Catrice Fallosophy Powder Blush & lipsticks (limited edition)


Normaal ben ik niet zo weg van de limited editions van CATRICE en Essence, maar de laatste paar maanden komen deze budgetmerken keer op keer met verrassende limited make-upproducten. Ook nu heeft CATRICE weer een hele leuke limited collectie in de winkel liggen: FALLosophy. Mooie nagellakjes, oogschaduws en lipsticks in de meest prachtige herfsttinten. I like! Ik nam twee lipsticks én de powder blush uit het assortiment mee naar huis om ze te reviewen. Kijk je mee?


       • CATRICE FALLosophy Gradation Powder Blush - €3,99
       • CATRICE FALLosophy Soft Lip Colour C02 Rustic Rose - €4,59
       • CATRICE FALLosophy Soft Lip Colour C03 Little Red Riding Hood - €4,59
CATRICE FALLosophy Gradation Powder Blush

Laten we beginnen met de blush uit de limited FALLosophy collectie van CATRICE. Toen ik deze in de winkel zag liggen, was mijn aandacht direct getrokken. Want wauw, wat een prachtig product! Ik ben dol op zulke ombre blushes waarbij diverse tinten subtiel in elkaar overlopen.
Een echte herfstachtige blush is dit, met roze en zelfs paarse tinten.


Wow, wat een pigment komt er van deze blush af! Qua pigmentatie zou deze blush niet onderdoen voor een goed gepigmenteerde oogschaduw. Zelf ben ik altijd een beetje "bang" voor blushes met zoveel pigment. Met mijn lichte huid heb ik geen superdonkere of gepigmenteerde blushes nodig.


Als ik de blush aanbreng, merk ik dat deze blush echt veel te donker is voor mijn huid. De blush heeft zoveel pigment en is echt té paars, waardoor ik direct op een barbie lijk. Jammer, want ik vind de blush er in de verpakking prachtig uit zien!

Voor dames met een donkere huid is deze blush wél echt een aanrader, bekijk daarvoor deze review om te zien hoe de blush staat bij een wat getintere huidskleur.CATRICE FALLosophy Soft Lip Colours

In de limited edition van CATRICE zitten drie nieuwe lipsticks, waarvan ik er twee heb meegenomen. Het zijn échte herfstkleurtjes: een oudroze, subtiel paarse én intens paarse lipstick. Ik houd wel van zulk soort kleurtjes!

De verpakking van de lipsticks vind ik prachtig: ze zijn glanzend zwart en met het herfstdetail op de dop passen ze écht bij de herfstcollectie. Wat ook heel grappig is: de doppen zijn magnetisch, waardoor ze heel makkelijk sluiten.Rustsic Rose is een mooi, oudroze kleurtje met donkerrode ondertoon. Tijdens de herfst vind ik donkere lipkleuren prachtig, maar voor een everyday look draag ik toch liever wat subtiele kleuren. Deze lipstick is daarvoor perfect! Aan de swatch kun je zien hoe romig en gepigmenteerd de lipsticks van CATRICE zijn. Ik vind de lipsticks van CATRICE heel erg fijn en ook de lipsticks uit de limited edition voldoen aan mijn verwachtingen. Hij glijdt lekker over mijn lippen en blijft lang zitten.Ook Little Red Riding Hood vind ik mooi: het is een lipstick met een paarse ondertoon en daarmee een échte herfstlipstick. Net als Rustic Rose is dit een fijne, romige lipstick maar vind ik hem persoonlijk iets te glanzend. Ik houd meer van matte lipsticks.


Links: Rustic Rose, Rechts: Little Red Riding Hood

Het enige jammere vind ik dat de lipsticks aan de dure kant zijn. €4,69 voor een lipstick, van een budgetmerk? Dat vind ik best veel geld. Bovendien zijn de overige lipsticks van CATRICE €3,99 én ze bevatten ook nog meer product dan de lipsticks uit de limited edition. De kwaliteit van de FALLosophy lipsticks vind ik ook niet veel beter dan die van de normale lipsticks. Het zal denk ik de magnetische huls zijn die de lipstick duurder maakt.


Conclusie
De eindconclusie? Wat mij betreft mag je de powder blush in de winkel laten liggen als je een lichte huid hebt. Als je een wat donkerdere huidskleur hebt, is deze blush juist perfect geschikt! Ook de lipsticks vind ik aanraders: het zijn bijzondere, herfstachtige kleuren die fijn aanbrengen en lang blijven zitten. Jammer dat ze duurder zijn dan de normale lipsticks in het assortiment, maar gelukkig is het prijsverschil niet erg groot.

Heb jij al een product geprobeerd uit de FALLosophy collectie van CATRICE? Zo ja, wat vond je ervan?

22 opmerkingen:

 1. Jammer dat ze zo duur zijn geworden voor een budgetmerk. Ik vind de lipsticks er wel heel mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die blush ziet er mooi uit! Jammer dat die voor een lichte huid dan te veel pigment bevat, mijn huidje zou die blush dus ook niet echt kunnen hebben. Op naar de volgende LE, haha.
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook zo jammer dat Catrice steeds duurder wordt, maar ik blijf het een heel fijn merk vinden met écht goede producten voor die prijs :). Ahhhh die roze blush is misschien niet zo'n succes voor een natuurlijke look nee, haha. Al vind ik het je niet misstaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wauw, ik ben echt verliefd op deze collectie. Alle items die je laat zien in dit artikel vind ik prachtig. Vooral de blush, zo jammer dat 'ie net iets te fel is, want ik heb ook een vrij lichte huid. Maar dames met een iets donkerder huidje zal die kleur vast fantastisch staan inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm wat jammer van die blush zeg! Hij is wel echt heel Barbieroze haha. Ik zou 'm opzich qua pigmentatie nog wel willen, maar vind de kleur nu niet echt fall-ig haha. En die lipsticks, wat raar dat ze zoveel duurder zijn (of nouja, zóveel is het nu ook niet haha). Ik vind ze wel mooi, maar niet WAUW! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer van de blush! Op t eerste oog issie echt prachtig. Gelukkig passen se lipsticks wel prachtig bij je! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Little Red Riding Hood staat je echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben eigenlijk zo de nieuwe collectie voorbij gelopen, maar nu ik het zo zie heb ik toch wel een beetje spijt. De blush is te paars voor mij, maar de lipsticks zijn echt enorm mooi! Ik vind inderdaad Catrice ook steeds duurder worden.. voor de jongere meiden is het al bijna geen budget meer, zo jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie productfoto's allemaal! En fijn review! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Carice wordt steeds duurder en duurder en dat vind ik echt jammer. Ze hebben wel mooie lipsticks en dergelijke, maar ik prefereer toch die van Essence, dat zijn nog echte budgetproducten. Wel mooie kleuren, zelf verkies ik net als jij wel de mattere afwerkingen.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niet helemaal mijn kleuren, en de prijzen worden steeds hoger. Deze laat ik wel even aan mij voorbij gaan hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer van de blush, maar ik vind de lipsticks wel mooi! Vooral Little Red Riding Hood! X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh de blush is bij mij echt prachtig terwijl ik ook echt een lichte huid heb, maar je kan heb echt wat subtieler aanbrengen, de lipsticks staan je heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik moet de blush zelf nog proberen, maar zo te zien gaat a little a long way :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die lipsticks vind ik heel mooi, prachtige foto's ook! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De lipsticks zijn erg mooi! Al ben ik ook meer van de matte lipsticks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze week, 2 Catrice produkten (ook LE) voor 6 euro.. was vorige week ook en toen heb ik deze producten gekocht ( + nog de andere LE lipstick, 12 euro voor 4 produkten. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie producten! Ik heb vorige week ook de blush zien liggen, maar dacht al dat deze te heftig gepigmenteerd zou zijn voor mijn huid. Heb het dus goed ingeschat! Toch is het wel een hele mooie kleur voor dames met een wat donkere huid. De verpakking is overigens erg mooi. Past helemaal bij dit seizoen. De lipsticks staan je beide erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hele mooie producten zeg wauw en een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ah wauw, wat een prachtige producten! De blush ziet er zo mooi uit in het doosje.

  BeantwoordenVerwijderen