Last Week's Budget #11 | Minder dan €100 uitgeven...? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #11 | Minder dan €100 uitgeven...?



De afgelopen weken kwam ik steeds met gemak boven de €100 uit. En dat wilde ik helemaal niet. Want hallo, in een week €180 uitgeven terwijl je gewoon nog thuis woont? Dat is best wel veel! Deze week ging ik de uitdaging aan om écht een keer onder de €100 te blijven. Geen onnodige make-upproducten kopen, de verleiding weerstaan om niet online te shoppen (want ik heb écht niks nodig!) en gewoon braaf mijn boterhammetjes van huis meenemen. Benieuwd of dat is gelukt? Lees dan snel verder!

Eten & drinken: €1,45
Bravo en applaus! Wat heb ik me ingehouden deze week op het gebied van eten en drinken. Het enige dat ik kocht, is een salade bij de Albert Heijn die ik 's avonds in de trein op kon eten. Normaal kost zo'n salade meer dan €3 maar doordat de maaltijdsalades in de bonus waren én hij bijna over de datum was, scoorde ik een heerlijke salade met pasta, kip en paprika voor slechts €1,45!


Kleding: €2,69
Ik heb me zéker in weten te houden op het gebied van kleding. Tijdens de opening van de Forever 21 in Rotterdam kregen we een giftcard en ik heb niet meer uitgegeven dan het bedrag op de giftcard. Het enige dat ik deze week heb gekocht, is een nieuwe panty. Ik moest wel, ik was op werk en er kwam spontaan een ladder in mijn panty. Ik ben snel even naar de Jumbo gereden om daar een nieuwe te kopen.

Cadeautjes: €3,50
Het overige bedrag voor cadeautjes was ik vorige week vergeten op te tellen bij het totale bedrag. We kochten cadeautjes voor de housewarming van een vriend én een heerlijke parfum in de sale voor een andere vriend die jarig was.

Pot voor leuke dingen: €7,50
Mijn vriend en ik hebben "de leuke dingen pot" bedacht. Elke week doen we hier een bedrag in (soms vergeten we het en dan doen we de week daarna wat meer geld erin). Met het geld in deze pot kunnen we die maand wat leuks gaan doen. Dit kan echt van alles zijn! Naar de bioscoop, uit eten of een mini citytrip.


Benzine & vervoer: €48,50
Nu ik mijn eigen auto heb, moet ik ook zelf tanken. Voordat ik mijn auto had, gebruikte ik vaak de auto van mijn moeder en betaalde ik haar een vast bedrag per kilometer. Ik kan onwijs goedkoop tanken (€1.39 per liter!) en betaal slechts €44 voor een volle tank.
Op zaterdag ga ik met de trein naar mijn vriend, dat kost €4,50.

Verzorgingsproducten: €2,65
Ik ben echt snotverkouden, dus ik kon niet anders dan neusspray kopen. Ik koop altijd gewoon het eigen merk van Etos of Kruidvat. Werkt prima en is lekker goedkoop! (€2,65)

Totale bedrag: €66,29

Woehoeee, ik heb het gehaald! Ik ben deze week dik onder de €100 gebleven. De grootste kostenpost deze week was benzine en het goede nieuws is dat ik daar nog minstens 2 tot 3 weken mee kan rond rijden. Dat betekent dus dat ik de komende twee weken geen ene cent aan benzine uit hoef te geven en mijn totale weekkosten dus flink omlaag gaan. Volgens mij moet het wel lukken om de komende weken ook gewoon onder de €100 te blijven!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

20 opmerkingen:

  1. Nice! Lekker dat je onder de 100 euro bent gebleven. Ik schrik me elke keer een hoedje van die benzineprijzen, zoooo onwijs duur. Ik neem nog wel even het openbaar vervoer denk ik, whaha. Wat een doorzettingsvermogen om bij de opening van de Forever 21 enkel je giftcard op te maken! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat goed van je! Echt, ik raak helemaal geïnspireerd om zelf ook onder de 100 euro te blijven! Ik vind je autootje zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yayyyy, goede score deze week! Wat goed dat je niet meer dan de giftcard bij Forever 21 hebt uitgegeven, jij hebt het beter bekeken dan ik. Haha. Kon gewoon echt niet kiezen tussen 2 jurkjes en besteedde het dubbele. Oeps.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow das goedkoop tanken zeg! Ga je ergens speciaal naartoe of heb je een kortingskaart? Ik hoor graag je truc :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, had ik maar een kortingskaart! Als ik naar mijn werk rijd, rijd ik langs verschillende benzinestations dus zie ik al snel waar ik het goedkoopst kan tanken! Ik houd het gewoon goed in de gaten en tank op het moment dat ik zie dat de benzineprijzen echt laag zijn.

      Verwijderen
  5. ZO leuk om te lezen! Het is interessant om te zien hoe je er iedere keer weer voor zorgt dat je voor weinig geld ook veel kan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Doe je goed zeg! Knap dat je zo weinig geld uitgeeft aan eten. Misschien moet ik dat ook maar eens proberen haha, maar als ik met de trein reis is het zo verleidelijk om even ergens iets te halen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem19.10.15

    Wauw dat is netjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goed gedaan! Ik vind dat echt heel netjes, haha. Succes de aankomende weken! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk om dit te zien! Moet ik misschien ook maar eens bij gaan houden :-) liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw, klinkt we heel goed! Ik probeer wanhopig mijn uitgaven bij te houden, maar ik ben een boekhouder van 0.0

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo dat heb je goed gedaan zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goed gedaan, leuk dat je jezelf een doel kan stellen en je er aan kan houden! Chapeau! xo Romy

    Rusty Revolvers

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat van de benzine houd ik ook altijd in de gaten. Vorige week nog voor €1,27 kunnen tanken. Ik probeer erop te besparen, maar ik moet wel op mijn werk raken natuurlijk :p (en wat mijn werkgever me betaalt is belange niet wat ik uitgeef aan mijn auto...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw, €1,27 is wel heel goedkoop! Dat is in België zeker? In Nederland heb ik het nog nooit zo goedkoop gezien...

      Verwijderen
  14. Wat super goed dat je alles zo netjes bijhoudt!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goed gedaan. Ik vond je budgetten anders altijd wat hoog aangezien je nog thuis woont, maar je hoeft natuurlijk ook niet extreem gierig te doen (kwestie van het Hollandse cliché niet te benadrukken). Zelf ben ik deze maand wel niet goed bezig; ik kocht een nieuwe jas en broek en wil heel graag nog een nieuw paar veterlaarsjes hebben. Die missen gewoon echt in mijn kleerkast :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Anoniem24.10.15

    Jeee goed gedaan!
    Mijn man helpt een man met administratie, die moet met 159 euro in de maand rondkomen, na vaste lasten.
    Waarmee ik echt totaal geen waardeoordeel over jou uitspreek :)
    liefs sabrina

    BeantwoordenVerwijderen