Budgetfood | Kokoskoek - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | KokoskoekIk ben dol op kokos! Of het nu in verzorgingsproducten zit of in eten, ik vind het heerlijk. Toen ik het recept van deze kokoskoek in het receptenboek van mijn moeder tegenkwam, liep het water me direct in de mond. Dat zag er lekker uit!
Deze kokoskoek is ontzettend makkelijk om te maken én is ook nog eens lekker budget. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten zelfs in huis en kun je dus direct beginnen met het maken van de koek. Kijk je mee?


Dit is wat je nodig hebt om de kokoskoek te maken:

       • 2 eieren
       • 250 gram witte suiker
       • 1 zakje vanillesuiker
       • 50 gram zelfrijzend bakmeel
       • 1/4 pakje bakpoeder
       • 250 gram kokos
       • 1 dl melk

       • Springvorm of boterkoekvorm (doorsnede van 22cm)

Als eerste verwarm je de oven voor op 145 ⁰C. 
De eieren, vanillesuiker en witte suiker klop je luchtig met een mixer. Daarna voeg je de bakmeel en bakpoeder toe en mix je het geheel weer even door elkaar. Door het beslag lang te mixen op een lage stand, wordt het straks lekker luchtig.


Daarna voeg je kokos en melk erdoorheen en mix je het geheel nog één keer door elkaar. De springvorm of boterkoekvorm vet je in met boter of je bekleed deze met bakpapier. Het mengsel giet je erin en de bovenkant bestrooi je met wat suiker.

Bak de koek in 45 - 55 minuten gaar. Laat de koek even afkoelen en daarna kun je ervan gaan smullen. En ik kan je vertellen, deze kokoskoek is echt héél erg lekker!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

 1. Oh, dit ziet er echt heerlijk uit. Ik ben echt gek op kokos, dus dit zal wel in de smaak vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er lekker uit maar helaas ben ik niet zo van de kokos. Vind het wel heerlijk ruiken haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yummyyyy. Keukenprinses :) ik maak weleens zelf kokosmakronen, maar dit is een gigantische kokosmakroon ;). Lekker! Dit ga ik onthouden, nog net makkelijk genoeg voor mij haha. Ik ben een regelrechte ramp in de keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah jammer, ik hou helemaal niet van kokos haha! Een beetje, tot daaraan toe, maar een overheersende smaak sla ik liever over. Al ziet de koek er wel erg lekker uit! En helemaal niet moeilijk om te maken. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kokoskoek ziet er ook heerlijk uit op foto! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeeee dat klinkt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh, jammie! Dit ziet er heerlijk uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit ziet er super lekker uit, ik hou wel van kokos !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou niet van bakken, maar als dit resultaat zie wil ik meteen aan de slag :)
  Liefs,
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmm, lijkt me ontzettend lekker! Ga ik onthouden :D

  BeantwoordenVerwijderen