste foundation beschikbaar, dus hoefde ik niet lang na te denken: die ging met mij mee naar huis!
De Velvet Finish foundation is verkrijgbaar in vier verschillende tinten, waarvan 010 Light Velvet de lichtste kleur is. 

Ik vind de flacon van de foundation prachtig. Het flesje is van mat glas en heeft een zwart pompje (handig!) De flacon is lekker compact en klein, waardoor je bijna niet kunt geloven dat er toch echt 30ml in het flesje zit.

De foundation belooft een long lasting, mat effect te geven. Bovendien ziet er ook SPF 30 in de foundation, waardoor je gezicht direct beschermd wordt tegen de zon.Als ik de foundation swatch, zie ik al snel hoe dekkend de foundation is. Je hoeft echt maar een kleine hoeveelheid te gebruiken om je gezicht goed te bedekken. Persoonlijk vind ik dat een foundation niet zó dekkend hoeft te zijn, maar ik vind wel dat wanneer je iets meer geld neer legt voor zo'n foundation, je tenminste kunt verwachten dat hij goed dekt. En dat doet hij zeker!
De foundation is de goede kleur voor mijn huidskleur, maar toch aan de donkere kant voor een lichte kleur. Ik denk dat deze lichtste kleur toch nog te donker is voor meiden met een échte lichte huidskleur.


Je kunt goed zien dat de foundation mijn gezicht er flawless uit laat zien. Mijn wallen en rode plekjes zijn verdwenen en mijn huid ziet er mooi egaal uit. Ook al belooft de foundation een matte finish te hebben, ik moet de foundation echt wel afpoederen om er voor te zorgen dat mijn gezicht er niet enorm glanzend uit ziet.


Al met al ben ik tevreden over de Velvet Finish foundation van CATRICE. Hij dekt enorm goed en is erg zuinig in gebruik. Door het handige pompje kun je gemakkelijk de juiste hoeveelheid uit de flacon halen. Jammer genoeg is zelfs de lichtste kleur aardig donker en is deze foundation niet geschikt voor meiden met een extreem lichte huid. 

Je vindt de CATRICE Velvet Finish foundation voor €7,99 bij Kruidvat en Trekpleister.

14 opmerkingen:

 1. Ik kan het op de kleine fotootjes niet zo héél goed zien, maar van wat ik zie ziet het er wel mooi uit hoor. Ik houd zelf niet zo van enorm dekkende foundations, maar zo'n pompje vind ik altijd wel mega handig (en hygiënisch). Merk wel dat de foundations van Catrice naarmate ze steeds beter worden ook omhoog gaan in prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, ik ben toevallig nog net opzoek naar een goede en dekkende foundation, dus deze ga ik even testen als ik weer bij de Kruidvat kom! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is dat ik geen foundation draag, anders had ik deze gehaald. Mat-glazen pompflacon, goede dekking en niet op dieren getest voor dat prijsje? Awesome <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er mooi uit! Op de foto's dekt die erg goed. Jammer dat die niet in veel lichte huidstiften verkrijgbaar is.
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iets te dekkend voor mij, maar voornamelijk te donker. Ik blijf het zo jammer vinden dat ze die foundations niet een beetje lichter kunnen maken (maar ook donkerder natuurlijk). Als je lichter of donkerder bent dan de gemiddelde vrouw dan val je bijna meteen uit de boot, zo'n zonde!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarschijnlijk niets voor mij dus. Ik moet toch steeds uitwijken naar de Koreaanse BB creams. Die zijn vaak wel passend bij mijn huidskleur. Jammer. Hoor veel mensen toch klagen dat foundations te donker zijn. Je zou toch zeggen dat de merken daar een keer wat mee moeten gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw ziet er wel verder goed uit hoor en leuk flesje zo in die vorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit! Ik wilde hem ook halen, maar helaas is de lichtste kleur veels te donker voor mij :(
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad jammer om te merken dat Catrice steeds duurder wordt. Ik scoorde laatst echter twee foundations in de 2 producten voor €6,00 actie. Dat is dan wel echt spot goedkoop natuurlijk! Ik kocht onder andere deze foundation. Wat je zegt kan ik alleen maar beamen: een fijne foundation met een goede dekking maar afpoederen is absoluut nodig. Vooral wanneer je T-zone nogal de neiging heeft om te gaan glimmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat heb jij een leuke blog zeg!
  Ik ga je zeker bijhouden.

  x, Krissy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze lijkt me fijn, ziet er goed uit bij jou! Persoonlijk vind ik dat je catrice foundations best wel ziet zitten op de huid en bij mij zijn ze ook allemaal super vettig. Maar het ziet er vaak wel mooi uit inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er prachtig uit zeg jij hebt ook echt een prachtige huid!

  BeantwoordenVerwijderen