Essence make-upkwasten - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Essence make-upkwasten



Als er iets is waar ik niet graag geld aan uit geef op het gebied van make-up, dan is het make-upkwasten. Heel leuk die Real Techniques kwasten, en ik geloof ook echt wel dat ze megasuperfijn zijn, maar ik vind het onzin om meer dan €10 aan een kwast uit te geven. Nee, dan zoek ik het wel goedkoper op! Zo gebruik ik al jaren de Real Techniques dupes van eBay, die nog geen €2 per stuk kosten. Ook de concealerkwast van Flormar (zo'n €3, uit Istanbul) vind ik ge-wel-dig.

Mijn oogschaduwkwasten van eBay hebben het na een jaar of drie nu écht begeven en dus was het de hoogste tijd om nieuwe aan te schaffen. Toen ik deze vrolijke kwasten van Essence zag, was mijn interesse gewekt. Ik kocht er vijf om deze te reviewen. Kijk je mee?


Een favoriete budget make-upmerk heb ik niet echt (er zijn zoveel fijne budgetmerken!) maar Essence behoort zeker tot de top 5. Vooral de lipsticks en oogschaduwpalettes van Essence vind ik onwijs fijn en hóe leuk is het dat Essence sinds een paar maanden ook kwasten in haar assortiment heeft?

De oogschaduwkwasten komen in leuk, doorzichtige verpakkingen. De kwasten zelf hebben vrolijke, pastel tinten. Ik vind het leuk, maar het zorgt er wel voor dat de kwasten er cheap uit zien. Ach, ze zijn ook echt onwijs goedkoop, dus voor dat geld kun je geen mega luxe uitstraling verwachten.


Dit zijn de vijf oogschaduwkwasten die ik meenam:

   1. Een korte, platte oogschaduwkwast. (€1,39)
   2. Een fluffy blendingkwast. (€1,59)
   3. Een dunne, ronde smokey eyes kwast met zachte haartjes die dicht op elkaar staan. (€1,39)
   4. Een lange, platte concealer kwast. (€1,59)
   5. Een klein, afgesneden eyeliner kwastje. (€1,59)


CONCEALER BRUSH:
 Laten we beginnen met de concealer brush. Deze lijkt verdacht veel op de Flormar concealer kwast die ik heb: lang, plat en haartjes die niet al te ver uit elkaar staan. Het enige verschil? Deze kwast is onwijs stug! Als ik de concealer aanbreng onder mijn oog, voelt het helemaal niet fijn en bovendien wil de concealer maar moeilijk in mijn huid trekken. Doe mij maar een kwast met zachte haartjes.


EYESHADOW BRUSH:
De oogschaduwkwast is daarentegen wél heel fijn! Hij lijkt op de concealerkwast, maar de haartjes zijn korter en een stuk zachter.


SMOKEY EYES BRUSH:
De smokey eyes brush is speciaal voor smokey eyes, maar ik vind hem fijner als kwast voor in mijn arcadeboog. De grootte van het kwastje is daar namelijk perfect voor: het is een kleine kwast met stevige haartjes. Je kunt de oogschaduw heel precies in je arcadeboog aanbrengen...


BLENDING BRUSH:
... om deze vervolgens te blenden met de eye blender brush. Deze heeft lange haartjes die wijd uit lopen en los uit elkaar staan: precies zoals een blending brush eruit hoort te zien. Ik vind het jammer dat hij vrij plat is, ik had liever gezien dat hij wat ronder was zodat je de oogschaduw egaler kunt blenden. Alsnog een hele fijne kwast!


EYELINER BRUSH:
Tot slot de eyeliner brush. Deze kun je gebruiken om met vloeibare eyeliner een lijntje boven je oog te zetten. Ik gebruik een donkere oogschaduw om daar mijn bovenste wimperrand mee aan te zetten en meer diepte in mijn oog te creëren. De haartjes zijn stevig en staan dicht op elkaar, je kunt met deze kwast een prima lijntje trekken!


En dit is de complete look geworden, gemaakt met het Absolute Rose palette van CATRICE. Klik hier om de review daarvan te lezen.


Op de concealer kwast na (deze kun je wat mij betreft beter in de winkel laten liggen) ben ik heel erg te spreken over al deze kwasten van Essence. Vooral de smokey eyes brush vind ik erg fijn in gebruik, net als de platte oogschaduwkwast.

Je vindt de Essence make-upkwasten bij Kruidvat en Trekpleister.

Welk budgetmerk heeft volgens jou de beste kwasten?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

22 opmerkingen:

  1. Super schattige kwasten! Ze zijn echt heel lief. Ik wil ze nu ook wel uitproberen!

    Liefs, Brittany

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke kleurtjes! Misschien ga ik ze wel uitproberen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahh wat een schattige kwasten! Ik hou juist wel van die (kinderachtige) pastelkleurtjes, staat zo lekker vrolijk! Fijn dat ze zo goed werken, al helemaal voor die prijs. Ik ben ook geen fan van dure kwasten! Jammer van de concealerkwast, maar de andere klinken erg goed. Ik ga ze onthouden! Trouwens, als je nog goede kwasten zoekt: ik kan die van E.L.F. (de studio lijn) ook súper aan bevelen! Zo zacht en goed! X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die kleurtjes zijn zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk! Ze zien er goed uit. En die prijs, wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als je in 1x veel goede en goedkope kwasten wil hebben moet je eens kijken op eBay voor Jessup kwasten. Je moet wel oppassen dat je de echte Jessup kwasten koopt. Ik heb daar de 10 set en 15 set van voor net iets meer dan 25 euro. Op YouTube staan er echt vet veel goede reviews over.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem26.8.15

    Ik heb laatst wat kwasten vernieuwd bij de etos en de hema; ik wilde mooie zwarte houders!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ze zien er echt wel goed uit zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb een deel van deze kwasten ook en ben er laaiend enthousiast over. De kleurtjes vind ik trouwens super leuk, maar dat is persoonlijk natuurlijk.
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw wat zijn die kwasten ook mooi! En ook lekker lage prijzen :) Wie weet schaf ik er ook wel een aantal aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hele leuke kwastjes, heb zelf de poederkwast van Essence in het pastel paars. Ik wil deze kwastjes ook gaan aanschaffen, fijne review!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heb ze niet nodig maar klinkt wel goed allemaal! En ze zien er natuurlijk super schattig uit. Ik ben wél een Real Techniques fan haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind ze heel leuk vormgegeven! De eyelinerkwast ziet er wel goed uit, ik vind dat daarmee altijd weinig mis kan gaan ;)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ze zien er zo schattig uit! Ik ben wel benieuwd ernaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Deze kwasten zijn zo leuk! Super leuk die pastelkleurtjes! Ik wil ze eigenlijk wel gewoon gaan kopen, hihi! Ze lijken me fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het lijken mij zeker fijne kwasten, ook de kwasten zien er lief uit met die zachte pastel kleurtjes <3

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ze zien er erg mooi uit. Na een slechte ervaring met een MAC kwast koop ik nu ook nog enkel goedkope kwasten. Ik vind dat Essence, Catrice en Hema er goede hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Anoniem28.8.15

    De kwasten zien er echt goed uit, een stuk beter dan ik had verwacht. Ik ga er zeker een paar van proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb een aantal duurdere kwasten, maar ik vind de EBAY RT Dupes ook gewoon super werken!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Volgens mij gaan deze volgende keer dat ik bij het Kruidvat langs ga met mij mee naar huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oeh ik wist niet dat ze er al waren.. Even wachten op m'n salaris (ja zo erg is het) en dan ren ik naar de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oeh ik wist niet dat ze er al waren.. Even wachten op m'n salaris (ja zo erg is het) en dan ren ik naar de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen