Last Week's Budget #5


Na mijn extreme budget challenge van vorige week, waar ik een week lang boodschappen deed voor €26 en probeerde zo min mogelijk uit te geven, was het deze week weer "normaal". Ik hoefde geen boodschappen te doen (lang leve wonen bij je ouders!), maar had wel weer elke avond iets gezelligs te doen. Benieuwd wat ik afgelopen week heb uitgegeven en hoe ik heb bespaard? Lees dan snel verder!


Maandag
Na een dagje werken op kantoor, komt Tim 's avonds bij mij eten, gezellig! Daarna gaan naar Veenendaal voor een informatieavond van de kerk, met Tims auto. Ik mag voor mijn blog online wat kledingstukken uitzoeken bij Miss Etam en bestel er nog een blousje bij. Ik moet zelf nog €10 bijleggen.

Dinsdag
's Avonds spreek ik af met Rianne, een vriendin en studiegenootje met wie ik in Istanbul heb gestudeerd. We gaan wat drinken bij de Premier en houden het netjes bij twee drankjes. Maar dat lekkere (en dure!) rosébiertje van Liefmans kan ik niet weerstaan...

Woensdag
Op woensdag werk ik altijd aan mijn blog. Tussendoor moet ik even naar het postkantoor om een pakketje te versturen naar de winnares van de HEMA schoolspullen winactie (€6,95) en koop ik deze "Wash in Wash out" kleurshampoo die ik op de Instagram van Charlotte van Pinky Polish had gezien (€1,99). Ik ben hier heel benieuwd naar, binnenkort kun je een review verwachten op mijn blog! 's 's Avonds rijd ik naar Stijn om daar te eten. Voor benzine betaal ik €3.

Donderdag
Met mijn collega ga ik op donderdag even naar de HEMA om wat notitieboekjes te kopen voor ons werk. Mijn collega haalt een broodje Surinaamse kip (mijn lievelingsbroodje!) en het is heel verleidelijk om die ook te kopen, maar aangezien ik mijn lunch al bij me heb, houd ik me netjes in. 's Avonds rijd ik naar Sarah om afscheid te nemen voordat ze een half jaar naar Engeland gaat. De benzinekosten zijn weer €3.Vrijdag
Na een dagje werken plof ik met mijn zusje op de bank onder het genot van Flikken Maastricht, chips en hapjes. Een hele gezellige avond, die helemaal niets kost!

Zaterdag
Ik moet even naar het centrum om wat kledingstukken terug te brengen, scheermesjes te kopen en een brush cleaner. Ik neem netjes een lijstje mee met de spullen die ik écht nodig heb en koop niets wat niet op mijn lijstje staat. Bravo!
's Avonds gaan we naar de verjaardag van Twan, Tims beste vriend. Zijn verjaardag heeft hij al gevierd, dus zijn cadeautjes heeft hij ook al gehad.

Zondag
Ik blijf bij Tim slapen en 's ochtends gaan we met zijn auto naar de kerk. Ik geef €5 aan de collecte. Daarna lunchen we bij mijn ouders en 's avonds rijden we weer naar de kerk voor de Worshipavond. Ik kan met allemaal mensen meerijden, wat me ontzettend veel benzinekosten scheelt deze week, fijn!

Totale uitgaven:
Vrije tijd: €6,70
Kleding: €10
Make-up en verzorgingsproducten: €5,97
Benzine: €6

Totaal: €28,67 

Nou, dat was een goedkoop weekje! Ik heb minder dan €30 uitgegeven en vergeleken met de vorige weken, waar ik telkens meer dan €100 uitgaf, is dit toch wel heel erg netjes (al zeg ik het zelf!). Het scheelde dat ik zoveel met anderen mee kon rijden en zo bespaarde op benzine, want dat is één van de grootste kostenposten in de maand voor mij.Hoe is het met mijn spaardoel?

Ik wil jullie ook graag een update geven van mijn spaardoel. Begin augustus stelde ik mezelf een spaardoel, ik ben namelijk aan het sparen voor een auto! Ik heb al een paar proefritjes gemaakt en een mooie auto op het oog, maar ik heb nog geen knoop doorgehakt. Inmiddels blijf ik lekker doorsparen. De afgelopen maand heb ik veel gewerkt en ook met mijn blog een hele goede maand gehad. Dat zorgde ervoor dat ik het volgende bedrag heb gespaard afgelopen maand: €1.880

Laat ik even duidelijk zijn: dat is écht niet een gemiddeld bedrag dat ik maandelijks spaar. Was het maar zo'n feest, haha. Het betekent wel dat ik nu echt al dicht in de buut kom van het bedrag dat ik uiteindelijk bij elkaar gespaard wil hebben.Actiepunten van volgende week:

Volgende week wil ik kijken hoe ik meer kan besparen op benzine. Afgelopen week zag ik hoeveel het scheelde in mijn wekelijkse uitgaven door minder geld uit te geven aan benzine. Ook wil ik mijn make-up uitzoeken, zodat ik precies weet welke producten ik heb en impulsaankopen vermijd. Tot slot: vrije avonden inplannen. Dat geeft me niet alleen meer rust, maar zorgt er ook voor dat ik minder geld uit geef. Top!


11 opmerkingen:

 1. Goed weekje! Ik kijk nu per maand naar m'n uitgaven, maar misschien is per week nog wel beter..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je goed gedaan! Dit zou voor mij ook een goed idee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat super dat je dit zo doet meid heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig hoor! Dat jasje is erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik let eigenlijk echt altijd goed op mijn budget, maar het is leuk om eens te zien hoe anderen dit aanpakken :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En nu heb ik door die foto zin in blokjes kaas, haha! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dit zo leuk om te lezen! Wat heb je weinig uitgegeven vorige week, echt super goed. En wow, het schiet al op voor je eigen auto. Leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen